vad alla borde ha

Vad är viktigast i sminkväskan?
Det finns basnecessär också. Det är inte bara basgarderoben som gäller.

Vardag
Mascara - Förstorar ögonen. 

Concealer - Ett som täcker röda prickar och mörka ringar under ögonen.
Mörka ringar gör bara att man ser trött ut. Hur fint sminket än är i övrigt.

Foundation - Om man har en ojämn hud så kan man välja en rätt täckande men blanda den tillsammans med en hudkräm. På kvällen, kan du använda enkelt för att ljuset är mörkare. Om du har en jämn hy är det bäst att bara låta huden få andas. Då kan du köpa en halvtäckande till partykvällarna.
OBS. Använd inte en för mörk nyans! Det blir bara fläckigt 

Puder -  Vanligt puder kan vara viktigt om man lätt får blank hud. Var noga med att välja rätt färg här med.

Solpuder- Det är bara tonade ansiktskrämer och solpuder som ska göra ditt ansikte brunare. Det och inget annat. OBS. På vintern kan man inte använda så mycket brunpuder som gör en lika brun som på sommaren. Det blir aldrig snyggt, då måste du använda brun utan sol. Glöm inte halsen och bröstkorgen.

Rouge - Rätt färg är viktigt. Ta hjälp av någon kunnig. Se till att det inte är för mycket pigment i den så att det inte blir svårt att sudda ut eventuella kanter.

Svart kajal - Förstorar och markerar ögonen. Med lite trix kan den även forma om ögonen.

Vit kajal - Förstorar ögonen om man lägger den i inre fransraden. Både uppe och nere.

Läppglans/balsam - Glöm inte läpparna, om ni inte vill ha någon färg. Ta bara ett vanligt cerat. Vaseline är tex bra för att fixera ögonbrynen och kan användas som highlighter.

Duo ögonskugga med en ljus och en mörk - Köp en med naturliga färger, alltså inte rosa och blå. Den ljusare använder du som highlighter och den mörkare använder du närmare ögat.

Ansiktskräm med mycket fukt- Användbart och du kommer att tacka dig själv då du kollar dig i spegeln om många år.


Fest
Då man ska ut på fest vill man lägga ner lite mer krut på sitt smink.

Glitterögonskugga - Kan användas på oändliga sätt. I ögonvrån, hela ögonlocket, under ögonfransraden, ovan ögonfransraden. Pröva dig fram.

Läppstift eller läppglans med färg - Läppstiftet behöver inte vara rött utan kan vara rätt naturligt ändå. Make up Store har ett fint, poppy. Ett läppstift kan få många olika nyanser allt eftersom hur mycket du lägger på.

Ögonskugga med mycket pigment - På kvällen syns oftast inte svaga skuggor så därför kan man bara köra på med ögonskuggan. Välj en roligare färg än brun. Grön, Blå, Lila, Orange, Rosa, Röd.

Vad tycker ni är viktigast i eran necessär?
Är det något jag glömt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback