Body Shop concealer

161497-179

Beskrivning Body Shop: Concealer


Brilliant täckning plus praktisk förpackning. Förvisa intrycket av mörka skuggor och röda pratier med den här krämiga concealerpenna som är snäll mot huden. Passar alla hudtyper. Dermatologiskt testad.
Innehåller vitamin E, bivax, vetegrodds glycerider, jojobaolja, ljusreflekterande partiklar och Community Trade producerad marulaolja.
Finns i flera nyanser för att passa de flesta hudtoner och komplettera nyanserna av The Body Shop Make-up foundations.
Pris: 119:-

Min beskrivning:
Jag håller med om att den täcker mörka skuggor och röda partier bra, för det gör den verkligen. Mina mörka ringar blir som bort blåsta. Ett annat plus är att den sjunker in i huden, så det är praktiskt taget aldrig några skarvar. Nackdelen är att den sitter inte hela dagen, då jag kommer hem på eftermiddagen börjar mina mörka ringar synas igen. En annan nackdel är pennan, den är stor och tjock så man kan inte använda sin vanlig "tjocka" pennvässare utan det finns en special vässare som kostar 49kr. Det kändes som lurenderjeri, fast om man planerar att köpa den flera gånger till är 49kr inte farligt.

Mitt betyg: 3/5, en bra concealer som täcker bra. Ett poängavdrag för att den inte täcker dagen igenom och ett poängavdrag för att man måste köpa deras pennvässare. Det går knappt att tälj-vässa den. Stiftet (concealern) är för mjuk så det blir bara kletigt.

Hi-shine Lip Treatment

161497-178

Body Shop, beskrivning: Hi-shine Lip Treatment
Intensiv glans, med en medium färgintensitet. Dermatologiskt testad. Innehåller glansiga fuktighetsbevarare, pärlemorpigment, Community Trade producerad marulaolja och en doft av passionsfrukt. 
Pris: 169:-

Min beskrivning: Ett perfekt läppglans för mig som inte använder läppglans så mycket. Älskar läppbalsam osv men jag tycker att det är så irriterande med håret som fastnar på läpparna. Fungerar utmärkt till både fest och vardag, det är glans men inte för mycket glans. Det är färg, men inte för mycket färg. Det är glitter, men inte för glittrigt. Ni förstår, det funkar jämt. Det bästa med läppglanset är att det inte är så kletigt då man smackar med läpparna.

Betyg: 4+/5, det saknas det där lilla extra. Sedan kan tuben vara snyggare, den känns rätt tråkig.


Dagens händelse..

Idag var jag och två klasskamrater på "unversitetsdag". Vi skulle få höra hur det var att gå på universitetet och vilka kurser det fanns.

Vi står och väntar på att en föreläsning ska börja och plötsligt ropar en typ 40årig gubbe (i sättet, inte åldern) i dyra kläder in oss. Tänk er att han sitter rätt bekvämt, han halvligger alltså och kollar på oss med huvudet böjt bakåt.

- Jaha, vad vill du bli? frågar han min ena kompis.
- Hudterapeut..


Han börjar prata om sin egen "linje", Trä-civilingengör. Det ger inget att jag berättar allt han sa, han sa så mycket hemskt istället ger jag några exempel.

-Hudterapeut
- Jaha, så du ska kleta på i folks ansikten?

- Är det mycket matte frågar jag.
- Ja, det är det väl. Men det är bara hjärngympa, det är ju inte så att man använder det sen.

(Jaha, vad bra att man går en jobbig kurs som man inte använder sen).

- Jag ska berätta en hemlis: Pengar är frihet. Jag menar, jag kan fara utomlands med mina barn varje år. Dom får träna vad fan dom vill, jag behöver inte kolla på prislappen. Tror du verkligen att du kommer upp i den här lönen (pekar på tavlan där det står 40 000 och nollorna är ifyllda många gånger) om du blir hud-terapeut? Nej, du kommer knappt upp i hälften. Eller du kanske kommer dit upp om du jobbar på sthlms innesalong. BLA BLA BLA.

+ Att han frågade oss om vi verkligen skulle tycka att det var kul att jobba så länge som hudterapeut. Nej, välj civilingengör och sen kan du gå trä-civilingengör. Ja! Vilken bra idé! Jag skiter i det jag tycker är roligt och tar något som jag fullkomligt skiter i. Det är säkert mycket roligare att jobba med i 40 år framåt. Självklart, att jag inte tänkt på det förr!

Som en klasskamrat sa. Ni skulle ha sagt:
Jag behöver inte muta mina barn med utlandsresor, jag kan älska dom istället.

Han har verkligen inte förstått det där med frihet, eller pengar för den delen.


Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yoghurt. (Haha, lika bra att jag tar bort den här. Jag äter alltid samma frukost, det kommer i perioder. Fil och flingor är lättast för att det går snabbast).
Händelse: Den största händelsen, eller icke-händelsen är att jag fick studiebidraget idag och har inte spenderat en enda krona. Det är rätt bra, efter att varit totalt pengalös i två veckor.
Make up: Tonad hudkräm (tyskt märke), Clinique High Impact Mascara.
Irritationsmoment: Gubbe. Jag måste nog tillägna ett inlägg åt han.
Vill ha: Live musik, fredag förhoppningsvis!
Mående: Lätt panikslagen och aningen stressad.

Min tolkning

161497-177    161497-174


Förmodligen kommer jag aldrig att använda så rosa läppstift, men det här är iaf min tolkning av vårens makeup. Jag måste bara ge en förklaring till min utväxt, jag funderar på att bleka slingor så att jag blir ljusare. Trots att jag förmodligen inte passar i det, men jag vill pröva.
Om det inte blir bra ska jag färga håret rött.

Puder och foundation

Mörkhyad
Pudra inte med beigetonade färger.
Det får din hud att se grå ut.
Asiatisk
Välj en foundation med gula toner, inte rosa

Man behöver inte pudra över en foundation. Men om man har lätt för att bli varm, svettig eller vill matta ner en fet hy kan puder användas det med en fördel.

Foundation

Flytande
appliceras med svamp.
Foundation Stick
appliceras där det behövs, använd fingret för att tona det med huden.
Kompaktpuder (foundation och puder i ett)
appliceras med svamp.


Om en foundation är för blek kan ett mörkare puder rädda det.

Hjälp

Det här är min sista tisdag som 18åring. Och den sista dagen i januari 2007 som pank. Jag skulle nog gå och shoppa loss om det inte vore för att jag fyller år snart, man vet ju aldrig vad man kan få.

Jag undrar om någon av er vet en bra hårtork som kostar under 500 lappen.
Ett krav, den ska kunna blåsa kall luft.


Tillbaks till Ugly Betty och Grey's Anatomy.
Helt underbar kanal på tisdagar.

Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yogurth
Händelse: Försovning, och en rejäl sådan också. Till lunchen.
Make up: Biotherme Foundation, Clinique High Impact Mascara
Irritationsmoment: Kallt väder.
Vill ha: Helg och festligheter.
Mående: Kall.

Kleerup feat. Robyn "With Every HeartBeat"En låt som spelades på Elle-galan.
Den snurrar nog i de flesta hjärnor nu och låten är så bra.
Kommer säkert bli en radioplåga framöver.

Schampo

161497-173

- Vad är det för skillnad mellan billigt och dyrt schampo?

Både Elivatal och Kératase är en produkt från företaget L'Oreal, förr tänkte jag att det spelar ju ingen roll om jag köper den biligare istället för den dyrare. Det kan ju inte vara någon skillnad, det är det. Både Elvital och Kératase har lika mycket rengöringsmedel i sitt schampo. Skillnaden är att Kératase har produkter som tar hand om och skyddar håret. Skillnaden på produkterna märks först efter några tvättar.

Lösögonskugga

Pysseltips.
Istället för att bara låta oanvändna ögonskuggor bara ligger och skräpar kan man krossa den blanda ihop med en annan färg. Gult och Blått, blir grönt osv. Lägg det i en söt liten ask (pysselaffärer har ofta små askar till pärlor som går utmärkt att använda).

Vips så har du lösögonskugga. Se till så att det är lite glitter i den.
Då kan du applicera den efter vanlig ögonskugga för ett snyggare resultat.


Röd-Blå-Orange

    
(Grön ögonskugga under ögonen, på korten ser det ut som om det är mascaran som fällt).

Jag fick lust att leka med färger igår kväll, dessa blev bäst.
Jag gillar den intensiva röda färgen på den nedre bilden, är säkert mycket snyggare till ett brunbränt ansikte. Och den blåa färgen tog fram det blåa i mina ögon. Annars brukar de alltid skifta i grönt.

  

Alla ögonskuggor är från Nouba.


Mörka ögon


Till mörka ögon är det snyggt
med svart kajal innanför fransarna.
Det ger en mer intensiv blick.

Överkänslig

Överkänslig?

  • Använd inte deo-spray, den är starkare än de vanliga deodoranterna
  • Byt produkter ofta speciellt mascaran. Och använd spatel då du tar hudkräm för att hålla den så bakterie-fri som möjligt.
  • Spraya parfym i håret istället för direkt på kroppen. (Tyvärr går det inte att göras till en vana eftersom att parfym inte är bra för håret. Men till speciella dagar och kvällar, pröva spruta parfymen i håret innan du går och duschar. Ibland kan doften ändras om den kommer i kontakt med håret).

Vår inspiration

161497-168

Romantiskt, Färg, Metallic, Pastell, Fantasi

Ånga

Pormaskar
För att bli av med pormaskar ska man använda ansiktsmask en gång i veckan och innan ånga ansiktet så att porerna öppnar sig. Jag brukar tycka att det känns motigt att koka vatten eller liknande, istället använder jag duschslangen då jag duschar. Höj värmen så mycket som möjligt och se till så att vattentrycket inte är så högt. Vänd sedan munstycket upp och ner (som en fontän). Böj på ansiktet och för det så nära vattnet som möjligt. Volia, ångdusch.

Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yogurth
Händelse: Inget speciellt, jag övningskörde. Nu ska jag banne mig ta körkortet, det har gått alldeles för lång tid nu.
Make up: Make up Store, Muffin och grå kajal från Body Shop.
Irritationsmoment: Ett segt blogg.se
Vill ha: Presentkort överallt.
Mående: Trött, yr och allmänt sliten.
Smycke: Inget.

Tvätta penslarna

Borstar av bra kvalité är viktigt, men det är minst lika viktigt att tvätta dom. Borstarna är en bakteriehärd, om du bara använder dom till eget bruk räcker det om du tvättar dom en gång i veckan. Om ni är flera så måste ni tvätta ännu oftare. De flesta tvättar säkert aldrig sina borstar, men tänk dig. Skulle du använda samma tröja dag efter dag utan att tvätta den? Nej, förmodligen inte. Så skärpning med hygienen, det gäller även mig själv.

Hur tvättar man borstarna då?
Använd schampo och balsam (viktigt för de finare borstarna), gnugga in schampot i borsten med samma rörelser som du använder då du applicerar rouget osv. Det är för att stråna inte ska lägga sig konstigt och resultatet bara blir en förstörd "hårbollsborste". Skölj borstarna rena sen igen.

Tryck ut vattnet med en handduk och låt dom ligga lätt diagonalt med stråna nedåt på handduken. Låt de självtorka. Men återigen, se till så att stråna ligger normalt.

Viktigt:
-Rengör och skölj borstarna med samma rörelser som då du applicerar smink.
-Håll hela tiden håret på borsten nedåt så att det inte far in vatten i hylsan.

Gör så varje vecka och infektionsrisken minskar.
Gör det på kvällen innan du går och lägger dig, då är penslarna rena och fina dagen efter.

(Jag ska lägga upp en bild senare och visa hur skitigt vattnet är efter att jag har tvättat penslarna, då kanske ni förstår).

Bruce Willis & The TemptationsDen här kanske piggar upp eran måndag, Bruce Willis sjunger Under Boardwalk med The Temptations. Jag tycker inte om låten, men det är så roligt att se Bruce. Han är så charmig och flörtig, jag blir alldeles till mig. Men jag undrar vad han lägger på för dialekt i början, fast det hör väl till. 

Håll ögonen på den andra killen från höger. Han verkar inte heller veta vad han ska ta sig till. Kolla på hans blick, förväntansfull som en unge. Eller så har han bara någon flört i publiken.

Stop HIV: Spray to change attitudes

161497-167

Body Shop har startat en kampanj tillsammans med MTV, den handlar om att de vill stoppa hiv och rädda liv. Body Shop säljer nu en fruktig parfym som heter Rougeberry (mandarin, äpple). Den kostar 119kr och 50,41kr går till
MTV's Staying alive foundation.

Vilket bra initativ! Gå och köp parfymen för en god sak.
(Då kan ju ingen protestera på att ni köper en onödig produkt).


 


Ögonskugga enligt Marit.

161497-166


Jag var tvungen att lägga en mejk, á la Marit. Fast det blev bara ögonen, ögonskugga är verkligen min stora hobby, att leka med färger.

Jag fick fram den här färgen tillsammans med en blå och en rosa ögonskugga, så lek på. Ni har färgen hemma bara ni blandar ihop den. Ett bra tips under fattigmanna dagar.

(Varning: Om du ska lägga en matt make up i blå, lila, röda färger och nyanser, se då till så att ögonskuggan inte sprider sig till oönskade platser. Helt plötsligt kan den piggaste flickan se ut som om hon inte sovit på år. Ni ser ju bara på bilden min, jag ser rätt lila ut under ögonen. Det var för att jag var så klantig med löspudret).


Elle-galan. Den bästa och den värsta.

161497-165

Mitt förra inlägg försvann så nu kommer ett till inlägg.

Snyggaste makeupen stod Marit Bergman helt klart för. En matt och snygg lila ögonskugga tillsammans med poppigt läppstift. Det passade alldeles utmärkt till hennes klädsel och brunbrända kropp. Håret lever däremot ett annat liv, det ser ut som om hon har satt upp håret snabbt bara för att kunna tvätta ansiktet. Bakläxa.

Den värsta makeupen var lika lätt att utse som den bästa. En flicka från Mini Market stod för den (hon i mitten på den andra bilden). Det ser ut som om den är gjord av en gothfjortis som har en förkärlek till kajal. Jag gillar grundtanken (Kleopatra inspirerad) men resultatet var horribelt.

Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yogurth
Händelse: Stor händelse idag.
Konserten i Umeå. Min kompis var där, hon föll ned med de 29 andra. Vansinnigt, hur kan ett golv bara försvinna?  Hon mår bra och det är ju tur det.
Make up: Paljetter (?!)
Irritationsmoment: Golv som försvinner
Vill ha: Ersättning åt min kompis. Hon ska ha pengar tycker jag! Hon och alla andra som föll.
Mående: Irriterad och uttråkad.
Smycke: Inget.

Ögon

     
     


Jag gjorde tidigare ett långt steg-för-steg-läppstift, nu tänkte jag göra ett för ögonen. 

Första bilden: Början
Andra bilden:
Applicera concealer, var noga med att följa "kanten" till kinden och sudda den. Då ser det naturligare ut. Ofta är det ju en blå kant, man ser den på första bilden.
Tredje bilden: Värm och klappa in concealern med fingret. Värmen gör att den lättare sjunker in. Om du kollar på fjärde bilden och under ögonen ser du hur det ser ut efter enbart klappning och värme. Jag suddade inte alls. (Vid torrare concealer måste man oftast sudda ut också).
Fjärde bilden: Applicera foundation på ögonlocket för att få en jämnare yta. Därefter tar du löspuder, men var noga med att borsta bort eventuellt överflöd. Nu har du en bra bas för ögonskuggor osv.
Femte bilden: Fyll i ögonbrynen. Jag tycker att det är lättast att använda skugga eftersom att det blir ett naturligare resultat ifall man är ovan som jag.
Sjätte bilden: Fixera ögonbrynen med gele som håller dem på plats. Eller..
Sjunde bilden: Applicera kajal i valfri form, sedan mascara.
Åttonde bilden: Resultatet 

Linda Öhrström

161497-153

Att säga att Linda är fantasifull, det är det minsta man kan säga.

The Spotlight on: Linda Öhrström

161497-152

Linda Öhrström vann årets hår och makeup på Elle-galan.

Motivering: Med färg, fantasi och en egen sorts magi gjorde hon
skönhetsåret till något alldeles extra. Årets vinnare är Linda Öhrström.


Här kan du hitta Linda Öhrströms verk:
Linkdetails

Erbjudande

Jag läste nyss att Goddess tipsade om ett härligt erbjudande. 
19 kr för en mascara.

Det är mascaran som jag skrev om tidigare idag. 
Volym och längd, en bra mascara till ett bra pris. Och det tyckte jag då den kostade 100kr också.

Alternativ

  161497-151  

Det var så här jag tänkte med silver under ögonen och mycket mascara.

Jag tycker att den med mycket mascara var snyggare. Sen gör det inte så mycket att det blev spindelben. Det passar eftersom att resten av sminket är intensivt.


Önskningar är bara ett annat ord för en dröm.

161497-147

Sammanlagt, ca 3000kr

Jag fyller år om 10 dagar och om allt det här fanns i ett paket. 
Lyckan skulle vara total. Vem säger att man inte kan köpa lycka? 

Sannolikheten att jag får en enda grej från den här listan är inte stor. Jag får hoppas på en Make up Store rådgivning. Hur som helst, Nouba eyelinern är min favorit. Det är nämligen inte någon filtpenna utan den liknar mer en pensel. Den är helt underbar att applicera för att resultatet blir nästan alltid som man vill. Min första flytande eyeliner.

Andy Mckee - For my Father

Tänkte börja med ännu en kategori, video. Den kan ni lyssna på medan ni läser inläggen, eller det kanske är en sminkdemonstration som är värd sin uppmärksamhet.

Men jag börjar med en låt. Den är så otroligt vacker och gitarristen är ja.. det går inte att beskriva, lyssna!Pop Cherub

161497-146

Lancôme har kommit med en ny vårlook som heter Pop Cherub.

Det blev en fantasifull romantisk look i år som är gjord av vår svenskättade Gucci Westman. Jag är riktigt nyfiken på paletten men jag måste nog fortsätta vara nyfiken. Det måste bli lugnt med nya inköp nu.
Jag gillar pastellerna, sen kolla bara på locket. Så fin! Paletten kommer att kosta ca 500kr

Om du vill se hur looken är gjord kan du gå in här.


Brun ögonskugga

161497-144

Sminkningen på min snygga vän blev såhär.
Ögonskugga: Elisabeth Arden palett, Jane Hellen svart ögonskugga,
HM palett i de bruna nyanserna (de som finns säsong efter säsong).

Under 100 kr

161497-143

100kr Oriflame, Stretch and Curl. Jag tycker att den är riktigt bra och långa och voluminösa fransar.
 65kr IsaDora, Perfect Contour Kajal. Bra mjuk kajal. Man måste tyvärr bättra på den under dagen. Men det är okej eftersom att den är så pass billig.
70kr Maybelline, Liner Express. Filt penna.

(Det finns en recension på dessa produkter i Hennes nr 11 2006.
Jag har testat alla förutom eyelinern).

Uppdatering: Jag läste nyss att Lipgloss Bitch och Plaza hade dissat Oriflame 500% Volume. Det var ju länge sedan jag prövade Oriflame Strech and Curl, den kanske inte var så bra som jag minns. Det är ju inte annan mascara, men ändå.
Fast erbjudandet på 19kr (gäller t.o.m. 6 feb), då är det ingen fara om den är dålig ;)Biotherme aquateinté


Nu har jag använt foundationtestet från Biotherme aquateinté i tre dagar
Igår då jag tvättade ansiktet var huden len som silke. Det kändes som om jag hade haft på mig en ansiktsmask i flera timmar. Huden var så len. Tydligen ljög inte försäljaren.

Så för torr och normal hy, pröva Biotherme aquateinté foundation.
Den är bra nu på vintern då huden behöver extra fukt!

Pris: ca 245 kr, dryg foundation.
Den är inte så täckande utan ger din hud ett snyggare helhetsintryck.

Tävlingar


 Vevay:
Vinn en makeup kurs i Stockholm värd, 8 990krCosmopolitan: Vinn Versace Crystal noir 50 ml, värd 595krStudio Egen Cd: Vinn en fotosession i Stockholm, värd 2490krAccessoara: Vinn Allroundhudkrämen Egyptian Magic, värd 350kr


Vinn smink för 5000 kr

161497-141

Kicks har en tävling där du kan vinna smink för 5000kr från Max Factor. Det enda du behöver göra är att svara på en fråga och berätta vad som är ditt bästa tips för en strålande hy.

Niva eye shadow

 
161497-130

161497-131161497-138


 Vardagssmink
Ljus ögonskugga över hela ögonlocket.
Mörk ögonskugga som följer ögongloben.
Applicera lite extra ögonskugga i yttre ögonvrån.
(Ej mitten på ögat)

Kajal längs de övre ögonfransarna
Mascara

Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yogurth
Händelse: Jag dansade bugg idag
Make up: Biotherm foundation, Clinique High Impact, MUS: Morning Breeze, Cookie
Irritationsmoment: Inlägg som raderas
Vill ha: Det ny sminkmärket som kommit till stan, Clive något hette det.
Mående: Hungrig!
Smycke: Örhängen.

Guld rosa ögonskugga

161497-135161497-134

Kvällsmakeup

Jag gillar den här ögonskuggan, det är samma rosa ögonskugga plus Old Gold från Make up Store.
Men försök att se bortom att jag var så mörk under ögonen.

Det ser lite tomt ut under ögonen så tänk er en massa mascara eller
silver under ögonen

Dagens smink

 

Make up: Make up store Morning Breeze och Cookie
Clinique High Impact.


Jakten på den röda ögonskuggan del 2

161497-133  161497-132
Haha, olika hudfärger

Här kom ett till försök på röd ögonskugga, fast det blev mer åt det rosa hållet.
Rosa grund och röd yta. Den här är bäst hitills, men jag vet inte riktigt om jag tycker om den.
Inte på mig själv iaf.

 
IsaDora Light & Shade (?)
HM röd singel ögonskugga


Jakten på den röda ögonskuggan.


   
Jag må ju vara sämst i denna värld på bildstorlekar.

Jag skrev tidigare ett inlägg om rosa och röda ögonskuggor. Nu ska jag se om jag kan lyckas få till någon snygg ögonskugga någon gång. Det borde ju inte vara så svårt men det tycker jag.

(Observera oordningen)

Bild 3. Här var början och det ser ut som då min pappa skar bort en pigmentfläck på ögonlocket.
Som en röd bula.

Bild 1. Det första var ju så himla fult så jag fortsatte med att skugga den. Fast med en grön. Lika hemskt som tidigare

Bild 3. Här ser det rent ut förjäkligt ut och jag gav upp på en gång. Se gnistan i ögonen, jag ser så road ut.

The Spotlight on: Katarina Johansson

161497-126


Katarina
Johansson är en av sveriges mest kända makeup-artist med sin signaturlook,

-Naturlig och fräsh.
Katarina har en egen sminkserie som heter Håkansson, den mest omtyckta produkten är deras Vitamin Spray (ca 250kr) som kommer i flera dofter. Den fungerar som en ansiktsdusch om du sitter framför datorn ofta och vill fixera din makeup.

Katarina är omtyckt av sina medarbetare och gjort prestigefyllda arbeten som för
Vouge, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan.

Du kan se hennes portfolio på
www.luxemgmt.com och www.LundLund.se
Gå in på sidan och finn inspiration.

Produkterna finns att köpa i:
Stockholm
Göteborg
Malmö
Kungsbacka
Visby och online

The spotlight on: Makeup Artister

Jag vill uppmärksamma fler makeup artister än våran svenska stolthet Gucci Westman. Därför har jag bestämt mig för att leta duktiga sminköser och visa bilder på deras klara resultat. Jag vet inte hur ofta inläggen kommer och hur mycket det finns att säga om personen. De kan ju vara väldigt anonyma som den första kvinnan jag ska skriva om, Katarina Johansson.

Klot

161497-123

Mitt favorit smycke just nu, plus billigaste.
Fast jag burkar variera det rätt mycket med andra hängen.
Ville visa en bättre
bild.

Dagens smink


161497-121

161497-122

Markerade ögon till vardags.

Kajal - Lancome, Crayon Kohl
Mascara - Clinique, High Impact Mascara
Ögonskugga - HM, svart singelögonskugga


Okej, det här är inte den nya kategorin.
Den får komma senare. Det finns inte tid till den just nu.

Update: Jag måste säga vad jag har gjort, jag ser att den nedre bilden ser rätt sotig ut på ögonlocket men det är kameran som inte är den bästa. Jag la först kajalen nära ögonfransarna sedan använde jag en sned borste och suddade upp och ut kajalen samtidigt som jag hade lite svart ögonskugga på borsten.

"Svärtan" som fanns kvar använde jag på samma sätt som då man gör sotiga ögon. Alltså, följde ögongloben och gick en bit över den.

Dagens..

Frukost: Müsli med naturell yogurth
Händelse: Jag blev klöst i ögat.
Make up: Biotherm foundation, Clinique High Impact.
Irritationsmoment: Sega datorer.
Vill ha: Biotherme foundation.
Mående: Strålande, ingen skola imorgon. Eller inget skolbänks-skola.
Smycke: Örhängen.

Röd och rosa ögonskugga

Jag försökte mig nyss på en sminkning med röda ögonskugga. Herre, ja..
Det såg så hemskt ut, därför kommer det en liten varning.
Fast varningarna är inte direkt varningar utan påpekningar, det är meningen att man ska leka med smink.

Iaf, här kommer varningen.
För att ha en rosa eller röd ögonmakeup och det ska se snyggt ut är det en stor fördel om man är mörkhyad. Det är eftersom att röd och rosa är våran egen naturliga rodnad, det ser lätt ut som om man har eksem eller liknande.

För att förbättra en röd-rosa makeup ska målet vara att se pigg ut. Alltså, inte skuggade "sotiga" ögon.
Man kan även köra rätt hårt på mascaran och ha en vit kajal innanför fransarna. Sen är det snyggare ju brunare man är. Så vi likbleka kan ju akta oss för röd och rosa ögonskugga till vi iaf har sett vårsolen.

Rosa ögonskugga kan ju verkligen vara snyggt men det gäller att hitta rätt nyans.


Dagens..

Frukost: Apelsin och müsli med naturell yogurth
Händelse: Jag försov mig, rätt mycket.
Make up: Biotherm foundation, Build-Up volume mascara IsaDora, Bivax
Irritationsmoment: Ingen vill ha mig då jag söker apu. Vi snackar om 2 dagar!
Vill ha: Ny kamera som går att använda och ta snygga kort med.
Mående: Ångest, prov imorgon.
Smycke: Hårklämma  ?


HM, mousse

Nu har HM också kört på mousse ideén. Dom har gjort tre ögonskuggor, en brun, en grön och en rosa.
De kostar under 50 lappen. (Jag minns inte riktigt priset).

Den rosa och gröna är inget att hurra för. Färgen försvinner på en gång, kvar är bara lite glitter.
Den bruna är lite bättre däremot, färgen fastnar och den sitter helt okej för sitt låga pris.

En rätt neutral färg även om det inte ser ut så i burken, för mig har den suttit på handen sen en timme tillbaka och det är fortfarande relativt mycket färg kvar på handen. Trots att jag har tagit av mig handsken av och på, gång på gång.


Nej, resten av kvällen innebär plugg.
Historia, kungar, trettioåriga kriget, danskarna, holländarna, Gustav vem? Karl vem?
Måste dom verkligen döpa efter sin farfar eller liknande. IX eller XI, eller, Karl XII.
Nej, allt ska in i huvudet ikväll och ut ur huvudet imorgon.

Imorgon ska jag börja med en ny katergori.


Nagellack

161497-120

På utmaning av
Anna så ska jag visa upp alla mina nagellack och välja ut tre favoriter.
Nagellack och hållbarhet är inte min grej (jag tar bort det på kvällen eller så är jag uttråkad och skrapar bort det, Big no-no jag vet). Istället har jag valt favoritfärg.

1. p2 från Tyskland (främre raden, första nagellacket)
Perfekt röd, 35kr
2. Rose från Make up Store. (främre raden, tredje nagellacket).
Underbar färg, jag tror tyvärr att dom ska sluta med dom. 90kr
3. French Manicure, 11 från Isadora (främre raden, fjärde nagellacket).
En enkel färg som alltid blir snyggt att bara dra på. Tyvärr blir det lite pillrigt, den blir nästan lite randigt.

jag var bara tvungen att lägga in videonPeter Johansson från Så ska det låta.
Jag blev smått förälskad. Han ögon verkligen tindrar.

Produktkoll

Då ni letar en ny ögonskugga eller kajal kan det vara svårt att veta om produkten verkligen är bra. Då kan ni pröva mitt test som jag brukar använda.

Ögonskugga
Lägg ögonskugga på handen med fingret. Stryck några lager tills den är "mättad" och det fastnar inte mer pigment. Sedan försöker du gnugga bort det med fingrarna. Överskottet av pigmentet försvinner ju men färgen borde inte suddas ut helt och hållet. Det borde vara finnas kvar rätt mycket pigment på handen där du la ögonskuggan. Om det gör det, brukar den oftast hålla standarden.

Du behöver inte sudda ut hur mycket som helst, utan tänk dig som då man gnuggar ögonen.
Ögonlocken brukar ändå inte råka ut för mycket "slitage".

Kajal
Samma gnuggtest, dra en linje på handen och gnugga sen. Här är det svårare, eftersom att en kajal kan vara olika hård. Mjuka är ju till för att suddas ut, sen finns det normalmjuk till vardagen och hård. Det här testet är för att se om den är för hård. Först och främst ska det inte bli ett blyertstreck utan lite svaga kanter. Och kajalen ska kunna suddas ut, om det inte går att sudda strecket är kajalen för hård.
Om det inte kommer mycket färg på handen efter ett drag är pennan för hård.

Har ni något bra tips på ett bra test?

Klaga!

Jag vet att jag tjatar himla mycket om make up store. Men nu uppmanar jag alla till att maila dom. Det kommer nya förpackningar som har ett svart lock till microshadow, man kommer alltså inte se vad det är för färg utan måste kolla i botten. Det är väldigt onödigt och förpackningarna är inte ens särskilt snygga.

Dags att klaga!
Tillsammans är vi enade.
Haha, överdrivet.
Men kom igen, tänk er så besvärligt det blir. Jättejobbigt om man har flera ögonskuggor och ska hitta en speciell ögonskugga. Det kan ju ta en evighet. Kom igen! Klaga!

Czar

161497-119

Jag var in och prövade en kajal från make up store idag. Den heter
Czar. Helt gudomlig! Len och mjuk och gav ett riktigt fint streck. Den verkade tåla rätt mycket efter mitt minitålighets test på handen. Ursnygg, blir jättesnygg som kajal och eyeliner. Och den kan ju användas under ögat som min tidigare sminkning.

Om ni letar efter någon metallic produkt måste ni kolla in den här! 115 kr kostar den om jag inte minns fel.

Foundation

 Jag försöker hitta en foundation som inte är så täckande utan ger ett jämt resultat och inte någon tonad dagkräm. Den får helst inte kosta över 300 kr.

Wonder Foundation, Make up Store 320 kr
Denna lätta mineralfoundation ger en mycket naturlig look med fin lyster. Wonder Foundation är mycket lätt att applicera med fingrar eller pensel. Den håller huden mjuk och återfuktad hela dagen. Wonder Foundation är uppbyggd på rena mineraler som vårdar och skyddar huden.

Aquateirne Biotherm, 245 kr
Kassörskan sa att den var jättebra för normal till torrhud eftersom att den gav så mycket fukt. Sen är den inte så heltäckande.

Wonder foundation var riktigt bra för att den var inte så täckande och den gav verkligen ett härligt lyster. Biotherme var fuktgivande och det är ju jättebra i den här årstiden. Jag är bara osäker på färgen. Men jag har två tester med mig hem. Det är svårt att välja, priset och effekterna är ju så olika. Fast jag är inne på Wonder Foundation. Har ni prövat någon av dom? Eller har ni något annat tips?


(Tips, försök att ALLTID ta hem foundation innan ni köper den. Vad som verkar rätt i affären kan vara helt fel färg på dig. Det är lättare att se i sitt vanliga ljus, som hemma framför spegeln. De brukar kunna lägga en klick i en liten bruk så du får pröva hemma. På så sätt är det lättare att välja rätt).

Inspriation

161497-111

   
   

Jag försökte göra det i samma storlek, men det blev något konstigt. Det ser inte så snyggt ut, så enda "redan" blev tripp trapp trull. Ni kan förstora bilderna. Ni kan förstora bilderna.

Det jag tycker är så snyggt med makeupen är att den är nyskapande och att den ser så fräsch ut.

Prövade på sminkningen, körde även på en grön variant.

-Brunt, Old Gold mus
-Silver, Shimmer quartet mus
-Grönt, amazonas
-Orange, morning breeze mus


Skoljobb

Det är mycket att göra i skolan idag. Puh.
Sen får jag iallafall fara ut och äta och se The Departed, även om jag verkligen borde plugga på Historian.
Hursomhelst, det blir ett sent inlägg ikväll. Det blir bara två bilder från min sminkning igår. Insprirerad av LV? Jag vet inte riktigt men jag lägger upp inspirationsbilden också. Jag älskar den bilden!

Men jag har en fråga, kan någon av er hjälpa mig att komma på någon ny kategori eller liknande.

Ni kan ju alltid kolla in gamla inlägg.


Akutnecessär

Det cirkulerar lite smink utmaningar nu. Bland annat vilken sminkrutin man har, problemet är bara att jag inte har någon. Det ändras från dag till dag. Så då kör jag med ett inlägg av vad jag alltid har i väskan istället.

Jag brukar igentligen inte ha något smink i väskan. Men efter att jag rensade ur mitt smink så insåg jag att jag har mycket som jag egentligen inte bryr mig om.

Så jag tog lite
"bas -smink" till min snygga  HM necessär. På så sätt gör det inget om jag tappar bort sminket (dvs väskan) om det nu ändå bara är sånt jag inte använder. Skönt då man ska på fester.

Man vet aldrig vad som kan hända.
Det är fördelen med HM's köp och släng smink.

 

Haha, ni har ingen aning hur fula nagelband jag har. Försöker dölja det på kortet.
Den här necessären är ett måste, det är svårt att säga vad som inte går ner i den.
Och till det ynka priset av 49,50kr.

Nu blir det godnatt och hej då till datorn, jag har skjutit på saker länge nog.

Liparazzi

161497-108

Jag var in på Kicks och kollade på läppglans, då såg jag Liparazzi "Put your lips in the spotlight". Det är två lampor i hörnen på hylsan som ska lysa på läpparna då man sätter på läppglanset. Rolig grej tänkte jag men ärligt talat så såg det bara billig ut och lampan lyste knappt någonting. 200kr, det kommer jag nog aldrig betala för den där. Fast jag blev förvånad då jag
såg att den var utsedd av Glamour till "Glammies".

Kajal

161497-107Alltid då du använder kajal i yttre ögonvrån,
se till så att du inte följer bågen på ögat.
Utan böj upp den lite.
Om man bara följer bågen ser man mer trött ut.

Om ni kollar på bilden förstår ni principen.
Ingen bra bild och dålig eyeliner men det
var "måsvingen" jag tänkte på.

Försök se bortom allt annat på kortet. Haha

Spa

Jag prövade peelingen igårkväll. Jag var inte så noga med måtten men jag tycker inte att olivolja var så bra. Det tog inte upp saltet (jag tog salt istället eftersom att vi inte hade så mycket socker). Jag hällde i lite flytande honung och det gick mycket bättre ändå.

Min åsikt:
Olivoljan gjorde att då man skulle tvätta av sig peelingen så var det svårt att ta bort. Vattnet la sig bara som en hinna. Man måste ha bra borttagningsmedel för att det ska gå bort.
(Ärligt talat så tog jag bara tvål och vatten, det var sent och jag gav upp).
Fast jag blev positivt överraskad då peelingen inte alls var så grov som jag trodde att den skulle vara.

Så, jag ändrar den.
Ta ätbar flytande honung och blanda det med socker. Mängden spelar ingen roll egentligen.
Men du behöver inte alls mycket. Ta en klick honung och lite salt. Det är ju bättre att bara fylla på.

Hursomhelst.
Med honung och socker får du en peeling som samtidigt tar bort döda hudceller och återfuktar huden(honungen). OBS Socker är bättre eftersom att salt kan torka ut huden.

Besvikelse

Tips som inte fungerar

Idag prövade jag ju Anna Book - ögonskuggan. Jag ville ha den blankare och kom då på ett tips som jag har hört någonstans. Och det är att lägga på ett lager vaseline för att få en blankare ögonskugga.
Det funkar inte! Eller jo, det blir ju blankt men det lägger sig i vecken och ögonskuggan följer med. Inte snyggt! (Det är därför den är lite ojämn om ni kollar på det stängda ögonlocket)

Har ni prövat något tips som inte alls fungerar?

Och med det här inlägget tackar jag för helgen.
Många har läst min blogg och det är alltid kul.
Imorgon är det mycket som ska göras så vi får se hur mycket jag hinner med.


Anna Book

161497-105

161497-104 161497-106

Jag såg reprisen av Så ska det låta, det är jätteroligt. Jag trodde aldrig att Settman skulle kunna fylla kraven. Han gör det tom tusen gånger bättre. Sen den där killen Peter (?), musikalartisten. Hela jag log från topp till tå då jag hörde han sjunga. Vansinnigt. Rysningar.

Hursomhelst, såg ni Anna Books sminkning? Ursnygg, prövade mig på den.
Fast jag är inte riktigt nöjd, men sen har vi ju inte samma ögonlock.

(Blek och för buskiga ögonbryn, men det bjuder jag på).


Concealer

161497-101        161497-102 

161497-103
Jag vill bara demonstrera hur stor skillnad det kan göra att använda concealer.
Gör det till en vana.

Istället för ögonbrynsgele

Då man lägger makeup är det många som glömmer att ta hand om ögonbrynen.
Noppa dom, det gör nog alla. Men för att få ett snyggare resultat, använd ögonbrynsskugga eller penna. Det är lättare att jobba med skugga eftersom att det blir ett naturligare resultat om man är ovan.

Slutligen, fixera ögonbrynen med ögonbrynsgele. Det finns nästan överallt, hm, body shop, make up store och såklart dom dyrare märkena. Men det kan kännas lite onödigt att köpa men det finns bra substitut.
Tex:
Hårwax,
Hårspray,
Ansiktskräm,
Vaselin

Applicera lite på ögonbrynen och kamma sedan igenom dem med en frans- och bryn kam. Det håller ögonbrynen på plats och de blir platta.


Metallisk ögonskugga

Metall kallas ett ämne som innehar metallglans

Nu är det rätt självklart att det är Metallic som är ett av ledorden på sommarens smink. Man behöver nödvändigtvis inte fara och köpa en massa nytt smink bara för det. (Fast det gör man ju ändå).

Lösögonskuggor och även puderögonskuggor (vanliga) går att applicera med en blöt pensel. Då kan man få en mer metallisk look. För den som vill köpa något nytt så finns det några snygga exempel här:

161497-100

Varning för skumgummiborstarna

Något som har stor påverkan då man ska sminka sig, det är vad man använder för applikator.
Skumgummiborstar som man får med i förpackningarna är oftast inte något att hurra för, även om de kommer från ett dyrt märke. 

Då man använder en skumgummiborste är det så mycket som följer med borsten och då man sedan applicerar det på huden blir det väldigt skarpa kanter. Skumgummiborsten har tryckt in all pigment i huden och det blir svårt att sudda ut kanterna. Resultatet kan bli dåligt hur bra märket än är.

Köp hellre en 20 kronors borste från HM än att använda applikatorn som följer med. Då kan du borsta på mer pigment allt eftersom. Om du vill ha skarpa kanter, då är det ju bara att göra det.
Annars kan du bara använda fingret som fungerar det med.


vad alla borde ha

Vad är viktigast i sminkväskan?
Det finns basnecessär också. Det är inte bara basgarderoben som gäller.

Vardag
Mascara - Förstorar ögonen. 

Concealer - Ett som täcker röda prickar och mörka ringar under ögonen.
Mörka ringar gör bara att man ser trött ut. Hur fint sminket än är i övrigt.

Foundation - Om man har en ojämn hud så kan man välja en rätt täckande men blanda den tillsammans med en hudkräm. På kvällen, kan du använda enkelt för att ljuset är mörkare. Om du har en jämn hy är det bäst att bara låta huden få andas. Då kan du köpa en halvtäckande till partykvällarna.
OBS. Använd inte en för mörk nyans! Det blir bara fläckigt 

Puder -  Vanligt puder kan vara viktigt om man lätt får blank hud. Var noga med att välja rätt färg här med.

Solpuder- Det är bara tonade ansiktskrämer och solpuder som ska göra ditt ansikte brunare. Det och inget annat. OBS. På vintern kan man inte använda så mycket brunpuder som gör en lika brun som på sommaren. Det blir aldrig snyggt, då måste du använda brun utan sol. Glöm inte halsen och bröstkorgen.

Rouge - Rätt färg är viktigt. Ta hjälp av någon kunnig. Se till att det inte är för mycket pigment i den så att det inte blir svårt att sudda ut eventuella kanter.

Svart kajal - Förstorar och markerar ögonen. Med lite trix kan den även forma om ögonen.

Vit kajal - Förstorar ögonen om man lägger den i inre fransraden. Både uppe och nere.

Läppglans/balsam - Glöm inte läpparna, om ni inte vill ha någon färg. Ta bara ett vanligt cerat. Vaseline är tex bra för att fixera ögonbrynen och kan användas som highlighter.

Duo ögonskugga med en ljus och en mörk - Köp en med naturliga färger, alltså inte rosa och blå. Den ljusare använder du som highlighter och den mörkare använder du närmare ögat.

Ansiktskräm med mycket fukt- Användbart och du kommer att tacka dig själv då du kollar dig i spegeln om många år.


Fest
Då man ska ut på fest vill man lägga ner lite mer krut på sitt smink.

Glitterögonskugga - Kan användas på oändliga sätt. I ögonvrån, hela ögonlocket, under ögonfransraden, ovan ögonfransraden. Pröva dig fram.

Läppstift eller läppglans med färg - Läppstiftet behöver inte vara rött utan kan vara rätt naturligt ändå. Make up Store har ett fint, poppy. Ett läppstift kan få många olika nyanser allt eftersom hur mycket du lägger på.

Ögonskugga med mycket pigment - På kvällen syns oftast inte svaga skuggor så därför kan man bara köra på med ögonskuggan. Välj en roligare färg än brun. Grön, Blå, Lila, Orange, Rosa, Röd.

Vad tycker ni är viktigast i eran necessär?
Är det något jag glömt?

Aftonbladet

161497-98

Hittade en artikel som lades in i måndags på Aftonbladet. Där kan du hitta lite inspiration till sommarens makeup, det är kanske lite väl mycket smink på bilderna.
Men det räcker ju med att bara ta någon detalj.

 Skulle vilja pröva den orangea ögonskuggan. Den är säkert jättesnygg om man har mörk hy.

Fast jag tycker inte om rouget på bilden. Allt tillsammans blev för rosa.
Läpparna, kinderna, munnen, ögonen, plus den rosa blomman.

Hemmaspa - Hår

Dagens glans-akut fortsätter
Jag hittade en gammal artikel från Veckor Revyn som tipsade en gammal huskur för glanslöst hår.

  • Blanda 1 dl olivolja och 1 äggula.
  • Applicera det i torrt eller fuktigt hår.
  • Sätt en plastpåse eller plastfolie över håret och sedan en varmhandduk. (Du kan värma i torktumlaren, i värmeskåpet eller lägg det över ett element innan du börjar blanda ihop ingredienserna)
  • Låt den sitta i 30 min. (Medan kan du ju göra ansiktskuren.
  • Skölj noga - Tvätta


Jag har aldrig prövat den, om ni gör det kan ni ju säga hur den var.
Jag tror att den blir jobbig att skölja ur så gör den inte i sista minuten.


Bilder från Golden Globe

161497-95

Jag vet att Balen kommer snart, och alla letar klänningar i högsta hugg. Men sminket då?
Två jättesnygga sminkningar sitter på America Ferrera och Selma Hayek. (Båda från serien Ugly Betty).

Eftersom att fokusen oftast är på klänningen och håret brukar vara avancerat uppsatt, då är det bäst att ta en rätt neutral sminkning. 

Ferrera har valt en balanserad ögon-mun make up där inget tar uppmärksamheten från det andra. Medan Hayek har valt att fokusera på ögonen och jobbar mest med neturala skuggor.

Shine

161497-97

Bead Head, ca 220kr
Garnier Fructis, Repair and Shine, ca 70kr
L'Oreal, Elvital Nutri Gloss, ca 60kr
Sunsilk, Style Definition Wax, ca 50kr
Keratase, Nutrive Sculpt, ca 200kr
Wella, Shock Waves, ca 80kr

(Ungefärliga priser).

Concealer

Tips - Concealer

För att concealer ska täcka bra så är det bra att låta den ligga ett tag efter att man har applicerat den.
Då sjunka in i huden och för att den ska gå in ännu mer och bli lättare att jobba med. Då kan man värma upp concealern då den ligger på huden. Därefter sudda ut kanterna.

Tätare fransar enligt det tidigare tipset

161497-93

Mia från 
modemössen tipsar: Den som tycker att det är svårt att lägga ovan fransraden kan försöka att lägga den på inre fransraden, alltså under fransraden. Svårt men ger också ett bra resultat.

Täta ögonfransar

Mascara, jag kan nästan svära på mitt liv att majoriteten i Sverige tycker att den är viktigast i necessären. (Kom ihåg att jag sa nästan).  Alla använder och det är snyggt, ännu snyggare är det om dom är täta och fylliga. Ett tips för oss som inte har så fullt täta ögonfransar som vi önskar, är att ta hjälp av en kajal.

Lägg den så nära ögonfransarna som möjligt, alltså, nano-nära, vi snackar jättenära. Dra korta smala streck mellan fransarna för att ersätta dom förlorade ögonfransarna.

Vips så har du naturliga täta ögonfransar och det ser inte ens ut som om du har kajal. Fast sen får du ju bygga på med kajal om det är de du vill ha.


Highlighter tips

Highlighter till vardags

Man använder highlighter för att markera drag och öppna ögonen, men till en vardags make up kan det se ut lite konstigt och onaturligt. Det kan vara mycket bättre att bara ta en vanlig vit kajal och lägga under ögonbrynen. Men, som alltid, sudda ut!


Ansikte - Hemmaspa

Nu i slutet av januari och rea-månaden är det lite kort med pengar. Det är ju då man är som fattigast man suktar mest efter lyx. Spa är såklart lyx, men det är lätt att fixa hemma.

Ansiktspeeling
Strösocker ½ dl
Olivolja 1 msk
Blanda ihop och börja peela bort alla döda hudceller.
(Konstistensen kan vara lite väl grov, så ni med känslig hy kan ju vara försiktiga).

Efter peelingen har vi ny fräsh hud som måste tas hand om.

Ansiktsmask för alla hudtyper
1 Burk krossad ananas
3 tsk olivolja
Mixa ihop och låt sitta i 15 minuter.
Den här ansiktsmasken är antinflamatorisk för att ananas löser upp smutsen och hudcellerna.

Det mesta finns ju hemma, krossad ananas är väl kanske lite udda.

Val av rouge

ROUGE TIPS

Om du har en röd ton i ditt ansikte kan du med fördel välja ett brunare rouge.

I ögonskuggor vill man ha mycket pigment, i rouge är det inte alls så. Om det är för mycket pigment så får man lättare skarpa kanter och det är inte särskilt snyggt. Det ska vara naturligt.
Om det inte är lite mindre pigment så är det lättare att bygga på än att ta bort. Fast det betyder ju inte att det ska vara lite pigment, då måste man bygga på en massa och det blir ett tjockt lager som lätt ramlar av under dagen.

Concealer

161497-91

Det är flera som vill smaka på Make up Stores Cover All Mix succé, nu har Lumene också kommit.

Beskrivning: Lumene Beauty Base – Cover Palette - 95:-
En concealer med tre beige toner där de två gul grundfärg effektivt dämpar rodnad och kvisslor. Applicera med fingret och färgerna smälter vackert in i hudens ton.

Jag vet inte, jag tror inte att den här slår Make up Store. Den verkar dålig, om man kollar på bilden.
Den mörkaste av dom lär aldrig och bör aldrig användas om man är en vanlig svensk i hudfärgen. Fast om man är mörkare så kommer nog inte de andra två vara till någon nytta. Njae, tveksam produkt.

Fast ja, man ska inte döma boken av dess omslag.

Billiga och bra ansiktskrämer

161497-90

Garnier, Pure A
- 55kr, bra för fet hy.
Nivea Visage, Aqua Sensation
- 80kr, bra mot mörka ringar under ögonen.
The Body Shop, Vitamin E Nourishing Night Cream
- 175kr, fräsh och bra nattkräm som ger fukt.
Eucerin, pH 5 Cream
- 44kr, för känslig och torr hy.
Elisabeth Arden Eight Hour Cream
-250kr, bra för torra partier

Armband

161497-89

Armbandet jag bar på nyårs.
Också hemmagjort, hittade pärlor som satt fast på en tygremsa, 40kr meter + många pärlor.
Armbandet kommer från Hm, och jag tog bort de gröna pärlorna som satt på den.

Mjuk kajal

161497-88

Beskrivning: Perfect Contour Kajal
Kajal- och konturpenna för ett perfekt resultat. Supermjuk formula gör appliceringen exakt och linjen lätt att tona. Oparfymerad. Pris:ca 65kr

Om ni tycker att det är svårt att applicera kajal nära franslinjen och det oftast slutar med att ni har en linje som ofta är några millimeter från franslinjen, då är den här kajalen ett bra tips! Den är så pass mjuk att tom min mamma som brukar ha två "kajallinjer" (först en linje hud, sen en linje kajal) lyckas få till det.

Eftersom att den är så mjuk  är den bra om man vill skugga och få en mindre skarp linje. Hållbarheten är inte den bästa men det är bättre att bättra på den, än att ha en konstig ojämn linje.

Då ni ska vässa den är det en fördel om ni lägger den i frysen ett tag innan.
Eftersom att den är så mjuk så blir det svårt att få en bra spets, om den är fryst blir det lättare.

(Tips, om ni har en hård kajal kan ni istället värma upp den med fingrarna för att få den mjukare. Då blir det lättare att sudda ut den).

Hårprodukter

161497-86
Vill du hålla håret rakt och ofrissigt?

Då är dom här jättebra. Kostar kring 50kr.
Sunsilk, blev jag glatt överraskad av. "Frissigheten" var som borta.

Studio, Hot straight. Ni förstår ju vad den är till för. Bra budget alternativ som ja, håller håret rakt.
Men fixera håret med kall luft (från fönen) i slutet och ta lite hårspray för det håller inte riktigt hela dagen.

Båda är gjorda för att skydda håret från värme då man fönar och plattångar håret.
Om du vill skydda håret från värme så är det att föredra Hot straight
och annan värmeskyddande hårspray, Sebastian har en bra.
Jag tror inte riktigt på Sunsilks värmeskydd.

Önskelista

161497-87

Torra röda fläckar hade jag tänkt rädda med Elisabeth Arden 8 hour och Concealer från Make up Store.
Tårarna rinner då det är kallt och blåser, det borde ju kunna räddas med Kanebo 38C
Eyeliner på pensel går inte så bra för mig. Nouba är den enda som fungerar, men jag tänkte köpa eyeliner cake från Make up Store inom snar framtid.
Sedan så passar twinkle eyeshadow angel fruktansvärt bra med morning breeze.

Man får ju önska sig även om kontot ekar tomt.

Egna

161497-84

Skola, i mängder. Så det blir kortfattat.

Som sagt, jag gillar smycken. Här är några av mina favoritsmycken som mest har gjort pga desperation.
Billigt och bra med andra ord.

Loose powder by H&M

161497-85

 Jag har länge velat köpa lös puder men eftersom att jag inte har fet hy har det inte känts som det mest essentiella. Men, 60kr. Då slog jag till.

Min beskrivning: Om syftet är att lägga en massa puder under ögat för att sedan kunna borsta bort det tillsammans med ögonskuggan som fallit på kinden. Ja, då gör den inte sitt jobb. Den var svår att borsta bort och efter många tag så sitter det fortfarande kvar en vit yta. Alltså, det är inte transparent och såvitt jag hann se så finns det bara en nyans vilket är lite tråkigt. Jag har väldigt ljus hy och om pudret ser för ljust ut för mig så kanske ni ska föredra ett annat lös puder. Men som sagt, jag köpte mitt puder i all hast och hann inte se efter fler nyanser. Har ni sett fler?

Pudret motsvarade en dålig kvalité och det är väl förståeligt med tanke på priset. Men det täcker rätt bra och är värt att pröva om du har väldigt ljus hy. Förpackningen är inte heller den glammigaste och känns rätt klumpig att skruva och hålla i.
Betyg: 2,5/5
(Bra puder för väldigt ljushyad människa, den kanske tom skulle få 4 om den fanns i fler färger. Förpackningen drar ju ner betyget en hel det. Och pga av alla mina stryk med borsten så tycker jag att det håller väldigt bra). 

Smycken

Bortsett från mitt något överdrivet sminkintresse så älskar jag smycken i alla dess former och färger.
Tänkte att jag skulle ha med en smyckeskategori eftersom att om jag inte går loss på smink är det smycken, först efter det kommer kläder, väskor och skor. Tänkte visa mitt absolut favoritsmycke just nu. Kostade bara 40kr och jag föll pladask, innan jag såg priset. Ni kan inte ana så nöjd jag var.

161497-83


Färgerna är lite mörkare, och den är så jag. Mönstret, färgerna, bredden. Kärlek.

HM

Hann köpa en sista grej innan jag såg att min konto var nästan på minus.
Happ. Surt sa räven.

Ja, tur var det att den sista grejen inte var så dyr. Då hade jag fått så dåligt samvete.
Det var nämligen löspuder från hm. Kostade 60 kr och en recension kommer snart.
Först måste jag bara jobba lite på en uppgift.

Förresten måste jag bara berätta att mitt oändliga kämpande för ett körkort är snart slut. Iaf i min mening. (Okej, nu tar jag väl i). Jag klarade bara Fas B idag, det tog ett halvår.
Haha, jag sa ju att jag tog i.

Make up store, vårlook

161497-81161497-82161497-80

Nya produkter lanseras i och med vårlooken. Läs mer om den hos
Bjooti.

Floral, Temple, Electric.


ManipuleringOkej, jag vet att det är en gammal videofilm. Men det är bara en reminder.

Smink på vintern

Är smink farligt på vintern?
Slå hål på myterna genom att läsa artikeln från Aftonbladet.
Några bra tips finns med.

För mycket cerat torkar ut läpparna
Använd inte foundation
Zinkpasta skyddar bra
mm.

Look på Make up store

161497-79
 
Make up store har uppdaterat sin hemsida där de har en "lucka" man kan öppna och kolla på deras kollektioner, bl a. Värdinne och cheerleader reklamerna. Roligt, men man har ju sett dom förr. Skulle vara roligt med fler och nya bilder.

(På första sidan ser du en liten tom spalt till vänster med bara en pil på. Klicka på pilen som kommer det fram).

Dessutom, kan dom inte göra hemsidan lite snyggare?

Aroma Balm

161497-78

Beskrivning: Lindrar och vårdar mindre irritationer i din hy. Applicera på torra armbågar och spruckna läppar eller där du behöver en mjukgörande och vårdande behandling. Applicera när det behövs.

Funderar på att köpa den här, från Make up Store. Jag tror att den kostar 175 kr om jag inte har helt fel, men frågan är hur den fungerar? Jag ska använda den till torra fläckar i ansiktet. Har någon av er hört om den? Gör den sitt jobb?

vårens sminkning på en vinterbild.

161497-77

Lite inspiration till hur sommarens sminkning kan se ut.
Det må vara en vinterbild men ändå.
Röda läpparna finns kvar, såklart.
Metallic ögonskugga.

Fast det är klart, på sommaren är det roligare med färg. Eller det är det alltid.
Grönt, Gult, Rosa, Blått, Vitt, Orange. Allt.

Eyeliner

161497-73


Flytande eyeliner kom inte först vid 60-talet.
Det var Elisabeth Taylor som stod för den kraftfulla ögonsminkningen i filmen Kleopatra.
Strax därefter lanserade Max Factor en ny eyeliner, en flytande.

Nu för tiden är det nog det vanligaste och enklaste looken. Ett par markerade ögon och läppglans och du är good-to-go. Snyggt nu och för alltid.

pojke pussar flicka

161497-76

Det här smycket kommer från
Asos och är hur sött som helst och jag är en lycklig ägare av det.
Enda skillnade är bara att mitt kommer från Tyskland och var billigare.
Roligt att hitta det på Asos sen!
Ska snart dit igen och fynda.

Green eyes.

161497-74

Det som bäst reflekterar gröna ögon är lila, iaf enligt min egen åsikt.

Fyll i ögonbrynen
Lägg highlighter över hela ögat
Applicera lila ögonskugga vid ögongloben och likt kajal under ögonen.
Tunt lager mörk kajal.
Vit kajal vid inre ögonvrån om du vill förstora ögonen.
Rouge.
Mascara.
Förstärk läpparna genom att använda rött läppbalsam. Snygg naturlig effekt.

vintereld

161497-69

Det var länge sen jag gjorde något i PS. Det blev inget bra, men efter en halvtimme om inte mer blev det här fjuttiga resultatet. Hursomhelst. Jag älskar kortet för att det är så mycket som skriker efter uppmärksamhet men det är ögonen som får allt tillslut. Hon har en ren solkysst hy men det nyckelingrediensen är ögonen. Sotiga lila ögon som inte går så mycket över ögongloben, det är väl suddad. Den är applicerad runt hela ögonlocket, fast den är svagare i inre ögonvrån. Mycket volym mascara och suddad kajal. Neutrala läppar med lite guldglans.

Cat deluxe

161497-68

Kicks beskrivning: Naomi Campbell EdT 30 ml

CAT DELUXE, är en hyllning till den nya generationen av moderna och trendiga kvinnor.
Naomis personlighetsdrag av elegans, sensualism och vilda spontanitet stod som förlaga då CAT DELUXE skapades. I doften finns uppfriskande fresia och kardemumma samt en fruktig och blommig karaktär från viol, pion och saftig persika.  En aromatisk blandning av amber, mysk, patchouli och sensuell vanilj ger värme och en sammetslen touch till den attraherande basnoten. Pris:259:-

Min beskrivning: Jag kan inte riktigt förstå all text, enda doften jag kan urskilja är vanilj. Jag gillar förföriska dofter mycket mer än sportiga och "dyra" parfymer som tycker mest doftar tant. Om det luktar för mycket får jag lätt ont i huvudet, en doft ska bara anas. Doften känns mer festlig än Britneys In control och doften håller långt in på dagen. Jag frågade en kille vad det luktade, han svarade "Quinna". 

- Ful flaska, jag gillar inte hårbollen. Det känns som om en rosa leopard har spytt upp den.
+ Kommer inte på någon.Britney Spears In control Curios

161497-67

Kicks beskrivning: Britney Spears In control Curious EdP 50ml

Britney Spears nyhet Curious Control är en söt och sensuell doft med inslag av crème brulée, vanilj och sandelträ. Pris: 390 på Kicks

Min beskrivning:
Jag var på Arlanda och skulle egentligen köpa Fantasy men In control var ny, och jag blev ju nyfiken på den. Jag föll för den på en gång, det var höst, kallt i luften och lite spännande. En höst och vinterdoft som känns väldigt romantisk. Jag gillar förpackningen också, det svarta glaset känns lyxigt och de rosa detaljerna känns spännande. Man vill gärna att flaskan ska synas.

Doften håller länge och kommer att vara en favorit en lång tid framöver.

+ Den underbara doften!
- Man ser inte hur mycket parfym man har kvar eftersom att den är svart. Den rosa kedjan som hänger och slänger brukar vara rätt irriterande.


Jump

161497-65

Inspiration i mängder, kolla in.

Bu eller bä

161497-64

Varför är inte sminkreklamerna lika vackra som förr? (Okej, då. Man ser inte sminket så bra, osv osv).
Dagen reklamer är ja, förfärliga. Eller det är ju oftast dyrare märken som lägger ner pengar på snygga reklamer. Vilken jag tycker är värst kan ni nog gissa.
Isadora. Det ser bara orealistiskt ut, inte för att någon vill se ut så. Det är  "too good to be true". Jag tycker att dom alltid misslyckas. Fast vad dom säljer är rätt självklart.

Ett annat märke jag tycker har dålig reklam är Maybelline, visst. De kan lyckas, men det är inte ofta. Jag tycker att de är alldeles för storstad och lockar till yngre köpare. Det är kanske det som är grejen, billigare märke, yngre köpare. Värst är reklamen för maybelline mousse eyeshadow, den blåa ögonskuggan ser så tacky ut. Fast den här tycker jag att de verkligen lyckats med. Bra bild, där den blicken dras mot läpparna, rosorna kanske stjälv uppmärksamheten en aning mycket.

Men de allra bästa reklamerna kommer från de stora (dyra sminkkedjorna).

Vilken är eran bästa / värsta reklam ni sett inom smink?

Tvättråd

Det har hänt oss alla. Smink kommer på kläderna. Katastrof, det har ju visat sig att inte vara det lättaste. Men här har jag hittat några användbara tips.

Läppstift
Behandla fläckarna med tvättmedel.Tvätta sedan med tvättmedel som innehåller blekmedel.
Eventuella kvarvarande fläckar behandlas med lacknafta.

Mascara
Bearbeta fläckarna ned flytande tvättmedel. Tvätta sedan som vanligt.

Nagellack
Bearbeta fläcken från baksidan av tyget med oljefri aceton. Kontrollera först vilket material tyget är gjort av. Acteon ska inte användas på tyger  av acetat eller triacetat. Tvätta sedan som vanligt.


Kevyn Aucoin

Jag har verkligen förälskat mig i Face Forward och Kevyn Aucoin så jag kollade upp hon på wikipedia.
Han har dött. Han i maj dog 2002. Om ni vill veta mer om han har ni en bra artikel
här.

"When Kevyn really got into it," remembers Arnold, "it was as if his hands were taken over by an outside force that surprised and delighted even him. He'd get giddy like a child and break into his little Kevyn dance. At times like those, I always had the impression that he was surprising himself as he went with the flow."

Kicks

Kicks har väldigt bra reportage.
Här har vi bland annat ett som handlar om att städa ur make up väskan.

Jag är inte så duktig på det som jag skulle vilja, men kom igen. Vem följer den slaviskt? Fast det borde man göra. Sämst är jag på läppglans, dom tar aldrig slut för mig. Jag har säkert tre årigt gammalt läppglans, jag använder det inte ens.

Nu vet jag vad mitt nästa inlägg blir.
-Släng inlägg.
Där ska jag visa vad jag slänger och inte slänger.

Mitt bästa tips.

Ett jättebra tips för fylligare ögonfransar är att ge dem en inpackning.
Efter att du har rengjort ögonfransarna på kvällen så lägger du på en tjock hudcreme på ögonfransarna.
Jag brukar ta en klump creme på fingertippen och applicera på samma sätt som med en mascara. Ett tjockt lager ska det vara och nästan kännas tungt. Då du sedan vaknar nästa morgon är dina ögonfransar som nya!

- Nästan ett måste efter att man har färgat ögonfransarna för att det sliter så mycket på dem.


Asiatiskt tipsMycket material bara för att få ett veck på ögonen. Ni kan snabb spola efter ett tag till slutet och se resultatet.

Läppstift

161497-48

            

Okej, har har vi en lång rad med bilder. Det är lite överkurs, man kan ju alltid bara lägga läppstiftet direkt och gå. Men om ni vill köra steg för steg så kan ni bland annat göra såhär (läppstiftet sitter bättre då).

1. Innan allt.
2. Peela läppar, tex med tandborste, frottéhanduk, det finns speciell läppskrubb (hjälp, vart?)
3. Fuktbomba läpparna i 5 minuter.
4. Se, mycket bättre nu, än på bild ett.
5. Lägg lite hightlighter mitt på läpparna för att få mer plut.
6. Ta en läpppenna och fyll i konturerna, ej utanför den naturliga formen.
7. Sudda ut ordentligt ( är ej väl suddat på kortet, det riktiga kortet var för suddigt).
8. Lägg på läppstift med läppenna för att komma åt i de allra minsta linjerna.
9. Om du vill så lägg på lite läppglans av något slag (jag använde vanligt bivax).
10. Tillslut la jag en concealer under läpparna och ovanför amourbågen (får läpparna att se större ut).
Översta bilden, sudda ut concealern, KLART!

Sommarsmink mitt i vintern

161497-43


Prövade shimmer ögonskuggan från Body Shop på hela ögonlocket, den glänste verkligen, perfekt på sommaren då man är brun och vill ha en wet-look.

Använde paradise från mus på ögonlocket och lite under ögat, sedan tog jag lös ögonskuggan morning breeze ovanpå det. Ville hålla ögat rätt rent eftersom att på sommaren är det snyggt att vara neutral, därför använde jag bara vit kajal och använde svart ögonskugga som eyeliner (inte lika markerad linje).

Ansiktsrengöring, cliniderm pure & clean

Förr använde jag alltid tvål och vatten då jag rengjorde ansiktet och har aldrig haft något problem med det, men tillslut började jag lyssna på alla "varningar" om tvål.

Så jag började att pröva en
ansiktsrengöring och ansiktsvatten från apoteket (samma som i reklamen med Elsa Hosk, Sveriges vackraste flicka i min mening).

Kanske inte riktigt perfekt för min hudtyp som är normal/torr. Men det var ett erbjudande och jag är en sucker för erbjudanden. Jag kan inte riktigt recensera den till fullo eftersom jag inte har så mycket att jämföra med bortsett från min tvål.

Ansiktsrengöringen gör huden rätt sträv (det gjorde inte tvålen, haha) men tar bort sminket väldigt bra men jag brukar trots det ha make up remover också. Fördelarna med ansiktsrengöringen är att den är av mousse och dom är i regel drygare.

Ansiktsrengöring öppnar porerna och då använder man ansiktsvatten för att stänga porerna.

Ansiktsvattnet gör också huden sträv och man måste använda hudcreme (men det bör man alltid göra).
Också väldigt dryg då man använder bomullspads.

Cliniderm, Pure & Clean Betyg: 4/5
Den är defintivt bra och gör sitt jobb, men hur bra är svårt att tipsa om. En kompis till mig tycker att den var jättebra och passade perfekt till hennes blandhy (fet/normal). Den får ett extra plus för att den är väldigt dryg PLUS billig!


Lila, svart

161497-42

La en makeup enligt den
övre videon. Det blev faktiskt bra. Detaljen jag tycker speciellt mycket om är att formen på ögonskuggan mellan den yttre ögonvrån och ögonbrynet. 

+ Tycker att sotade ögon blir snyggast ju högre upp mot ögonbrynet ist för åt sidan. Ögonen öppnas mer och blir mindre kattlika.

Använde lila (mus, diva) ögonskugga, svart (hm) ögonskugga och highligter (mus, muffin).
Sedan mascara från Clinique och kajal från Lancome. Fyllde även i ögonbrynen med skugga.

 
Bild 1                          Bild 2

1. Stängt öga.
2. Innan jag tvättade bort allt tog jag bara bort det som inte var allra närmast franslinjen. Också fint, nästan finare tycker jag. Ögonen blev större.

Snowdrops.com

Ett tips till oss som inte bor i en storstad och har tillgång till så många märken.

REA och fri frakt på
snowdrops.com
Där har dom bla Face, där kostar Face Stockholm Pearl Eyeshadow 83 ist för vanliga 119.

Jag har inte någon erfarenhet av Face, hur tycker ni att det är?

Läs

Efter att ha läst ca 20 sidor är jag frälst. Aucoin verkar ha en sådan respekt för kvinnor. Den är definitivt värt vartenda öre! Jag blev förvånad när den visade sig vara så billig.

Introduktionen var den bästa introduktion jag läst. Han pratade bl om skillnader mellan människor ,
"No more class system, no more types, no more barriers"

KÖP
BOKEN!
-
Har du läst den andra boken av honom, Making Faces? Hur var boken? Var bilderna lika snygga som Face Foward? Framsidan av boken ser inte ut som någonting att hurra för.Såg nyss att VR har kommit.
En Makeover special är med, hela 15 sidor. Har inte hunnit läsa den än. Det är bla en kille med i makeovern, det är inte vanligt.

akut röttläppstift

Okej, det här är mitt sjunde inlägg för dagen. Lite pinsamt, så jag måste förklara bloggmanin. Jag fick knappt någon sömn inatt och jag vill vara vaken för att kunna se CSI och Filip och Fredrik.
Så jag har antingen stått upp hela dagen eller suttit vid datorn. Det är för farligt att sitta ner i en soffa.

161497-37


Okej, jag har rätt röd hud under mungipan.
Jag ska berätta om min kris, jag prövade lägga en make up hemma men hittade inte mitt röda läppstift.
Så jag tog en röd hm ögonskugga och la på läpparna, därefter ett läppglans.

Ögonskuggan torkade ut huden så det är viktigt att lägga ett på mycket "klet" av smak.
Har dock ej prövat att ha det en längre tid. Ska pröva imorgon. Men jag tycker att läpparna fick en riktigt fin hallonröd färg! Update. Efter en timmes användning, jag använde bivax som "klet" (mitt synonymsystem i hjärnan funkar inte idag). Läpparna blev inte torra, lite smuliga. Färgen har försvunnit en aning.

Update igen.
Ett annat
utlåtande: Jag gjorde så i somras, men färgen klarade sig knappt till tunnelbanan.

Så pröva själv. Funkar det inte så funkar det inte. Förmodligen funkar det inte.. iaf inte en längre stund.

Fler urklipp från face forward


Okej, det här är sjunde inlägget för idag. Det var bra, eller det kanske de det inte är.
Ajja, här kommer lite dagens sista inlägg med inspiration.

161497-33

161497-32

161497-31

161497-34
Sotade ögon

Den första är rätt lång men innehåller många bra tips!
Den andra är en hemma video (asiat, de är så vackra) och det blev jättefint.Vardags

Jag fullkomligt älskar att kolla på då andra lägger en make up.
Här har vi en vardagssminkning. Det står kvällssminkning, men jag tycker att den var alldeles för vardaglig för det. På kvällen vill man ju lägga lite mer krut på sin ögonskugga.Lite hopplock

I ett tidigare inlägg visade jag två nya ögonskuggor.
Tänkte bara lägga upp en massa bilder där jag har prövat dem.

(TIPS, lägg puder under ögonlocken! Om de far ögonskugga på ett oönskat ställe var det svårt att täcka det utan att använda tops och det vill man ju inte alltid).

                           

1,2. Den blåa ögonskuggan från bodyshop, med eyeliner och silver
3.     Byggde senare på med en blå och lila ögonskugga (across och diva från mus). Rätt fin trots allt!
4.     På andra ögat byggde jag på med den gröna från viva la diva
        Alltså, blå-silver som bas och vid ögongloben den gröna.


Ur face forward

161497-29

Christina Ricci, den bästa bilden. Absolut älskar den!

Ur face forward

161497-28

Julianne Moore, tänkte inte först på att det var hon.

ITÄntligen! Min julklapp har kommit! Face Forward (av Kevin Aucoin). Har bara hunnit snabb bläddra igenom den. Kanske inte riktigt som jag tänkte mig men ni ska se bilderna. Måste lägga upp några favoriter. Jag längtar till ikväll, då blir det djup studie av boken.

Slutade tidigt idag, så det blev en snabbis på stan. Gick in på bodyshop, och ut kom jag 100 kr fattigare. Köpte shimmer cubes palette 11. Var realiserad från 298, och jag tror att den blir jättefin som komplement ögonskugga. Den var ganska metallic, och med pastellerna så är den perfekt till våren och det kommande metallic modet.

Köpte en spegel också från hm, verkade praktisk och framförallt stor! Har en lite fickspegel för tillfället. Det är lite svårt att sminka sig då. (Då jag bara "slö-sminkar" framför tvn).

borstar

Om man fick drömma så skulle jag få att det här!

Sminkskola

Jag skulle vilja gå en sminkskola. Jag är inne på två st.
Den billigare är "skapad av"
Make up store
Sen har vi den dyrare och den hade jag aldrig hört talats om förrän igår.  

Om du kollar på den senare länken och scrollar längst ner hittar du en massa länkar till tidigare elevers portfolier. Kunde aldrig sluta kolla på dom. Jättemycket inspiration. Kolla!

Oprövade märken

161497-19

Efter en sen julklappskväll fick jag den blåa ögonskuggan (nr 38) från Bodyshop.
Jag var såklart tvungen att pröva den direkt, jättesnygg till eyeliner och silver.
Man måste pröva den innan man kan säga något om den!

Sen har jag länge velat pröva en Viva la Diva ögonskugga. Märket har smygit sig fram i så många tidningar. Har inte hunnit pröva den så mycket än, kan inte säga om den är bra. Men då jag testade kvalitén på handen så verkade den riktigt bra.

Make up store lektion


161497-18 
Om någon vill veta hur hon gjorde och vad  hon använde är det bara att fråga!

(Ögonbrynen ser rätt buskiga ut, det förstörde ögonskuggan så jag klippte bort det)
Fick min första sminklektion på make up store idag, trots att jag önskar det varje gång jag fyller år eller det är julafton i flera års tid. Ett väldigt bra erbjudande, först plockade hon ögonbrynen och sedan rengjorde hon ansiktet (det skönaste med hela lektionen). Det jag lärde mig, eller ja. Jag frågade.

Jag har alltid undrat hur det var med foundation och puder som bas till ögonlocken.
Nu vet jag, foundation först och puder sen.


 (dubbelklicka)

1. Blå ögonskugga, across (en gåva man fick om man köpte presentkortet inom en viss tid)
2. Rouge, carmel
3. Grön lösögonskugga, amazonas
Pensel som är bra till att lägga kompakt smink till och lätt att skugga med, nr 105
4. Aprikos lösögonskugga, morning breeze
5.Aprikos ögonskugga, mirage

Läppglans

Too faced lip injection

Jag har prövat too faced lip plumber.den gör ju sitt jobb. Men frågan är om det inte bara är en själv som märker skillnaden. Och ONT gör den.

STORT MINUS. En kompis till mig prövade den och inom någon minut var hon jätteröd runt munnen och på näsan. Jag blev lite röd runt munnen. Så det är viktigt att verkligen lägga den just på läpparna.

Betyg:
4/5
om man inte reagerar på den.
(-1 för att den gjorde så ont. Men i övrigt gjorde den ju sitt jobb. Läppglanset sitter rätt bra. Svårt att säga när svullnaden går ned, man illusionerar ju så lätt).
0,5/5 om man reagerar på den.
(Läpparna kanske blir större, men man vill ju inte se ut som en clown för det)


Make up store ögonskuggor

161497-12

1. Brun, cookie
2. Highlighter/vit, muffin
3. Grön, paradise
4. Koppar, ?
5. Lila, diva

Samtliga kostar 125 kr

Penslar

161497-14

Bryn- och fransborste fr. hm, ca 15 kr
Rundad borste fr Isadora, ca 90 kr
Rouge borste fr Body shop, ca 200 kr
Foundationborste fr Isadora, ca 100 kr
Sned borste fr Body shop, ca 180 kr
Platt borste fr Body shop, ca 180 kr (?)
Smal borste fr Body shop, finns ej längre
Gummiborste fr hm, ca 15 kr
Läpp pensel fr Body Shop, ca 150 kr (?)


regnbågsfärger

161497-1

Efter en natts uttråkning blev det här resultatet.
Jag hade sett en sminkning från make up store och blev inspirerad till att göra något med färger.

Jag började med en ljusgul cremeögonskugga i inre ögonvrån och upp mot ögonbrynet.
 Fortsatt därefter att lägga en puder ögonskugga och sudda ihop dem.
GulGrönRosaLilaRöd
För att få den lite annorlunda lade jag en triangel just under ögonbrynet vid inre ögonvrån med en brun ögonskugga (cookie från mus).Sedan följde jag näsroten med pensel och gjorde ett rakt streck tills färgen på penseln tagit slut.

Sedan använde jag en tunn, platt pensel till att göra en röd eyeliner. Jag drog åter igen penseln tills färgen tagit slut och följde den ögonskuggan på ögonlocket. Därefter fortsatte jag med lila, rosa, grön, gul.
(Prövade med brunt men det tyngde ner blicken för mycket).

Sedan applicerade jag en blå kajal över det övre ögonfransarna och innanför de undre ögonfransarna.
Och avslutade med att fylla i ögonbrynen och satt på mascara.
(Till ögonbrynen använde jag lite av den glittriga bruna ögonskuggan för att behålla allt "glitter).

(Jag vet, inte världens välansade ögonbryn, men eftersom att jag har lång lugg
så blir det inget jag fokuserar på. Sedan lade jag ingen grund så jag var lite blå under ögonen)

Från osminkad till vardagssmink

161497-8+  =     
Grunden                               Sminket                         Resultatet                 Förstoring

Fortsätta med ögonen, applicera en ljus (highlighter) vid inre ögonvrån och applicera highlightern (muffin från mus är jättebra) på hela ögonlocket och upp till ögonbrynen ( då får du ett piggare intryck). Tag därefter en mörkare brun färg (som ger intrycket av en riktig skugga, varav mer vardagligt). Följ ögongloben en bit in på ögat.

(TIPS, Om du håller ögat öppet så ser du hur andra kommer att uppfatta det. Blunda igen då du är klar och sudda ut och fixa eventuella skarpa kanter. Folk kommer ju se dig blunda eller titta ner).

Lägg sedan en tunn linje kajal längs ögonfransroten både uppe och nere.
Personligen tycker jag att det är snyggast att sätta den där det är lite mellanrum mellan fransarna.
Vid de undre ögonfransarna är det samma sak, tunt, tunt lager.
på så sätt får du ett mer vardagligt smink och ser inte lika sminkad ut.

Sätt sedan på ett lager mascara och var noga med att det inte blir några klumpar.
Till vardagssmink funkar det verkligen inte!

På mitt kort ser jag rätt sminkad ut, med det är kameran som är så dålig. Plus att jag har välsignats med tjocka och långa ögonfransar. Så om du är i samma sitts som mig kan en brun mascara vara ett tips, detsamma gäller om du är väldigt blond eller ljushårig. Svart mascara gör att det blir en stor kontrast mot håret och det ser väldigt sminkat ut)


Hej

Jag älskar smink och nu tänkte jag göra en sminkblogg ist för en vanlig dagboks-blogg.

Det är så roligt, att läsa, köpa, få, sminka, allt.
Okej, att plocka en mors ögonbryn är väl inte det bästa. Jag har ingen större erfarenhet och ja, jag är väl bara "skaplig" på att sminka. Men det är jätteroligt, för man att smink kan göra så mycket för ett ansikte.
Så nu ska jag försöka börja blogga om det, kanske jag lägger ner det imorgon redan. Vi får se.