Hej då!

Nej, nu är det dags för att säga hej då till bloggen.

Jag säger ena dagen att jag ska sluta blogga för att sedan vara hur sugen som helst på att skriva ett blogginlägg men nu får det vara nog. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att vilja sluta blogga varje dag under sommaren. Istället skulle jag bara skriva under de regniga dagarna och vara väldigt ojämn så nu har jag bestämt mig för att sluta blogga då jag vet att det varken är roligt för mig eller er läsare att jag är så ojämn i publiceringen.

Samtidigt har det ju kommit massor med jättebra sminkbloggar så nu känner jag inte samma behov av en skönhetsblogg.

Så tack för mig och tack för alla fina och snälla kommentarer!
Hej då, Lina

trötter

Usch, en jobbig dag idag. Blev väckt och kallad till jobbet imorse eftersom att de var för få och det var så himla mycket att göra. Det känns som att jag kommer att somna på sekunden.

Brons

Jag försökte mig på ytterligare en look men till min förfäran är den svarta ögonskuggan borta, iofs är det bara HM. Jag behöver verkligen en svart ögonskugga nu! Iaf, pga brist av färg blev det något annat. Och här ser ni resultatet. Det jag tycker satt pricken över i:et är den diskreta lila ögonskuggan under ögat.

 

Old gold, Cookie, Muffin från Make up Store på ögonlocket.
Frosty Lilac singelögonskugga från Max Factor under ögonfransarna.

Lila ögon

  



Haha, det ser rätt lustigt ut men snyggt är det iallafall.
Tänk så snyggt och coolt en sommarnatt efter en dag i solen tillsammans med lätt rosiga kinder!
De rosa läpparn som bara kommer mer och mer passar dessutom perfekt till ögonmejken.
(Väldigt populärt hos DvFs modevisningar). 

image502
 

Fråga

Efter att ha återskapat MACs lookar blev jag jättesugen på att pröva fler så nu har jag skrivit ut tio st till, jag längtar tills jag får pröva dem. Men först är det dags för att uträtta lite ärenden, ärenden i klass med att sova och städa så svar på kommentarer får vänta. Men ikväll kommer det upp en ny look.

Fast jag undrar, vill ni att jag ska pröva fler lookar och visa bilder eller ska jag skriva mer om smink i helgen?


Strange and Exotic

    

Här kommer den sista och absolut snyggaste looken enligt mig, Strange & Hybrid.
Jag är kär och jag kommer definitivt sminka mig såhär nästa gång jag ska ut!



Så, nu har jag prövat alla lookar. Vilken tycker du var snyggast?
Strange Hybrid, Cultured eller Strange & Exotic?

Cultured

  

Här kommer andra looken från MAC, Cultured.

Jag blev riktigt chockad över att den var så snygg, blått är inte min favoritfärg till mina ögon fast det här blev ju riktigt bra. Kommer nog defenitivt att ha den här makeupen till någon utekväll. Det blåa gjorde bara blicken piggare. Enligt looken ska ju den vara grön men jag skrev ut bilden och enligt min skrivare så var färgen blå, fast det blev ju bra med.



Senare idag kommer Strange & Exotic, den snyggaste av dom!


Strange hybrid

   

Jag kunde inte hålla mig från att lägga upp bilder, oj så snygga dom blev. Skulle kunna ha alla, fast denna blev jag minst nöjd. (Den som väntar på något gott).

Den första ögonmejken jag publicerar är Strange hybrid, udda men snygg! Synd bara att jag inte kan använda rätt färger, nu tog jag bara vad jag hade hemma. Synd på bilden att jag ser så ledsen och har oborstade ögonbryn för den var snyggare än det ser ut som på bilderna.




Vad tycker ni? Snyggt, fult? Skulle du kunna ha det en utekväll?
Imorgon kommer de andra två lookarna.



Idag

Full rulle idag med. Jobb till 14, hem för att skriva på psykologin fast soffan och täcke kändes mer lockande. Efter middagen bokade jag biljetter Peace and love festivalen i Borlänge. Det ska bli så himla spännande, dom festivaler jag har varit på tycker jag inte är något man kan kalla festival. (Fortfarande ingen som kan berätta om den?).

Sen har jag bara pratat i telefon och sett på tv. Nu ska jag pröva sminka som MACs senaste kollektion som
Emelle skrev om idag. Resultat kommer imorgon! Härnäst blir det Greys Anatomy.

Smashbox O-glow.

O-GlowNu har det omtalade rouget från Smashbox O-Glow äntligen kommit in till Sverige.

"Det är den första intuitiva rougen som reagerar med din hud för att ge dina kinder den exakta färgen när du rodnar, helt naturligt på endast några sekunder."

Den har fått blandade recensioner på
makeupalley och antingen fick den 1 poäng eller 5 poäng. Värt att chansa? Ja, säger jag. Speciellt om du inte är rädd för rosa kinder! (Klagomålen var att den blev för rosa istället för att det såg ut som rodnad, för andra var den perfekt.

Finns att köpa på eleven för 260 kr.


Dagens

Minus: psykologiuppgiften är inte klar och så länge den inte är klar är jag inte glad.
Plus: Eller lite glad är jag väl, jag ska nog till Peace and Love festivalen i Borlänge i sommar.

Någon som kan beskriva festivalen? Jag far ju för att lyssna på musik, festa och ha skoj. Kommer det att bli så eller är det en lugn tillställning? Det är jobbigt att inte ha någon aning om nånting..  Är det tex en familjefestival? Har för mig att det riktar främst in sig på ungdomar. Vad är medelåldern?

Hursomhelst ska vi nog boka sålänge jag får ledigt från jobbet.
Jobb imorgon, skönt.


Pearly Rosewood, IsaDora

image387

Här kan ni se mitt inköp från IsaDora, jag är riktigt nöjd med färgen då jag kan ha den jämt.
Plus att det är roligare än läppglans.

För att spinna vidare på det sk. balen-inlägget så är ett neutralt läppstift en bra investering. Med ett neutralt läppstift behöver man inte oroa sig för att det gnuggats bort, man behöver inte se till så att det sitter hela tiden. Med tex ett rött så gnuggats färgen bort och det ser ut som om man har varit uppe hela natten och glömt torka bort läppstiftet.

Fast givetvis så är det jättesnyggt med röda läppar så om du vill ha det, kör på! Ett tips är att ta med sig ett läppglans till att bättra på efter middagen istället för att lägga ett nytt lager med läppstift. Då slipper du istället oroa dig för att läppstiftet hamnar utanför, eller ja. Varför inte bara ha med sig en fickspegel?

Veckans önskelista

image390

Satine, sugen på märket TINte och ögonskuggan.

Eleven, hårparfym från Aquolina som ska skydda håret från avgaser och hålla håret lättstylat och väldoftande. Vem har något emot doften av nytvättat hår?

Asos, mörkt nagellack i dom här färgerna ska finnas i min nagellackslåda nästa år, från OPI.
Från POP kommer denna concealer, efter Lumene succén vill jag pröva en ny blanda-själv-concealer.

Pulpstore, jag prövade sminka mig själv till balen och försökte mig på shading. Riktigt roligt och till det vill jag ha ett bra löspuder. Fast ännu bättre vore det med foundationstick i både mörk och ljus färg. 

Utmaning

Nu ska jag också hänga på makeitups utmaning.
"Den här gången vill jag veta ert bästa respektive sämsta skönhets/smink-inköpt någonsin.
Gärna med motivering också".



Den sämsta mascaran jag prövat! Jag var tvungen att arbeta med mascaran rätt länge för att få något att fastna. Sedan var det borta efter någon timme. Jag fattar inte varför jag har kvar den. 

 Den bästa köpet, då måste jag säga något så oglamouröst som bivax. Det "mjukgör, skyddar och täpper inte till porer". Utmärkt alltiallo salva. Jag har använder det dagligen till.. vad som helst. Tyvärr vet jag inte vart min skatt kommer ifrån, jag får den från min mor som jobbar med en som gör salvan. Men bivax är ett väldigt bra substitut för tex Elisabeth Ardens 8 hour cream, plus att den är bra mycket billigare. Den enda nackdelen är att lukten är nästintill lika stark som 8 hour men jag har lärt mig att gilla den.

Dagens:

Plus: Projektarbetet är klart! Rapporten är inlämnat, stugan är klar. Jag kan inte beskriva hur glad jag är över det så jag ska inte ens försöka.

Minus: Lyckan varar ej förevigt, jag fick reda på att psykologiinlämningen på 5 sidor ska in idag och inte om en vecka som vi fått höra tidigare. Sen när gör jag en uppgift en vecka i förväg? Det blir ännu en rolig kväll framför datorn. Jag tänkte dock få ha någon timmes lugn och ro utan skoltankar, då vet ni vad jag gör ikväll.

Dagens ögonskugga



Ögonskugga från Make up Store, Empire och Paradise.

Nya saker i hemmet



I förrigår kom mitt premie från supererbjudandet som Damernas Värld bjöd på. Det ska bli spännande att testa ett dyrare shampoo än de billiga 15 kronors shampon som mamma köper på ÖB. Hon är verkligen ingen "finsmakare" och jag tager vad som bjuds på. 

Jag köpte även ett läppstift från IsaDora i nyansen Pearly Rosewood, snyggt och enkelt läppstift som funkar jämt.
Bild kommer senare.  

Att använda lösögonfransar



Jag vet att det är många som har en bal i maj, själv har jag inte min förrän i juli men oron har redan vaknat. Tänk om allt går fel? Ännu värre är det att jag ska sminka två kompisar, tänk om de inte blir nöjda. Det jag oroar mig mest för är lösögonfransarna, jag är nybörjare på fransar. Har endast använt det någon enstaka gång.

Så jag letade en video om lösögonfransar på Youtube och till min glädje hittade jag en osedd video från Tricia Sawyer. Jag lärde mig definitivt flera saker, det kanske du också gör.

Summer Eyeshadow Trio



Summer Eyeshadow Trio

Det är så här förpackning ska se ut när den når perfektion. Makalöst snygg, hör bara på beskrivningen:

Limited edition eyeshadow palettes pressed with an exotic
sundial design reminiscent of a stylish getaway on the Mexican Riviera.

För er köpsugna är det bara att hoppas att den kommer till
HQhair snart. Fast jag skulle gissa på att den inte gör det. Annars är det bara att boka en resa till närmsta Sephora. Det är nästan så att jag inte vill ha den för jag skulle inte vilja förstöra ögonskuggans textur.

Gult nagellack

image385

Jag har haft ständiga fantasier om hur snyggt det vore med gult nagellack, drömmarna var förgäves. Det ser ut som om jag har toppat fingertopparna i gul målarfärg. Fast det är ju mycket som gör nagellacket orättvisa, fula nagelband, likblek hud. Tänk er istället med en bruna armar, snyggt manikyrerade naglar. Då kan vi snacka om att det är snyggt med gula naglar.

Nu kan jag likagärna slänga nagellacket eftersom att jag har fått jobb på ett hotell och kommer nog inte vistas en sekund i solen. Fast det må jag ju säga, det är värt det. Pengar eller brun skadad hy? Jag väljer nog pengar.

Cliniderm makeup



Jag var in och letade en kräm på ACOs hemsida och såg att de har ännu ett sminkmärke nu. Cliniderm makeup. Den är speciellt gjord för dem med känslig hud. Så här beskriver ACO deras makeup:

Den nya makeupserien Cliniderm Makeup vänder sig till kvinnor som vill ha skonsamma produkter, elegant design och ett sofistikerat resultat. Produkterna har fått mycket höga betyg i både labb- och användartester. Cliniderm makeup består av tre olika produktgrupper; Cliniderm Mascara som ger fylliga fransar, Cliniderm Gentle Eye pencil som är lätt att applicera och Cliniderm Lipgloss som vårdar läpparna.

Cliniderm har även skapat en hudvårdsserie för män, något att köpa till killen kanske?

Nyhet! Cliniderm Man


Bobbi Brown, Shimmer Wash Eye Shadow



Shimmer Wash Eye Shadow

Nu har jag
testat Bobbi Browns ögonskugga i en vecka och utseendemässigt är jag definitivt helnöjd, exakt den greiga färgen jag har velat ha. Min ögonskugga heter Stone och är nr 09.

Min beskrivning: En puder ögonskugga som ger precis lagom skimmer, tillräckligt med skimmer till vardagen utan att vara för lite skimmer till fest. Smickrande färg som sitter kvar efter en arbetsdag utan att ha lagt sig i veck. Ögonskuggans pigment är väldigt bra och färgen är lätt att bygga upp för att få tydligare eller mörkare.

Plus: Bra kvalitét och framförallt snygg
Minus: Priset och lite svår att sudda ut med pensel.

Betyg: 5. En solklar femma, priset får man stå ut med för en sån här ögonskugga.
Definitivt värd de 200 kronorna jag lade ner på den.


just nu

Nu ska maten tillagas och ätas, diskussionen till rapporten skrivas. SEN kommer Bobbi Brown recensionen.

Eftersom att det här inlägget liks var så kort kan jag ju förlänga det med en fråga som C ställde.
Vet någon om Cliniques Rub Allover Lustre finns att köpa i en affär i Sverige? Den finns på Strawberrynet men hon hittar den inte i en vanlig affär. Eftersom jag bor i en sån liten stad är det svårt att ta reda på mer. Någon som vet något?

Skamvrån

Jag måste nog följa RedHeads, ja "utmaning" är det bästa ordet jag kommer på nu. RedHeads uppmanar oss att berätta om våra skamvrår. I skamvrån står man och skäms för produkter man inte har prövat. Och tro mig jag har många vrår! Här har ni några jag skäms väldigt mycket för över att jag inte har prövat. 

image383

Juicy Tubes 190 kr för ett vanligt läppglans då det finns betydligt snyggare läppstift för liknande summa. Jag har stått där med tuben i handen men aldrig köpt den men förmodligen kommer jag nog aldrig att köpa den heller. Trots det skäms jag.

Rosebud har jag ingen aning om hur den luktar. Jag vet inte hur stor den är, jag vet ingenting. Fast så fort jag springer på den kommer den säkert att inhandlas.

Diorshow borde jag pröva. Jag ska pröva men av någon dålig anledning står jag där med High Impact varje gång. Fast nästa köpet blir nog Max Masterpiece.

"sista pluggdagen"

Jag gick och prövade Star Broner från Lancômé häromdagen. Den är för solskadade, torra läppar och har plumping effekt. Bra tänkte jag, tills jag luktar. Den luktar dålig parfym och den luktar vill jag lova. Jag tog bort läppglanset från handen men doften satt kvar 3 timmar senare. Nej, parfym hör till kroppen och inte läpparna.
STAR BRONZER - Star Bronzer



Det blir ett kort inlägg idag. Imorgon är det prov och imorgon ska vi skicka in rapporten. Det känns så vansinnigt skönt och eftersom att det är mitt sista prov (!) så känner jag att jag kan faktiskt plugga lite extra för det. Varav kort inlägg. Tänkte köpa läppstift idag men det får vänta tills jag har lämnat in rapporten. Som en present åt mig.

(För den som följer den otroligt spännande BH-historien så kan jag berätta att jag fick byta till rätt storlek).


Sminknyheter och dagens


Självklart blev jag glad då jag såg att Bobbi Brown är påväg mot norden som Bjooti skrev
tidigare idag. Snart kanske den även kommer till norra Sverige också. På tal om Bobbi Brown kommer en recension om deras ögonskugga på torsdag.

Det har kommit som en explosion av "tinted" sminkprodukter.
Här ovan ser ni Bobbi Browns Tinted Lipbalm.
(Tinted betyder att man anar en färg men inte ser den).
Tinted blush
Tinted foundation
Tinted lipgloss



Just nu är det fasligt mycket att göra men det är helt okej eftersom det verkligen är sluttappen. Tisdag nästa vecka ska projektrapporten vara inne och sista provet är överstökat vid den tiden också. Hur underbart som helst. Sedan kan jag berätta att jag kan ha fått sommarjobb också. Underbart, jag ska bara fara och pröva jobba på fredag och om det går som smort, ja då har jag sommarjobb! Vem kunde ana att allt skulle fixa sig tillslut? Ja, inte då jag.

En mini-dagens
Plus: Jag hittade en perfekt BH till mig och min balklänning
Nackdel: Den kostade 450kr. Dyrt! Tänk på att jag får 1050kr i månaden.
MINUS: Jag tog hängde tillbaka fel storlek och betalade alltså för fel BH. Det värsta är att det inte är öppet köp. Men jag ska gå och prata med dom imorgon.

"Min garderob"



Jag organiserade om mitt smink i helgen och jag blev besviken över hur lite jag har. Sedan märkte jag att jag inte alls har så få färger på ögonskuggor som jag trodde. Men nu har jag en ursäkt för att shoppa och det är ju aldrig fel. Något som står på inköpslistan är:

Läppar överhuvudtaget. Mascara. Svart ögonskugga. Lösögonpuder. Ljusreflekterande kräm. Rosa rouge. Gel bronzer. Foundation borste.



 


Frosty Lilac

image378

Jag prövade en nyinköpt ögonskugga idag, frosty lilac från kollektionen earth spirit som kommer från Max Factor. En riktigt snygg sommarfärg. Tyvärr köpte jag den på rea så jag vet inte om den finns men annars finns det många liknande färger. Men se bara så fint det kan bli med ljust lila!

dags för nya borstar?

image382

Efter inlägget om borstar blev jag bara mer sugen på nya borstar och fastnade för dom här
kapen.
Jättesnygga och jag tror verkligen på kvalitén. Speciellt sugen är jag på Smashbox mod-set. Nu vill jag bara att jag ska tappa bort alla penslar så jag får en ursäkt att köpa nya. Eller, ja. Jag kommer nog på en ursäkt utan att slippa tappa bort de jag redan har ändå. Alla set kommer från eleven


Borstar


En tjej frågade vad jag använde för borstar så här har ni dem.

1. Puderborste från Body Shop.
2. Rougeborste från Body Shop. (Bra till highlightning och skuggning).
3. Foundationpensel från IsaDora.
4. Ögonskuggsborste från Body Shop. (Används knappt, men bra till eyeliner).
5. Ögonbrynspensel från Body Shop. (Även bra till sotiga ögon och eyeliner).
6. Ögonskuggsborste från IsaDora. (All around borste som är utmärkt till sotiga ögon).
7. Ögonskuggsborste från Make up Store.
8. Läppensel från Body Shop
9. Ögonskuggsborste från Body Shop. (Används knappt).
10. Eyelinerborste från Make up Store. (Sämre än ögonbrynspenseln jag har men bra till tunna linjer).
11. Skumgummiborste från HM. (I det här fallet behöver du inte gå upp i en prisklass).
12. Concealerpensel från Body Shop.

Nu ser jag att jag behöver en franskam och mascaraborste.

De flesta kommer från Body Shop och det är för att jag gillar deras lena strån + att det var ett supererbjudande där jag fick tre borstar för 200kr för några år sedan. Just det, år. Jag köper ogärna billiga penslar eftersom att det blir bara dyrt i längden. Stråna går av och penseln blir oduglig. Nej, det ska vara kvalitét. Förutom kvalitén så är det ju viktigt att borsten är formad rätt och allra viktigast är det till ögonskuggor och ögonbryn. Allt beror på om du vill ha det till, det kan vara: sotiga ögon, ett stort parti, att man ska jobba på ögonskugga med lager mm. Men sånt kan du fråga en expert om på affären eftersom att de känner bäst till sina borstar.

Om du vet en affär med stort sortiment på märken så kan det vara en fördel att gå dit. Då är försäljaren inte låst till ett märke utan kan sålla ut den bästa borsten till ditt behov.

söndag

image377

Idag vill inte min dator starta av någon anledning så nu har jag tvärlånat datorn av min lillebror.
Tänkte bara visa upp min snygga ögonskugga från Bobbi Brown, fast mer om den kommer senare i veckan. Senare idag kommer ett inlägg om borstar.

Jag är medveten om ögonbrynen. Det kom lite för mycket ögonbrynsgele på dem.

Beiga läppar?

Igår organiserade jag mitt smink och hittade en gammal läppenna från Body Shop, jag fick den av min mamma någon jul. Jag gick och vässade bort en stor del och pröva. Det var jättesnyggt, och det var beiget. Så nu är jag inte bara less på röda naglar utan även röda läppar, och nude läppstift. Nu är det dags för något nytt. Beigt läppstift, inte riktigt nude och inte brunt.

Katherine Heigl photo

Katherine Heigl är ett perfekt exempel och se bara så snyggt det är! Nu ska jag ut och leta ett beigt läppstift eller glans åt mig. Det ser mer naturligt ut och passar jämt. Jag är frälst.


Färg!

161497-373

Nu är jag less på rött nagellack, jag kör på oranget idag!

BeYu Trio Eyeshadow nr: 17

 

Jag gillar färgen på BeYu:s ögonskugga, den är skönt mossgrön och glittrar fint.
Tyvärr vet jag inte vad den kostar eftersom jag fått den men jag tror inte att den kostar över 150kr iaf.
Dessutom tycker jag att den höll riktigt bra för min del. Kanske något för dig att pröva?

Shoppat i Tyskland

image372

Detta är vad jag kom hem med från Tyskland i sminväg. Mycket finns i Sverige redan men det var bra mycket billigare. På Body Shop gjorde jag några riktiga fynd, jag sparade 150 kr på Puderborsten och på bronzern sparade jag 75kr. Den gröna ögonskuggan från BeYu fick jag av min syster och den verkar riktigt bra. Snygg och bra hållbarhet. Sedan, mitt bästa köp. Ögonskuggan från Bobbi Brown i nyansen Stone. Jag trodde aldrig att jag skulle köpa den. 200kr från en ögonskugga är utanför min budget eftersom att jag har ingen inkomst i sommar men jag kunde inte gå ut ur affären utan den.

Det är mycket jag ångrade att jag inte köpte och inte gjorde. Tex en ögonskugga från Lancome men det var den sista och det fanns ingen prov så jag vågade inte. Sedan att jag inte kollade mer på MACs utbud. Men jag var in i deras affär samma dag som jag köpte Bobbi Brown ögonskuggan och kände att det fick räcka.

Men hursomhelst är jag helnöjd med mina inköp och fler bilder och recensioner kommer!



På bilden: Biospecifik från Yves Rocher, Elnett Extra Stark Hårspray från L'Oréal, Grow Power Nagellack från p2, silverögonsskugga från p2,  Eyeshadow Base från Art Deco, Le Crayon Khól från Lancôme, Vinrött Volume up! från Essence, Grön ögonskugga från BeYu i nyansen 17, Face/Body borste från Body Shop, Orange och gult nagellack från Manhattan, Genomskinligt Volume up! från Essence, Turkos ögonskugga från Essence, Greige Shimmer Wash Eyeshadow från Bobbi Brown och Brush on bronze från Body Shop.

Jag är tillbaka

image371
Igår insåg jag att det inte är mycket kvar, bara ett prov, någon inlämmning och projektrapporten och det känns hur bra som helst. Jag trodde aldrig att det skulle finnas ett slut. De här tre dagarna har inte varit de roligaste men nu är dom över. Så nu känner jag att jag vågar börja blogga utan att känna att jag inte har tid.

Så, hej och välkomna till min blogg!
Igen.

Paus.

Usch. Just nu hinner jag inte med något som har blogg med i meningen.
Skola skola skola.
Jag har mer att göra i skolan än jag förväntade mig.

Men! Jag återkommer senare.