Dagens..

Utmaning:  Att lära sig alla oändliga knappar, funktioner, metoder. Jag undrar hur det ens är möjligt att läsa sig dem. (Jag började som "telefonist" idag).
Händelse: Jag jobbade idag och det var riktigt roligt! Hoppas att jag får jobba ännu mer.
Irritationsmoment: Att man måste hålla tyst om vissa saker.
Vill ha: Mer jobb!
Status: Glad, det var så roligt att jobba! Jag vill jobba idag, imorgon, i övermorgon.. alltid. Fast, det kommer jag nog måsta äta upp.

Nu orkar jag inte skriva fler inlägg, jag måste gå och sova. Magen mår inte bra (hann aldrig äta) och så panikslagen som jag har varit idag så är huvudet rätt trött.

Jag har nog aldrig känt mig så panikslagen som vid första samtalet.

Begagnat smink

Nu har jag känt mig småsugen på att köpa smink via tradera eller ebay fast jag vill gärna se och pröva produkten innan jag köper den. Bortsett från det  finns det några grejer man måste akta sig för. Bakterier.

Läppglans, flytande eyeliner, mascara
Strunta i att köpa dem såvida de inte är oprövade och du ser förpackningen. Det räcker med att säljaren prövar den en gång och redan gror bakterierna. Köp hellre i affären och strunta i ögoninfektion osv.

Puder, ögonskugga, rouge
Här finns såklart också bakterier fast du kan "peela" den översta ytan genom att använda en borste med hårda strån för att ta bort det översta lagret. Tvätta borsten ordentligen innan du använder den igen. Men strunt i de där stora sminkpaketen för de innehåller oftast bara budget smink som är lika värt att köpa direkt i affären.

Foundation
Köp bara foundation som har pumpflaska. Det är stor risk att säljaren varit i förpackningen med sina fingrar annars. Torka av munstycket och pumpa ut lite foundation innan du börjar använda den.
Pennor
Kajalpennor och pennor i överlag går utmärkt att köpa eftersom att du kan lätt bara vässa bort det översta laget. Allra viktigast är det att vässa ögonpennorna eftersom att du lätt kan få ögoninfektion annars.

Borstar
Det går också bra att köpa men håll dig till borstar som du vet att det är bra kvalité på också. Be om att få se en bild på borsten så att du ser att det är rätt borste och stråna ligger rätt. Återigen, tvätta dem ordentligt innan du använder dem. (
Här har jag skrivit hur man tvättar dem).


Kortfattat

Nu är det bara en lektion kvar sen ska jag fara och jobba. Iiih! Hoppas att det går bra och att vi får jobba mer. Då jag kommer hem ska jag publicera en tradera och ebay-guide.

Makeup tutorial: Foundation and concealer Vldigt bra tips om hur man ska hitta rätt foundation och hur man ska applicera sin concealer.Snart är jag klar med allt inlämningsuppgiften, det känns ofattbart skönt.
Mindre skönt är det att jag ska jobba direkt efter skolan, komma hem sent och stiga upp tidigt imorgon för körlektion kl 07.20

Body Shop Shimmer Cubes

161497-343
Jag gick in på amerikanska Body Shop för att se om det kanske kommer några fler nyheter till våren och Sverige. Jag hittade den här, min palett  som jag köpte tidigare. Jag tror att det är samma färger som min palett. Ett underbart köp!

Ännu bättre vore det om man fick köpa den i USA, den kostar nämligen 122kr där. Och MAKALÖSA 298kr här! Det är så fel. Vansinne.

Dagen..

Jag vaknade och somnade med ångest bara för att jag inte pluggat till Samhällsprovet, jag har nog aldrig varit så oförberedd för ett prov i hela mitt liv. Sammanlagt pluggade jag nog bara 30min. Jag började klockan 24.00 och jag ville hellre se insidan av mina ögonlock än att läsa på provet. Hursomhelst, nu är provet över och jag kan, med betoning på kan, få godkänt.

Efter det försvann min hjärna och jag var lite "svår" och trött  men jag stannade på alla lektioner. Sökte jobb och pratade med en kompis, hon kanske har fått jobb på Kicks och sur/avundsjuk som jag var blev jag bara ännu tröttare och fick ännu mer huvudvärk. Det var nog snarare oron över att själv inte få något jobb som gjorde att jag blev mer deppig.

Sen kom vändpunkten, pappa sa att dom ringde från företaget. Gulp. Hursomhelst, plötsligt blev jag pigg och imorgon ska jag jobba ca 5 h. Skönt men lite extra pengar, tyvärr vet jag inte hur mycket och jag har hört att den kan vara låg. Vi får se, jag är iaf glad över att jag har något att göra.

Efter middagen har jag suttit konstant och jobbat på samhällsuppgiften, nu är den halvklar men vi kommer att bli klara med den på tre timmar. Vi har nämligen hål.  

Imorgon är det körlektion och jag missar min sovmorgon, det känns lagom roligt. Men nu måste jag gå och duscha så att jag slipper stiga upp ännu tidigare imorgonbitti. Då ska jag testa mina nya rengöringsprodukter från Lumene.

Förresten, jag har inte varit in på bloggar idag. Eller jo, 4 st. Men, det är ju praktiskt taget inget.


Veckans vill ha:

161497-342

Trots att snön ligger stadigt har jag fått i mig att det är vår så jag har börjat fundera på tå-nagellack och kroppskrubb. Jag tycker att tånaglar ska vara antingen röda eller rosabeigea. Back to the beach peach, verkar perfekt. Snyggt till både bruna händer och fötter. OPI finns att köpa på Kicks.

Kroppskrubb från Ole Henriksen börjar kännas aktuellt, iaf i min låtsas vår-värld. Den här skulle jag inte ha något emot att testa, kroppskrämen vore heller inte helt fel.

Men mina nagelband påminner mig om att det fortfarande är vinter. De är alldeles torra, trasiga och sönderrivna. (Jag har den ovanan då jag skriver prov). Sukís produkter har bla blivit hyllade av Lipglossbitch och det vore roligt att pröva universalkrämen från dem. Den lovar kunna hjälpa torra områden som händer, kropp och tuffa ställen som armbågar, fötter, händer och som hjälp för att nära nagelband. Den ska även dämpa blåmärken, sår och hudbristningar, lindra självsprickor.
Sukí Butter Cream Salvefinns att köpa på accesoara.

Och sist men inte minst vill jag ha Bobbi Browns nya skönhetsbok. Det vore trevligt att få lite ny inspiration och lära sig nya tips. Tyvärr finns den inte att få tag på i Sverige än.

Extrajobb är iaf avklarat! Imorgon 16.30 till 21.00, väldigt spännande. Det behövde jag, så deppig och orolig som jag var idag inför framtiden.

Dagen..

 • Idag samhällsprov, i övermorgon är det inlämningsarbete och jag har inte kommit långt. Det innebär att jag blir tvungen att stänga av allt för att få det gjort. Usch, egentligen vill jag bara krypa ihop under täcket och kolla på tv hela dagen.
 • Jag fick svar på ännu en fråga, just nu betatestar blogg.se funktionen video. Förhoppningsvis så är den uppe och igång snart och då ska jag se om jag inte kan få igång en sminkvideo.
 • Förresten, jag glömde veckans önskelista igår så den kommer senare idag.
 • Av någon anledning kan jag inte svara på kommentarerna. Jag fattar inte varför.

Tricia Sawyer, Ögonbryn

 
Ännu en video från Tricia Sawyer om hur man plockar sina ögonbryn, något som är svårt för många.

 

Lägg märke till hur mycket ett par snygga ögonbryn kan göra för ett ansikte. Modellen blir mycket snyggare efter! Bara längden på ögonbrynen kan göra stor skillnad.


Dagens..

Utmaning: Att plugga på samhällsprovet och jag lyckades inte alls.
Händelse: Jag blev väldigt arg idag, så arg att jag bara skrattade. Endel är bara helt otroliga
Make up: Se tidigare inlägg.
Irritationsmoment: Falska människor som ska ställa sig in.
Vill ha: Jobb och sommar.
Status: Borde-plugga-men-jag-vet-att-jag-inte-kommer-att-göra-det-ångest.


Fråga

Jag skickade en fråga till Aftonbladets skönhetsspalt, varför är anti-rynk krämer dyrare än en vanlig fuktkräm? Jag har vetat att de har i andra ämnen men nu känns det inte alls lika diffust som förr. Såhär svarade hon:

Hej,
Oftast tillför man fler aktiva ämnen i antiagekrämer, som AHA -syror, ceramider eller olika antioxidanter än i en fuktighetskräm. Och detta tycker producenterna är skäl nog att prishöja krämerna. I bland är det dyra patent  som driver upp priset så att  krämen ska betala kostnaderna för forskning och licenser. Som Esteé Lauders senaste lyxkräm den har åtta patent i sig  och kostar  3000 kronor.
Hälsningar Agneta

Bloggen är fruktansvärt jobbig just nu och det är nästintill omöjligt attskriva ett inlägg. Hoppas att det fixar sig snart och att ni kan läsa min blogg ändå.

Dagens makeup

 

Bas: Biotherm Aquateinte, Lumene concealer, Sand från Make up Store
Mascara: ACO Mascara
Ögonskugga: Body Shop singelögonskugga, nr 38 och Muffins från Make up Store
Kajal: Vanilla

En rätt enkel makeup, jag gillar den kalla färgen. Den blåa ögonskuggan från Body Shop reagerar väldigt olika med olika ögonskuggor. Den är väldigt snygg till eyeliner. Jag la ut bilden mest för att ni skulle få se hur mascaran såg ut. Jag tycker att Clinique High Impact gör ett snabbare och bättre jobb.

ACO mascara

Jag använde ACO mascara idag, stor besvikelse! Jag har välsignats med rätt mycket volym och längd på fransarna men att applicera mascaran var jättesvårt, det kändes som om jag fick färre ögonfransar ju mer jag applicerade. Men efter ett tag nöjde jag mig och den kändes rätt okej, netural och bra till vardags.

Fast sen kollade jag mig i spegeln då jag kom hem (efter ca 6 timmar), praktiskt taget all mascara var borta och jag tror att det hade varit bättre att inte använda någon mascara alls.

Betyg: 0 av 5. Den var förfärlig rent av, det enda positiva med den är att den är bra för allergiker. Det väger ju dock inte upp hur dålig den är. Jag hoppas att volymmascsaran är bättre!

Benefit

161497-339

Det är så här paletter ska vara! Den ska innehålla bra ögonskuggor, primer, spegel, beskrivning på hur man kan lägga en makeup (syns inte på bilden). Men framförallt, borstarna! Dom ska vara av kvalité och inte skumgummiapplikatorer som är värdelösa. Rätt tänkt, som
vanligt!

Finns att köpa på HQhair för 250kr.

Nyheter på Asos

161497-338

Jag började kolla på Asos nyheter efter det tidigare inlägget. Jag tycker att dessa produkter är mest intressanta. Det två första produkterna kommer från Bourjois. Den första är Anti Shine Blotting Papers, den tar alltså upp onödigt fett och olja från huden. 50st ark som är perfekt att ha i väskan istället för puder. Det mattar ner huden mycket bättre än att använda kompaktpuder, 74kr kostar den.

Den andra är från The nude collection: Eyeshadow i nyansen Midnight Green. Jag har aldrig prövat deras ögonskuggor, men om färgen ser likadan ut på ögonlocket som den gör i asken är den alldeles underbar. Åh, jag blir alldeles kär i den! Till priset av 85kr.

Sist ut är Anatomicals Daily Essentials Kit som består av Shampo, Balsam och kroppskräm som kostar 238. Liknande set från Accesoara kostar 279kr.  Så ja, accesoara säljer samma märke (inte samma set) och produkterna är billigare på Asos, fast utbudet är inte riktigt densamma. Men produkterna känns lika spännande och roliga. Allra bäst är trots allt förpackningarna!

Dagens..

Utmaning: Att göra klart det oändliga skolarbetet
Händelse: Jag måste nog säga skrattet i den tidigare videon, jag tycker att videon är alldeles underbar!
Make up: Inget
Irritationsmoment: Det oändliga skolarbetet
Vill ha: Sportlov och körkort, en vecka kvar!
Status: Orolig, vad tusan ska det bli utav mig? Jag tar studenten i sommar och har absolut inte en enda grej planerad. Inte ens ett jobb!

Hahahahahaha

Behöver ni skratta, då måste ni bara kolla på det här! Mannen är helt otrolig!


Urban Decay

Kolla vilken snygg retroförpackning! Uppiggande! Det är en volym mascara som heter Big Fatty Mascara och kostar 190kr. Den skulle gärna få ligga brevid några neonfärgade nagellack! Tyvärr går den inte att köpa i Sverige (tror jag då). Den kommer från Urban Decay, deras produkter går bla att köpas från Asos.com varav denna mascara. Om ni funderar på att lägga en beställning från Asos kan jag nämna det igen, deras Primer Potion(140kr)  lär ska vara superb!

Tyskland

Åh, ja! Min syster jobbar som Aupair i Tyskland och familjen ska fara och besöka henne om två månader. Det som är bäst av allt är att de har flera märken som inte finns till hands här hemma. Bla, Mac, Shiseido och Bobbi Brown! Nu måste jag börja spara ihop pengar!


Ögonskugga på Matilda och Fanny

161497-337

161497-334

Sista bilderna från fredagen. Här är ögonsminket på Matilda och Fanny.
Fanny gav det inget att ens pröva ta kort på med öppna ögon, jag har försökt
förut och det går inte.

161497-336

Beyonce

Jag tycker att Beyonce är vansinnigt vacker och jag älskar att kolla på hennes bilder och makeup. Den är alltid perfekt och hon passar utmärkt i dramatisk och uppseendeväckande smink, lika väl som hon passar i naturligt smink.
   
  

Slutligen hittade jag en bild där sminket inte är perfekt för henne, underlaget är
alldeles för ljust. Tack för det lilla beviset för att du är mänsklig.

Smink för män

Jag reagerade på en grej då jag såg på Melodifestivalen, och det var manligt smink. Visst, män måste få sminka sig. Varför skulle dom inte få det egentligen? Fast jag tycker inte att det ska synas, såg ni Emilie? Han såg väldigt sminkad ut med en tjock foundation plus att han hade mycket läppglans.

Om en kille vill sminka sig ska han hålla sig till produkter som är lätt pigmenterade, så att hyn lyser igenom sminket för ett naturligare resultat. Endel må kanske kalla mig trånsynt, men killar det räcker med vanligt lypsyl. Män ska vara män.

Grooming.se säljer smink för män som just är lätt pigmenterade och ska ge ett naturligt resultat. Köp det istället för att dela smink med er flickvän.


Neonnaglar

161497-333
Först var jag riktigt skeptisk mot neonfärger på naglarna, nu vill jag ha det varje dag. Det är en sån glad och uppiggande färg, jag känner tom hur humöret stiger då jag tittar på dom. Härligt med något annat än rött och fransk manikyr.

Påtal om manikyr, det börjar bli dags att ta hand om fötterna. Snart kommer ju fötterna att synas i alla snygga skor, fast jag kommer nog att låta skorna tala och inte några "neontånaglar". Jag kommer att börja lugnt med att fuktbomba fötterna med kroppslotion (fungerar utmärkt) och sedan sätta på bomullssockar på natten för att lindra ev hårdnader.

Filmtips

För er nattugglor kommer ett TV-tips till kvällen. På 5:an kl 23.30 kommer Veronica Guerin visas. Det var länge sedan jag såg den men jag tyckte den var jättebra!

Amerikansk thriller från 2003. I mitten av 90-talet stred några mäktiga knarkkungar om makten i Dublin. Deras farligaste motståndare var inte polisen, utan den orädda undersökande journalisten
Veronica Guerin. Med sina avslöjande reportage om knarkmaffian satte hon lojaliteten mot sina läsare och sitt land före sin egen och sin familjs säkerhet. I rollerna: Cate Blanchett, Gerard McSorley

Bobbi Brown, Spring Violet LookJag gillar Bobbi Browns vårlook, riktigt fräsch och enkel. Ärligt talat så minns jag bara 1 gång jag sminkade mig med "hela köret" och det då jag skulle på en fest. Till sommarn blir det oftast bara rouge och ett lager mascara. Det ser oftast bäst ut också.
 
Jag vill så gärna ha den lila fina paletten, den verkar perfekt till sommaren.

Dagens..

Utmaning: Att hålla sig borta från bloggar
Händelse: Bortsett från skola och bloggande så har jag inte gjort någonting, väldigt tragiskt. Jag blir less på att bara sitta vid datorn. Eller, dagens händelse var då Krille kom förbi med sin söta hund.
Make up: Hudkräm.
Irritationsmoment: Jobbiga sms och pip-samtal
Vill ha: Samma kunskap som min historia- och samhällslärare. Då skulle jag slippa plugga
Status: Skoltrött.

Nu ska jag ta datapaus och sätta mig vid tv:n och äta chips som blev över från igår. Melodifestivalen, jag hoppas att Sara Dawn Finer kommer att vara bäst för jag älskar hennes sångröst.

MAX Masterpiece

161497-332
Nu har Max Factor lanserat en nya mascara, en version på Masterpiece. Den nya mascaran heter MAX Masterpiece och ska ge ännu mer volym än orginalet.

Tomas Lenneryd har kommenterat den som sin nya favorit mascara, så är definitivt värd att spana in.
Vet någon vad den kostar?

Smashbox

161497-331

Smashbox är skapat av bröderna Dean och Davis Factor. Ja, Factor som i Max Factor. De är barnbarn till grundaren av Max Factor. Trots att Smashbox inte har varit med lika länge som Max Factor så är deras lite dyrare men framförallt bättre. De har många omtyckta produkter och i våras var det deras Photo Finish som det skrevs mycket om i blogg-Sverige. 

Det jag gillar med Smashprodukter är att de är dubbeländade som ger mer valuta för pengarna och ett större användningsområde. De har bla dubbeländade borstar, läppglans, läpp och ögonprimer, mascara (primer och mascara, primern går att användas som ögonbrynsgele) mm.

Smashbox produkter finns bla att få tag på
Eleven.se och Pulpstore.se

Lista, Februari

Jag valde att sätta XXXX om jag inte vet någon bra produkt, nu märks det att jag måste ut och handla. Frågan är bara med vilka pengar? Jag längtar till Tyskland för där har dom ett större utbud än i min stad.

Rengöring:
XXXX
Ansiktsvatten:  XXXX
Skrubb el mask: Clinique 7 Day Scrub
Ögonmakeup remover: Lancômes Bi-facil
Dagkräm:  Garnier Pure A
Nattkräm:  Nivea Visage
Ögonkräm: Biotherm Age Fitness Power 2 Yeux

Primer:  XXXX
Foundation: Biotherm Aquateinte
Färgad dagkräm: XXXX
Concealer: Lumene Beauty Base - Cover Palette
Löst puder:  XXXX
Fast puder:  XXXX

Rouge fast:  Sand, Make up Store
Rouge kräm/tint/stain:  XXXX
Highlighter:  Muffin, Make up Store
Bronzer:  Bronze Gel, Aco

Mascara: Flextencils Mascara Violet, Lancôme
Mascara vattenfast: XXXX
Eyeliner/kajal penna: Crayon Kohl, Lancôme
Eyeliner flytande/gel/kräm: Rainbow Eyeliner, Nouba
Ögonskugga fast:  Make up Store
Ögonskugga lös:  XXXX

Läppenna:  XXXX
Läppstift:  XXXX
Läppbalsam: Tavelsjöhonung
Läppglans: Lumene Berryfun
"Plumper": Too faced Lip Injection

Hudkräm:
Body Shops Bodybutter
Bodylotion: Vaseline
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt:  XXXX
Skrubb:  Body polish, Body Shop
Shampo:  XXXX
Balsam:  XXXX
Stylingprodukt:  Lanza

Handkräm: Överdosering av Canoderm, Apoteket
Nagellack:  Make up Store
"Allround" produkt:  Bisalva
Doft dag: Britney Spears, In Control
Doft kväll: Naomi Campbell, Cat Deluxe

Elin

161497-330 

Igår var det fest, eller snarare vart-ska-vi-vara-förfest men det var jättetrevligt.
Jag sminkade tre tjejer och seg som jag är tog det sin tid. Men här är iaf ett resultat, Elin.

Hon fick mirage som highlighter och diva vid ögongloben, slutligen svepte jag Empire över hela ögonlocket för att få en lite glittrigare look. Till huden använde jag Lumene Concealer, Biotherm Aquateinte till foundation och Make up Stores Sand till rouge. (Alla ögonskuggor från Make up Store).

Fler bilder kommer sen.

Empire

 
Empire från Make up Store, använde blöt pensel.
Jag tycker om den men det var svårt att applicera den där man ville ha den.
Sedan blev det mycket överflödig ögonskugga så jag var tvungen att trycka med fingret på ögonlocket för att få med ev. ögonskugga som inte fastnat.

Eyebase primer HM, 29kr

161497-325

Jag har prövat HMs primer i två dagar nu och jag tycker att den är helt okej. Den håller bättre än att inte ha något alls. Den känns dock lite oljig så det är en fördel att borsta lös ögonskugga över ögonlocken.


Idag

Idag kommer inläggen att lysa med sin frånvaro, jag ska på fest eller jag ska snarare hålla en fest. Så vi får se hur mycket jag hinner med, mitt rum ser hemskt ut så det blir storstädning nu. 

Uppkörningen är bokad nu, det känns väldigt hemskt.

Gemma Ward på Luella visningen

    

161497-324  
Även om den inte känns särskilt vårig så gillar jag looken.

Markera ögonen med en mjuk kajal penna tex Make up Stores, applicera kajalen överallt runt. Alltså, inrefransraden uppe och nere, mellan fransarna, och som vanlig utanför fransarna.
Använd sedan en ögonskugga med stark pigmentering, ögonen ska bli kolsvarta.

Jag använde Crayon Kohl, Singelögonskugga från HM och Clinique High Impact.

Dagens..

Utmaning: All oändlig skoljobb.
Händelse: För första gången (känns det som) har jag varit på ALLA lektioner och inte kommit försent eller försovit mig. Underbart! Jag är rätt dålig på att vakna.
Make up: Se gårdagen.
Irritationsmoment: Min svenskalärare och betygsättning.
Vill ha: Engagemang.
Status: Skoltrött.
Låt: Paolo Nutinis, These Streets.

Fråga om återförsäljare eller produkt om du är osäker..

161497-321

Prada

161497-320

Använde shimmer palette 11 från Body Shop, tyvärr säljs den inte längre. Jag köpte den på rean då jag var pank utan att veta om det. Jag är himla glad att jag inte visste om det för då skulle jag inte rå om dom här raringarna.

Bjooti skrev om den omtalade Chanelögonskuggan idag. Jag var tvungen att pröva lägga ögonskuggaan för att jag absolut älskar den! Jag använde en mer gulaktig istället för guld och jag tycker att det ser piggare och det öppnar upp ögat mer. Om jag ska ut imorgon ska jag ha den ögonskuggan!
 

Igår och idag

161497-319

161497-318

Jag måste ge
gårdagens ögonskugga en mer rättvis bild så jag sminkade mig på samma sätt igen.

Det börjar bli dags att klippa bort ögonfransen som går rakt ner från övre fransraden.
Här ser ni att jag inte alls var så brun som jag såg ut på korten. Förresten, ögonskuggan är ojämn men det märkte jag först inte efter att jag tagit korten och jag orkade inte ta om korten.

Nu har jag 5 tidningar som jag inte läst. Veckorevyn hann jag inte igenom, fick hem Glamour idag och lånade även hem Hennes, Elle och Femina. Det blir skönt med helgläsning även om stor del av den läsningen måste bestå av information om Mahatma Gandhi eller samhället och ekonomi.

Svenska och huvudvärk

Jag har haft huvudvärk tre dagar i rad, jag som aldrig brukar ha det. 

Idag var nog den värsta dagen, jag pratade med min svenska lärare om betyget. Hon är så orättvis och bara för att jag inte gjort lika bra ifrån mig som vanligt vill hon ge mig G. Innan Svenska B började ville hon ge mig MVG så hon har haft höga krav på mig. Bara för att jag inte levererat till max tycker hon att jag har blivit dålig och mitt egentliga VG-material ser hon som G-material. Det finns så mycket mer att säga men jag orkar inte tänka på det mer. Jag ska ha mitt VG därmed basta!

(Döm mig inte på min svenska på bloggen, det är bara ordbajs. Då jag kommer hem blir det bara "blabla", jag orkar inte tänka på formuleringen. Som ni ser).

Glamourflage


Jag gillar glamourflages produkter hos eleven.se. Det är så snygga förpackningar och jag vill bara proppa badrummet med hela serien. De har allt från badmössa tilll tvål och krämer.

Priserna ligger mellan 89-295kr.

Dagens..

Utmaning: Psykologiprov, jag vet att jag kan svaren. Problemet är bara att jag ska få ner dom på papperet. Tyvärr måste man ju skriva för hand och då hinner inte handen och pennan med mina tanker och resultatet blir.. skit.
Händelse: Andra är klara med projektarbetet, vi har nyss börjat. Fast vi har rätt mycket hål så att det är nog lugnt.
Make up: Se tidigare inlägg + Lumene concealer, Biotherm Aquateinte
Irritationsmoment: Garn som tar slut, då måste man byta och fästa tråden.
Vill ha: En säker framtid, i hela mitt liv har jag vetat vad jag skulle göra inom den närmsta tiden. Jag har ingen aning nu. Blir det skola? Jobb? Aupair? Arbetslöshet? Hjälp?

Rachel Bilson

161497-317

Dåliga bilder, bra ögonskugga

161497-316

161497-315 Jag använde inte min kamera och det ser ut som om jag är jättebrun och ja, lite suddig. Sedan tog jag ville jag få med färgen på mitt nagellack, jag blir så glad varje gång jag ser det. Jag älskar starkt rosa på naglarna, dvs de är inte riktigt nenorosa.

Hursomhelst, jag gillar dagens ögonskugga. Piggt och jättesnyggt till ett brunt ansikte.
Jag använde Mirage och Cookie från Make up Store, sedan Crayon Kohl från Lancome och sist mascara, High Impact från Clinique.


25 sidor skönhet

161497-314

Jag fick hem veckorevyn med posten idag och oj vad jag har längtat. För det är en sminkskoleguide i den, jag hoppades på en större guide men det var andra artiklar som vägde upp den lilla guiden. Köp den i affärerna, jag tror den kommer till affärerna imorgon. Det blir till att läsa den efter Girlylicious på trean, jag längtar!

HM och Body Shop

161497-313
Jag hann förbi en snabb runda på stan för att se om det kommit in något nytt, mycket var det då inte. Jag köpte en ny produkt från HM serien, en ögonskuggebas. Det var löjligt billigt, 30kr tyvärr är nog produkten lika löjligt dålig.

Däremot så hade Body Shop fått in sin
vårkollektion som jag tycker om, den består av 3 ögonskuggor, 2 rouge, 3 läppglans. Det var inte många nya produkter men jag älskar alla. Det röda läppglanset var jättefint, de gröna, kopparfärgade och blåa ögonskuggorna var också väldigt fina.

Jag tycker dock allra bäst om rouget, speciellt det "bruna". Det var härligt aprikos-rosa och gav ett vackert shimmer. Rouget kostar 239kr i de svenska affärerna.

Lash Gems

161497-312
Nu har
eleven tagit in en ny produkt av Too Faced, Lash Gems dvs ögonfrans bling. Det är små stenar som man applicerar på ögonfransarna, det är fyra färger i varje förpackning. 25 stycken svarta, blåa, rosa och vita stenar till priset 179kr.

Priset kan jag nog inte påpeka, man får ju med en applikator också. Däremot så känns det som en himla onödig produkt. Det sliter säkert väldigt mycket på fransarna att applicera lim på dem, hårstrån måste ju följa med då man drar av stenarna. Dessutom vill jag inte ens tänka på hur lång tid det ska ta och hur fingerfärdig man ska vara för att sätta fast lim där man vill ha det och få fast stenarna på rätt ställe. Det krävs nog väldigt mycket övning, men det kan säkert bli snyggt på.

Elevens beskrivning: Klä upp dina ögonfransar med Too Faced Lash Gems. Detta är smycken för dina fransar! Små, lätta pärlor som ger extra "bling bling" till dina ögon när du vill synas lite extra. De flyter i Too Faced's unika självhäftande gel vilket gör det enkelt att applicera med den medföljande applikatorn. Använd en och samma färg på båda sidorna för en chick och glammig effekt eller blanda för en "catwalk" look.

Detta är en riktig "Star Quality" produkt!


FettisdagJag hoppas att ni har fått smaka på mer semla än jag (sisådär svenska, eller hur?). Min mamma bakar nog de minsta semlorna i världen, lite frustrerande. Sen kan man inte ta flera för att hon gör så att det räcker åt hela familjen fyra gånger. Hon är jätteduktig på att laga mat och baka, men på semlefronten är hon lite sämre. Förlåt mamma.


Ha en trevlig dag och glöm inte Desperate Housewives som börjar nu! Jag ska äta apelsin (jag blev ju inte mätt på minisemlan, semlor ska faktiskt vara stora) och virka på min väska.


Uppdatering: 
Dagens klant: Jag, jag halkade idag. Ikväll, inte utomhus utan inomhus.

Jag sprang för att hämta en apelsin i köket, klockan var över 21.00 och det var bråttom till tv:n. Sedan "rundade" jag hörnet till trappan. Det gick som i slowmotion, jag tänkte "Oj vad halkigt, vad roligt oooooo nuu haaalllkkkaaarr jjjaaaaggg...". Duns.

Rose & Co, Cherry Kiss

 
Rose & Co Cherry Kiss Lip Balm

Nu har Asos en ny produkt från Rose & Co, Cherry Kiss som är lika Rosebud. Den kostar 78kr dvs 10kr billigare än Accesoara och dessutom finns det en rabattkod på 20% till Asos (NV06). Lägg en beställning och slå till på en av Urban Decays snygga ögonskuggor medan du ändå är igång.

Accesoara beskriver Rose & Co: Mjukgörande, sött skönhetsbalsam med doft av körsbär. Använd salvan för att forma dina ögonbryn, mjuka upp dina läppar, nagelband, självsprickor, bröstvårtor och ja - överallt!

Doftljusantagonist


Nu har Smashing tagit in doftljus till deras sortiment, varför?

Visst är det roligt att ett rum luktar gott men då ska det lukta som himmelriket och ännu bättre om jag ska betala 200kr för det. Och 400kr, då kan jag inte ens föreställa mig hur det kan lukta, brända pengar kanske?

Nej, jag äger nog flera tusentals kronor innan jag tycker att det är värt att lägga ner dyra hundralappar på ett doftljus.

Nej, det är en skönhetshemsida. Ta hem produkter som ska användas på människan!

Malin

Hej! :-)
Jag har en liten fundering/fråga. Jag har värsta problemhuden, fet, torr och väldigt jobbig. Jag kör med acos rengöring för fet och finnig hud och den har gett ett visst resultat. Men jag har inte hittat en foundation som passar min (ljusa) hy. När jag lägger på foundation blir det torrt på vissa ställen, och det ser INTE bra ut. Jag vill samtidigt inte ha en "fet" foundation eftersom det skulle göra huden glansig och ful.(?) Vore tacksam för hjälp! Gillar din blogg!

/ Malin


Hej Malin!
Sånt är besvärligt, varför kan man inte bara få en slags hudtyp? :) 
Det jag kan bästa rådet jag kan ge till dig att göra det är att punktbehandla dina problemområden. Allra bäst är det att använda ansiktskräm för att få en fin hud och en bra grund för foundation. En bra hudkräm för fet hud är
Garnier Pure A och den är riktigt billig, bara 55kr. Om du vill ligga i samma prisklass så tycker jag om Eucerin pH 5 som finns att köpa på apoteket för ca 50kr, men det är ingen superprodukt.
Annars kan du använda salvor på torra ställen, som jag förstår är det den minsta "ytan" så att säga.
Då kan du välja en salva som Elisabeth Arden Eight Hour Cream eller Aroma Balm från Make up Store. Då det gäller hudkräm så är det faktiskt bäst om man går upp i pris, de är ofta bättre om de är dyrare.

Du har kanske redan testat Maybellines mousse men den fungerar bra mot fet hud och är ganska ljus. Tyvärr är den väldigt dålig om man har torr hud. För mig blev den väldigt ful vid näsvingarna men då fick jag tipset om att vara nogrann med peelingen vid vingarna. Det finns död hud där som gör att foundationen lätt samlas där och gör att det bara ser ännu torrare ut. Var nogrann med rengöring och peela huden varje vecka för att få bort de döda hudcellerna. 

Som jag sa, du kanske redan har prövat Maybellines Matte Mousse foundation eller vill gå upp i prisklass då kan det vara bäst att rådfråga någon på Kicks eller liknande. De kan hjälpa dig med att hitta en foundation som är bäst för dig och hjälpa dig med den perfekta färgen.

Lycka till! 
/ Lina

Det är nog det bästa rådet jag kunde ge. Men jag är ju ingen expert, har ni något bättre råd? Finns det någon mirakelprodukt?

Från: Syrran
Jag läste nyss i en gammal VR för att hitta namnet pa en sak som mamma ska köpa och ta med hit.. där sag jag ett tips om Lancomes Adaptive, en foundation som aterfuktar de torra partierna och mattar ner de feta och den ska tydligen halla vad den lovar.. :P

Från: Lene
clinique har också en likande foundation som adaptive.. tror den heter super balanced eller ungefär så iaf:) den har jag hört mycket bra om!

Hej igen

Sandra frågade om jag inte kunde spela in mig själv då jag sminkade mig, jag blev lite sugen på att göra det. Jag måste bara fråga om vägledning. Om jag spelar in en video på kameran, hur tusan ska jag få upp det på bloggen? Jag vill inte gå via Youtube, går det ens. Hjälp?


Brev

Hej!
Jag har rejält mycket press på mig nu, iaf inbillar jag mig det så nu kommer jag nog att lugna ned mig med bloggningen. Med all bloggning blir det väldigt svårt att koncentrera sig på skolarbetet eftersom att en stor del av min utbildning är vid datorn. Nu kommer de vanliga ca 7 inläggen/dag kommer nog minska en aning. Skolarbetet måste komma i första hand.

Jag har inte ens blogga i två månader och ändå är ni över 100 besökare/dag vilket är väldigt roligt, jag hoppas att ni inte slutar läsa bara för att jag inte skriver lika många inlägg. De senaste gångerna har jag gjort ett kollage bara för att jag känt mig tvungen att publicera något, och det fort. Då blir det snarare kvantitet istället för kvalitet och då blir det bara tråkigt att blogga.

Så för tillfället måste jag sätta bloggen åt sidan, de här två månaderna har jag suttit onödigt mycket vid datorn och ja, jag blir lite less på att sitta :)

Hoppas att ni fortsätter att läsa och kommentera för att det är så roligt, skicka gärna förslag på inlägg till
makemeupblogg@hotmail.com eller skriv en kommentar. Tack för att ni vill läsa!

 // Lina                                  

Djupdykning i Aftonbladet


Nu har Sofi på aftonbladet sammanställt en intervju med den svenske Tomas Lenneryd.
Där står det bla om en greige ögonskugga, precis en sån som jag letar efter nu. Det blir så otroligt snyggt både till vardags och fest!

Nej, nu borde jag ta itu med skolarbetet.
Reportaget kan läsas här.

Idag

161497-311

Både jobbig och härlig dag, teorin avklarad, hann komma ifatt lite med projektarbetet och söka jobb.
Tyvärr tror jag att jag är påväg att få migrän, men ska jag inte få för jag har onödigt och överdrivet mycket skolarbete just nu. Vi får se om jag ens orkar plugga till psykologiprovet.

Åh, sommar och pasteller. Ljusa ögonlock till ett brunbränt ansikte och långt hår som blåser med vindpusten. Så underbart, det jobbiga är att då jag föreställer mig sommaren så finns det inget som heter jobb med i bilden. Och det är ju det enda jag vill ha just nu.

Teori

Imorse vid frukosten kollade jag vilken tid körkortsteorin skulle vara imorgon.. den var 8.45, och idag. Gulp.
Så jag for, jag kom, jag segrade. Nu är det bara ett steg kvar, ännu mer gulp.


Veckans (8) vill ha:

161497-310

1.
En applåd till Urban Decay! Då en förpackning är så snygg som den här, då bryr man sig knappt längre om ögonskuggan. Den bara skriker: KÖP MIG! Jag skulle mer än gärna ta hem
alla ögonskuggor och klistra fast dom på väggen. Tyvärr vet jag inte hur jag ska få alla hem till postlådan. Några av ögonskuggorna finns att köpa på Asos för 180kr.

 2. En läsare tipsade om denna primer, också från Urban Decay en primer som tydligen ska vara over-the-top.  Det skapade ett svårt ha begär det med eftersom att min kropp ständigt förstör alla ögonskuggor som fastnat på ögonlocket. Finns att köpa på Asos för 140kr.

3. Ett krämrouge bör inhandlas till min necessär. Gärna ett med färg, dvs inte brunt. Jag passar bättre i bruna nyanser, men jag räknar med att bli brun snart (önsketänkande) då blir det bara fräscht med röda kinder. Finns att köpa på Accessoara för 215kr.

4. Eftersom jag kommer att bli brun i sommar (återigen önsketänkande) så vill jag ha en bronzer som förstäker det. Chocolovers Nougat Compact Powder känns intressant, trots den fula förpackningen. Finns att köpa på Eleven för 179kr.

5. ArtDecos smarta manetsystem, där kan man lägga rouge och ögonskuggor för att skapa sin egen beautybox. Det känns som om de har bättre kvalité på sina produkter än HM. Jag gillar att rouge ingår i magnetsystemet, nu saknas bara läppglans. Återförsäljare kan du hitta här.

Ursäkta för oordningen

Pastell

161497-309


Neonrosa

161497-308

Jag hittade ett gammalt nagellack från Make up Store, Chic hette det (säljs tyvärr inte längre). Jag köpte det i våras, jag tyckte det var så snyggt till bruna händer. Tyvärr är jag inte så brun nu men det är ändå snyggt.

Det är så roligt att hitta något gammalt som blir modernt! Det här nagellacket kommer jag att använda flitigt i sommar! (Jag ber om ursäkt för den usla bilden).

Söndag

Och sen gick det bara utförs..    (Haha, Justin Timberlake!)

Jag har lyckats med körkortsteorin idag, eller jag har gjort 5 test och fått godkänt på alla. Det känns skönt, men jag tror ändå inte att jag får godkänt på tisdag. Egentligen vill jag avboka det och göra det senare men jag kommer ju inte att plugga mer för det.

Det har varit en rätt tråkig helg och jag har knappt ställt en fot utomhus. Trots det har jag knappt fått nå skolarbete klart och nu måste jag duscha så att det inte blir försent. Imorgon ska jag vara 100% frisk har jag bestämt. Sen har jag bestämt att jag ska få en massa pengar, få jobb, fara utomlands, få bra betyg, skolan ska vara lätt och livet ska vara underbart. Vad tur att man får bestämma över sånt!

Stargazer Liquid Eyeliner & Coloured Mascara Sets

161497-307

Ännu en produkt jag blev sugen på att klicka hem, ett mascara och eyeliner set. Det är en mascara + en eyeliner (två stycken produkter, alltså inte bara en hylsa eller vad jag nu ska kalla det). Det roliga är att det är en udda färg, jag blir speciellt sugen på den lila. Tänk så snygg touch det kan bli till svartsotiga ögon, massor med svart mascara och bara pyttelite lila ögonskugga i topparna av fransarna. Eller den röda blir kanske snyggare till det, svårt att bestämma sig. 

Den lila eyeliner blir snygg till vad som helst. Priset är inte heller helt fel, 80kr med 20% koden (NV06). Den finns i grönt och blått också. Det som känns osäkret är kvalitén. Asos säljer även roliga lösögonfransar med samma märke, skulle gärna pröva alla tre!
Stargazer False Eye Lashes

Girl2Go

161497-306

Jag är fruktansvärt sugen på att göra en beställning på Asos makeupavdelning. Jag har tom gjort en användare (aldrig beställt någonting därifrån) för att vara beredd. En grej som känns himla praktisk är Girl2Gos Travel Containers Kit. Det är tre flaskor, två burkar och en spatel.

Den vore så praktisk till resor, speciellt då man måste dra med sig onödigt tunga glasburkar och flaskor. Jag brukar använda nå gamla miniburkar som jag tvättat rena till hudkräm. Det känns lite sunkigt att stå och gräva i hudkrämen men(!) i Girl 2Go får man ju med sig en spatel. Voilá!

Flaska 1: Schampo
Flaska 2: Balsam
Flaska 3: Kroppslotion. (På sidan står det till sminkborttagningsmedel, men de brukar ju i regel vara rätt lätta till skillnad från kroppslotionet).
Burk 1: Ansiktskräm
Burk 2: Ögonkräm

Jag vill ha! Fast iofs kan man säkert hitta något liknande på HM.. men det känns så tråkigt. ( Bara en ursäkt för att lägga en beställning?).

Eyedust serie, del 3 Morning Breeze + Empire + AmazonFortsättning på
tidigare inlägg.

161497-298

Slutligen, applicera rikligt med Amazon längs ögongloben.

161497-299


Dagens..

Utmaning: Skriva 6 sidor om Mahatma Gandhi, jag har nog bara en sida hittills. Det går inte att komma igång. Plugga på teorin. Så fruktansvärt tråkigt!
Händelse: Hm, en rätt tråkig dag. Händelsen är väl att jag faktiskt har lyckats plugga på teorin.
Make up: Ansiktskräm
Irritationsmoment: Blogg och bloggar 
Vill ha: Jobb och pengar
Status: Uttråkad

Haha.. det har varit en rätt nedstämd dag, det kanske märks :)

Det är inte bara handdukar man kan piffa upp badrummet med

161497-305

Samtliga produkter från Accessoara.

klagomål.

Nu blir jag galen. Har hållt på med ett kollage och nu kan jag inte lägga in det för att blogg.se vill inte.

Suck, jag ska gå och köpa godis och sedan se på Melodifestivalen i min ensamhet. Det känns inte alls roligt, när ska dom roliga helgerna komma? De senaste ha varit rena katastrofer. Sist jag hade roligt en helg minns jag knappt.

Nej, upp med mungiporna! Jag måste nog hyra en komedi då jag ändå är på affären.
Usch, tråkiga helger suger.

Kräm - Spara och Slösa

161497-304

Sommar

161497-302

Det börjar göra ont i mitt hjärta då jag tänker tillbaks på sommaren, kan vi inte ta om just den sommaren  igen?

Ska du utomlands finns det några måsten att packa ner: Solskydd för håret, återfuktande ansiktskräm och kroppslotion, eyebrow gel (som man kan använda till fransarna och ögonbrynen), brun utan sol och såklart solskydd! Solens strålar är farliga, det vet ju alla. Ligg i skuggan istället och använd en bra brun utan sol-produkt. Alla tror ju ändå att det bara är naturlig bränna eftersom att du har varit utomlands.

Eyedust serie, del 2 Morning Breeze + Empire


Fortsättning på Morning Breeze.

161497-296

161497-297

Applicera Empire på hela ögonlocket innan "vecket" för att skugga upp. Lägg fokusen på att skugga längs ögongloben.

ArtDeco

161497-301
Bild från ArtDeco.

Jättesnygg makeup, bara ett minus. Eller ett rätt stort minus. Grunden, foundation.. eller det kanske är retuscheringen som har förstört det. Hursomhelst, kolla på pannan. Färgen är helt fel, den är alldeles för orange för flickan. Jag tycker att looken är lite för glansig, det är ju meningen att det ska vara lyster men gränserna är väldigt tunna. 

Det ser dessutom alldeles för retuscherat ut och det syns ju hur blek hon är i hårbotten. Bakläxa.


Dagens..

Utmaning: Anmäla mig till högskoleprovet, trots att jag var en dag sen gick det. Puh!
Händelse: Jag gick och letade jobb, men det var ju praktiskt taget omöjligt att ens få lämna ett cv. Så tråkigt. Lågkonjuktur kom! Och störst av allt, datorn är äntligen hemma. Andra dagen på 30 dagar som alla datorer fungerat och varit hela.
Make up: Eyeliner cake
Irritationsmoment: Först går Eriks dator sönder, samma dag som den kommer hem igen går den andra dator sönder. Vi har varit "datorlösa" i en månad, dvs 4 pers på en dator kan bli lite svårt.
Vill ha: Jobb och primer från Urban Decay
Mående: Nästan bäst! Jag fick en energikick vid nio och kunde inte sitta stil, det är härligt att ha energi.

Nagellack

Så här ser nagellacket som jag vann ut:

161497-300

Lumene, Quick and Chic - Smiling Night  Pris: ca 85kr
Jag har svårt för pärlemor  på nagellack eftersom jag associserar det med fiskfjäll,
men jag börjar vänja mig.

Biotherm, Aquateinte


Jag har pratat om den förr men jag måste prata om den igen.

Nu har jag användt min foundation i ca 3 veckor och jag absolut älskar den. Den är inte så täckande men ger ett jämt och snyggt resultat. Framförallt är det en fuktgivande foundation och det som gör att den sticker ut. På kvällen är min hud len som aldrig förr.

Tyvärr måste jag dissa den en aning, förpackningen rätt tråkig. Det må ju vara, innehållet väger ju upp det. Problemet är bara att få ut innehållet, det är en tub av hårdplast och man måste hålla den upp och ner, och klämma den hårt. Jag lär ju måste klippa upp tuben i slutet för att få ut någonting, annars lär jag väl slänga den med mer än halva innehållet kvar.

(Jag bor i en rätt liten stad där dom inte tar in Biotherms makeup, bara hudvård. Denna foundation har dom dock tagit in för att inköparna räknar den som en hudvårdsprodukt. Med andra ord, att den är fuktgivande är jag inte ensam om att tycka).


Gwyneth PaltrowEstée Lauder har lanserat sin vårmakeup, men det är inte det jag vill prata om.
Jag vill prata om deras val av ansikte utåt, Gwyneth Paltrow. 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som är felet men något är det. Jag tycker hon ser så vanlig ut och att hon inte passar i makeup. Hon är så mycket vackrare i sval och naturlig makeup.

Dags att skriva ett nytt kontrakt och det ska vara med någon annan.

Eyedust serie, del 1 Morning Breeze


Empire, Amazon, Morning Breeze.

I helgen blir det en lösögonskuggeserie. Jag ska använda mina tre lösögonskuggor och applicera ögonskuggorna eftersom. Det är svaga färger men jag tycker att det blev ett riktigt snyggt slutresultat. Först ut är Morning Breeze.


161497-295

Svep Morning Breeze över hela ögonlocket med en pensel. För en starkare färg använd fingret.

Maybelline, Water Shine Elixir

161497-294
Jag måste ge credd till Maybelline, jag tycker att förpackningen är snygg och nyskapande. Men den fungerar inte så bra. Man måste vrida på botten av förpackningen för att läppglanset ska komma ut, alltså kan man inte själv bestämma mängden. Antingen kom det för mycket eller för lite. Det är faktiskt bättre med tub eller pensel.

Själva glanset då? Jag prövade 510 och 550, en rosa och en "nude" men färgerna var kanske inte vad jag hade hoppats på. Visst blev läpparna glansiga men dom blev fläckiga och det var svårt att få färgen jämn. Den var för trög för min smak. Nej, jag tror inte att det är en produkt som är här för att stanna. Synd.

Pris, ca 100kr

Metallicgrön

161497-289
Det må vara annorlunda applicering av ögonskugga, men jag gillar den ändå!
Pyttelite mascara.
Massor grön metallic ögonskugga, jag använde shimmer cubes från Body Shop.

Philip B

161497-293
Accessoara har tagit in ännu en produkt av Philip B.
Den här gången är det en intensivkur för färgat, trött och skadat hår.
Priset är väl lite saftigt, 799kr för 178ml!

Beskrivning: White Truffle Shampoo
Philip B

Philip B White Truffle Crème är en lyxig intensivkur för dig som färgar eller gör andra kemiska behandlingar, har torrt och sprött hår eller hår som skadats av föning och plattång. Håret blir återställt, blankt och får det där tunga fallet man vill ha. 23.3% rena växtextrakt av bl.a. vit tryffelolja, lavendel, vallört, humle och nässla ger önskat resultat.


Asos

161497-292
Seriöst, nu vill jag ha tillbaks min dator och photoshop.

20% rea på Asos om man uppger koden NV06. Underbart, jag funderar på att lägga en beställning. Jag skulle gärna vilja ha Urban Decay boxen i det nedre vänstra hörnet. Sen kanske man borde köpa hem någon udda produkt eller färg, som den gröna mascaran. Jag tycker att det är kul att dom både kör med billiga och dyra märken. Kom igen, shoppa loss nu! Fast det kanske jag inte ens måste säga..

Skola

Bara en kort inblick i mitt skolliv:
Imorgon ska vi lämna in en svenskauppgift som kan vara avgörande för vårat betyg.
Uppgiften är: Skriv nånting om en stor författare. Max ett A4. Huh?

Jag har skrivit 7 rader på datorn om Ernest Hemingway, det är skrattretande. Suck. Den där läraren är så otroligt jobbig då det gäller uppgifter. Allt är som hon inte vill att det ska vara, men trots det säger hon inte hur hon vill ha det. (Wow, bra mening).

Lumene

161497-290

Berryfun, Let's Run Wild n. 3

En jättesnygg nyans som kommer att passa utmärkt till sommarens hallonrosa läppar.
Recension kommer senare.

Krämrouge från Eleven

161497-291
Ännu ett paint kollage, allt kommer från Eleven.

Krämrouge har funnits under en längre period det var först förra året som produkten verkligen sålde. Nu finns det inte bara ett märke att välja mellan om man vill ha ett krämrouge. Jag skäms för att jag inte har något. Helst skulle jag vilja pröva Pinkie Swearm, bara för att den är snyggast. Eller, jag gillar Too faced förpackning också.

Ja, förpackning är OTROLIGT viktigt. Speciellt då det är dyrt, tänk på det
Cherriflip!

Dagens..

Utmaning: Fas Repetion, jag fick 30 av 70 haha.. Dags att plugga? Teoriprov på tisdag.
Händelse: Jag vann en tävling plus att jag klarade Fas Fordon!
Make up: Viva La Diva 607, Clinique High Impact, Biotherm Aquateinte, Lumene Beauty Palette

Irritationsmoment: Först går Eriks dator sönder, samma dag som den kommer hem igen går den andra dator sönder. Vi har varit "datorlösa" i en månad, dvs 4 pers på en dator kan bli lite svårt.
Vill ha: JOBB och körkort.
Mående: Bättre.

Viva La Diva, nr 607

161497-285161497-284

 Singelögonskugga, Viva La Diva 607. Pris: 45kr

Jag ville köpa färgen Forrest på Make up Store, jag är helt såld på den men var helt pank då jag ville köpa den. Sen gick jag och kollade på Viva La Diva och den var nästan identisk, tyvärr är inte kvalitén det.

Min beskrivning: Jag applicerade den vid 8 och efter 6 timmar var den helt borta och då har jag inte gnuggat eller ansträngt mig på något sätt. Vid tolv fanns det heller knappt något spår av den. Jättesnygg färg höll den inte måttet. Nej, jag måste nog köpa Forrest om jag vill ha en snygg ögonskugga längre än bara någon stackars timme.

Betyg: 1+/5 Det gör ont i hjärtat att ge den så lågt betyg, men vad är en ögonskugga bra för om den inte ens sitter? Nej, det är bara färgen som får 1+ allt annat var bara negativt.Jaaa!

161497-283
Jag vet, golvet är fruktansvärt fult. Jag skäms.

Jag vann andrapriset i Kicks Lumenetävling, det var produkter till ett värde av 500kr.
Det är så kul att få ett stort orange papperspaket. Det gjorde definitivt min dag!

Jag fick ett nagellack (Quick and Chick färgen Smiling Night), Läppglans (Berryfun färgen Let's Run Wild ,nr03), Radiant Dual Serum (morgon och nattkräm), BalancingGel Cleanser och Balancing Toner från Matt Touch serien. Kul! Nu vill jag vinna ännu mer! Tidigare har jag bara vunnit A1 t-shirt + singeln caugth in the middle och ett nagellack. Det är rätt lite eftersom jag tror jag har koll på alla tävlingar i tidningar osv. Men, Äntligen!

Såklart kommer det en recension på produkterna.

Vincent Longo

161497-282
Priserna på (paint)kollaget är från 230-450kr.

Jag skulle inte ha något emot att klicka hem
Vincent Longo från Cow parfymeri. Det är så snygga förpackningar, stort utbud och jag tror att produkterna är bra. Jag gillar texterna på sminket, Play Day, Fun Sun, Sex Lux Pax. 

Jag skulle gärna pröva deras rouge och Wet Diamond Eyeshadow. Nej, jag får vänta tills det klingar mer i kassan. Usch, vad det är tråkigt att vara student.

Imorse

Jag försov mig rejält imorse så jag hann inte skriva något inlägg. Idag har jag testat Viva La Diva för att se om deras ögonskugga är så dålig som endel säger. Jag hoppas att den sitter dagen ut, för jag tycker att färgen är så snygg och billig!

Dagens..

Utmaning: Leta jobb, vart ska man gå? Nej, jag tror att jag skjuter på det till fredag och nästa vecka.
Händelse: Vi har börjat komma igång med vårt projektarbete.
Make up: Hudkräm endast.

Irritationsmoment: Att vara förkyld och inte ha något jobb i sommar.
Vill ha: Jobb, helg och hälsa.
Mående: FörkyldSå jag har längtat.

Brun utan kräm

161497-281


Det är så typiskt mig att kolla på sommarbilder då jag är förkyld. Jag vill bli brun och fräknig igen, jag har nog aldrig varit så brun som i somras. Tre utlandsresor (två solresor) och sen var jag utomhus mycket då jag jobbade, fast det ledde ju snarare till bonnabränna. Förra sommaren hade vi bokat resa till Kroatien redan i januari. I slutet av sommaren for jag till Bulgarien med två tjejkompisar, därefter ensam till min syster i Tyskland.

Varför sparar man inte bara pengarna och far nästa år också? Nu måste jag spara om jag ska gå på makeup utbildningen i sthlm, 50 000kr bara för kursen. Sen måste jag spara ihop för att ha råd med boende osv, huvvaligen. Med nästa VR ska det vara en makeupskole-guide, då kanske jag hittar någon annan utbildning.

Uppdatering: Haha! Hjälp, kolla min hår i höger hörn. Jag är vithårig!

G'day

Här sitter jag vackert med dålig hållning, trötta ögon, öppen mun och en tunga som känns som en stor fotboll. Jag blir arg för att jag får sms, vilket innebär att jag måste röra på mig. 

Jag är frisk och kommer att spruta ut inlägg idag med.

Lila-Grön-Blå

161497-280 


Jag var tvungen att lägga upp en ögonskuggebild ändå. Lila duoögonskugga från Nivea, sminkpennor från Tyskland.

(Inte ett bra kort, jag vet men kvallan på kameran jag använde var väl inte den högsta heller. Usch, det är nästan så att jag inte vill publicera kortet. Ignorera ögonvrånm jag förstår inte varför den vart så glansig och glåmig).

161497-279

Alla Hjärtans Dag


Ögonfärg

Vill du få förstärka din ögonfärg ska du använda dig av kontraster. Alltså, dina ögon blir inte blåare bara för att du har blåa ögonskugga. Ögat har tre grundfärger blått, gult och rött.

 • Blåa nyanser förstärkas av aprikos, terrakotta och bruna färger och det är för att gult och rött är kontrastfärgen till blå. Så allt inom gula och röda färger framhäver blåa ögon jättesnyggt!
 • Medan bruna ögon förstärks av blått, violett och rosa. Alltså en blandning av alla grundfärger, men det kan vara lika snyggt med en ljusare färg.
 • Gröna ögon är en blandning av grundfärgerna blått och gult, alltså passar rött bäst till ett par gröna ögon.
 • För att framhäva den gula färgen i dina ögon använder du lila och turkosfärger eftersom att kontrastfärgerna är rött och blått.
 • Ett annat knep är att kolla efter fläckarna som inte går i samma färgton som din iris. Dessa färgtoner använder du även till ögonskugga. Då får ditt öga mer djup.

Men det är svårt att säga att just en speciell färg framhäver en färg. Det är mycket annat som spelar en stor roll i valet av en viss framhävande färg, tex hudton, hårfärg. Dessutom, bara för att en färg passar till ens ögonfärg ska man inte hålla sig till den. Man ska pröva sig fram och pröva en massa olika färger, varför skulle det annars finna ett så stort utbud?

Information från Body Shop och Accessoara

Idag

Nu blir det inte några fler inlägg för idag, tidsbrist och datorbrist. Hoppas ni har överseende med det. Imorgon bitti kommer ett inlägg om ögonfärg och ögonskugga och förhoppningsvis har vi fått tillbaka datorn.


Supermodels.nl

161497-278

Eftersom datorn fortfarande är konstig så kan jag inte lägga upp någon bild, men snygga bilder och bra inspiration kan man alltid hitta på 
supermodels.nl. Den har alltid fungerat bra då jag inte vet vad jag vill göra för makeup. Det finns alltid någon makeup man inte sett tidigare.

Hitta din hudtyp

Pga lite tillgång till datorn så här kommer ett förklaringar och beskrivningar från Kicks på vad en glåmig hud är, här kanske du känner igen och kan beskriva din egen hudtyp. Då blir det lättare nästa du ska köpa en ny hudprodukt att välja rätt.

Känslig hy
Känslig hy blir lätt rödflammig och varm och får brustna blodkärl. Undvik stark sol och kraftiga temperaturväxlingar.

Glåmig hy
Trött och glåmig hy beror på döda hudceller som ”äter upp” fukten och hindrar huden från att andas. Peeling sätter fart på blodcirkulationen, tar bort småfnas och plockar fram ny hud som bättre kan ta till sig fuktprodukterna.

Narig hy
När din hy har blivit riktig uttorkad kan den bli så irriterad att du till och med kan få eksem. En torr och narig hud åldras fortare och får sämre immunförsvar.

Torr hy
Om din hy känns stram och lätt fjällar har du förmodligen torr hy. Denna hudtyp är mest benägen att bli rynkig, så det gäller att ta hand om den lite extra.

Ytliga blodkärl
När huden utsätts för stark sol, kyla eller blåst kan de fina blodkärlen i huden brista och resultera i röda strimmor eller fläckar.

Väderbiten hy
Runt 80 procent av de åldersrelaterade förändringarna i hyn beror på solen. När solstrålarna träffar huden frigörs fria radikaler. De startar en kedjereaktion som försvagar det kollagen och elastin som är hudens viktigaste ingredienser för att hålla sig ung. Använd alltid solskyddsfaktor på vintern!

 Här kan du hitta fler tips och  hudprodukter som passar din hudtyp, Kicks.

Körkortet

Nu bär det av till körskolan och halken! Det ska bli skönt att få en grej klarad. "Bara" teorin och uppkörningen sen. Huvva!

Neutrogena, Hand Cream


Jag har testat Neutrogena en gång i förbifarten. Den kostar 45kr för 50ml, det känns lite dyrt eftersom att förpackningen är så liten och krämen är så trög. Eftersom att jag bara prövat den engång är det svårt att säga hur pass bra den är, men efter en liten överdosering tycker jag att huden faktiskt känns återfuktad. Fast jag hade hoppats på lite mer eftersom att reklamen är så bra. Om jag skulle köpa den skulle jag använda den som natthandkräm eftersom att den är så kladdig.

Ett minus är att det kräver kraft att trycka ut krämen och det blir en för smal sträng som kommer ut, trots kraft. Så om ni har något handbrott kan ni köpa Vaseline och spara några kronor.Förresten, jag tyckte att filmen var riktigt bra men jag vart lite chockad över vilka det var som såg filmen. Förutom jag och min kompis var det två kvinnor i 40+ och en man som såg ut att närma sig 50.

Helt klart värd sina 80kr! Skratt, skam och medlidande.

Dagens..

Utmaning: Klara fordonsteorin. Det är nog det tråkigaste jag varit med om. Hur stort ska däcket vara för att undvika vattenplaning? Medium? Nej, jag kommer nog aldrig att få in dom uppgifterna i skallen.
Händelse: Bio, otroligt skönt!
Make up: Bara bas.

Irritationsmoment: Mycket och att vara sjuk
Vill ha: Helg igen
Mående: Dåligt, halsont

- Jag kommer inte ha någon dator de närmsta dagarna så upppdateringen kan bli sisådär. Tur nog så "får" jag låna min brors dator, men pga högljutt gitarrspelande så kommer jag nog inte klara av att sitta här så länge. Ögonskuggebilder får vänta tills datorn är tillbaka.

Imorgon är det halken, det blir roligt! Tyvärr har jag ingen att vara med eftersom att jag inte känner någon som ska dit men det får fungera ändå. Jag får väl smida på inlägg under hela långa bilfärden.

Calvin Klein, Euphoria BlossomFör er Euphoria fantaster så har det kommit en ny variant på doften, Euphoria Blossom.
Jag är inte rätt kvinna att prata om doften eftersom att jag har väldigt svårt för Euphoria.
Gå och dofta, det kanske är något för dig.

Paris Hilton, Heiress

161497-277

I väntan på min biopartner hann jag förbi Kicks för att kolla om de hade fått in några nyheter. Det enda av intresse var nog parfymerna. Paris Hiltons nya parfym bla, jag kunde inte annat än att le då jag såg vad den hette, "Heiress". Det är nog bara hon som kommer undan med det.

Jag gillar den tuffa förpackningen men flaskan kändes lite billig. Det rosa mönstret ni ser på bilden är egentligen glitter och även om det ser snyggt ut på bild är det inte snyggt i verkligheten. Lukten då? Det står att noterna är passions frukt, apelsin osv. Men helt ärligt känns det som om någon har ätit alla fruktiga godisbitar och andas på en. Bara sött och sliskigt, även när doften sjunkt in i huden. Nej, ett bottenbetyg får doften för mig. Synd, för hennes tidigare dofter har varit helt okej.

Priset är 300kr för 30ml, köp godis för 300kr istället.

Shiseido

161497-276

Personligen tycker jag att Shiseidos vårkollektion är snyggast. Det är bara så otroligt synd deras hemsida är så rörig och innehåller dåliga bilder. En till negativ sak, deras namn är omöjligt att memorera och stavningen är ännu värre. Det slutar alltid med att jag skriver sheido på google och får fram "Menade du:"

Jag är oerhört sugen på att testa ögonskuggorna på bilden.

Nu ska jag kasta i mig mat för att hinna med några ärenden innan bion. Det blir trevligt, att gå på bio är ett trevligt avbrott från världen. Speciellt med Linas kvällsbok haha.

Eyebrow fix


Då det gäller ögonbrynsgele tycker jag inte att man måste betala lägga ut en större summa pengar. För det är just så det känns, iaf då det gäller ögonbrynsgele i mitt fall. Jag tycker att HM's eyebrowfix fungerar utmärkt, den blir lite kladdigare men då gäller det bara att skrapa bort mer gele från borsten.
Sen är ju 49.50kr inte alls helt fel.

7, Veckans vill ha:

161497-275

Nej, jag mådde inte så mycket bättre idag men jag måste iaf till sjukhuset för att göra en grej hos mamma. Det känns otroligt jobbigt, få se om jag orkar fara till skolan för projektarbete. Ikväll blir det iaf bio, jag vill komma bort från allt om det så bara är någon timme men det är ju det biografer är till för. Nu ska jag borsta tänderna så att jag hinner med bussen.

Beskrivning till Vill ha: Makeup borsterJag känner att jag vill skriva om min senaste Vill ha-lista. Så här kommer det.. en dag senare.

 • Den första är en rouge och en highlighter borste. Den känns himla praktisk och tom billig pga att det är tv å borstar i en. Å andra sidan blir det väldigt jobbigt med en borstar i båda ändarna. Då går det inte att stoppa ner den i min borstväska utan att förstöra stråna. Dessutom blir det jobbigt då man ska tvätta borsten, man kan bara tvätta en i taget. (Jag måste se till så att stråna lutar neråt hela tiden då jag tvättar dem och låter dem torka. Jag kan bli smått galen annars).

 • Den andra känns väldigt praktiskt för jag har ingen "suddare" till kajalen och det har jag velat ha länge, men att köpa en på kicks känns inte så lockande. I det här fallet gör det inte något att den är dubbel-ändad för att det är inte några strån som förstörs på ena sidan.

 • En concealerpenna som inte ligger och kladdar i väskan, den skyddande korken känns himla praktiskt. 325 kr känns dock lite magstarkt. (Fick "personalen rekommenderar!" på MrsH). Ej djurhår.

 • Jag behöver en bättre foundationborste, just nu har jag en från IsaDora. Borsten från Becca känns inte helt fel. Nu kommer en fundering. Om en concealerborste kostar 325kr hur kan en foundationborste bara kosta 370? Borde snarare kosta 500kr. (Fick "personalen rekommenderar!" på MrsH). Ej djurhår.

 • Dr. Hauschka har bra hudprodukter och jag blev bara väldigt nyfiken på borsten.

 • Gli Amati, samma där. Jag blev bara nyfiken.

Cherriflip

161497-274

Cherriflip, Safari Mineral Bronzer - 349kr hos
eleven.se

Beskrivning: Cherriflips Safari Mineral Bronzer ger dig den perfekta nyansen för en bronserad, solkysst glöd. Detta mångfasetterade mönster ljusar upp och bronserar i stort sett alla hudtoner. Den ger dig en underbar, glamorös look och kan även användas på specifika områden för att framhäva lite extra!

Passar utmärkt för ansikte, axlar och dekolletage.


Det är roligt med mönstrade och annorlunda textur på en makeup produkt men det här känns lite sjaskigt. Leopardtrenden är förbi, synd med tanke på att cherriflip kan ju ändå lyckas. Hursomhelst, tycker jag inte att de lyckats med mönstret. Om det är meningen att man ska kunna använda den på specifika områden då blir det svårt att komma åt de två mörkare färgerna.

Hur ska man komma åt de små ytorna för att bara få upp den ena färgen? Desstuom är förpackningen gräslig. Grå och tråkig, den passar inte alls till leopardmönstret. Skärpning!

Dagens..

Utmaning:  Att skriva elva inlägg trots att jag mår dåligt. Jag är rätt stolt! Men är det kul så är det.
Händelse: Inte mycket mer än att bestämma planer till morgondagen. Jag ska se på Linas kvällsdagbok med Mimmi. Det var länge sedan man såg en sån ungdomsfilm, jag vill se Rosa-filmen också.
Make up: Biothermgåvan från Kicks, dvs ansiktskräm bara

Irritationsmoment: Mycket och att vara sjuk
Vill ha: Helg igen
Mående: Dåligt, halsont

Med andra ord en skitdag, men det är väl så söndagar är.

Elle, Gul-Grön

    

161497-269


Jag blev insprierad av Elle's snygga ögonmakeup ur det andra numret 2007. Jättesnygg, len och krämig ögonskugga. Tyvärr hade jag ingen ögonskugga som matchade den looken så jag använde mina egna puder- och lösögonskuggor.

Grön: Amazonas, Make up Store
Gulgrön (andra bilden): Goal, MUS
Gul: Nouba julbox no 47 (?)
Highlighter: Muffin
Svart ögonskugga: HM singelpalett
Mascara: High Impact MascaraVill ha: Makeup borstar

161497-268

Take'em home to the place they belong

Boombox

161497-263161497-264161497-265

Take me home to the place I belong

Gimme Gimme


Rosie Jane

161497-267

Nu har Accessoara tagit in succéartat märke, Rosie Jane. Deras Cheek Gloss har varit en stor hit för de stora namnen i USA. Det är vid dom här stunderna jag blir så arg på mig själv för att jag inte beställer smink från internet. Det är dels pga min ekonomi, jag tror det bara skulle sluta i katastrof. Och dels är det för att jag vill pröva och se produkten i handen innan jag köper den.

Men se bara så underbar förpackningen är!

ModelCo Perfection Lip Wax Kit

161497-262
Det här är nog det mest onödiga köpet man kan göra, iaf om man ska använda det som privatperson. Det är läppvax för att få jämnare läppar dvs veck-fria läppar.

Beskrivning:
Dags att avslöja en hemlighet...
Hur gör proffsen för att få läpparna jämna och felfria?
Svaret är vax! Med det här läppvaxsetet från ModelCo får du allt som behövs för att skapa dina egna perfekta läppar. Det mjuka krämiga vaxet lägger sig i alla små rynkor, gropar och ojämnheter och skapar en pefekt grund för att sedan lägga på läppstift eller läppglans.
Med den medföljande läppennan lägger du sedan den sista touchen genom att markera läpparnas konturer. Den hudfärgade kontur som läppennan ger hjälper dessutom till att hålla stift och glans på plats så att de inte smetar ut.

Jag blir ändå rätt nyfiken på hur läpparna ser ut efter användningen men de 350 enkronorna stillar min nyfikenhet. Dessutom, har ni sett Beyonces reklamaffisch på Glam Shine? 
Läpparna är släta och det ser bara fult och onaturligt ut. Nej tack, jag lägger hellre mina pengar på något annat.

Eller vad vet jag, det kanske är helt underbart? Jag har haft fel förr.

Empireskuggan

161497-260

Tyvärr var det här den bästa bilden jag kunde hitta. Den var hursomhelst jättefin.
Vi får se hur det blir med inlägg idag, jag mår inte alls bra. Förhoppningsvis är jag uppe med tuppen imorgonbitti.

Dagens..

Hur hemskt är inte det här? Jag är på förfest och skriver inlägg, men det är ju så himla kul..så.

Utmaning: Hm, inget..eller snart. Att gå till festen 2-3km bort i kyla.
Händelse: Fest, det har varit för länge sedan. Förra veckan kunde jag knappt sitta still. Sedan fick jag och Fanny en födelsedagstårta av Emelie, jättegod!
Make up: Lade upp makeupen jag har i ett tidigare inlägg.

Irritationsmoment: Kylan, man blir så hindrad då man ska klä sig. Jag har dubbla strumpbyxor, sen ska jag dra på mig långkalsonger och ett par skitfula skor.
Vill ha: Varmare väder så jag slipper mina fula skor.
Mående: Glad! :D

Empire

161497-259

Använde Empire ögonskuggan, tyvärr syns den inte mycket. Det kommer ett till kort senare för nu ska jag på fest! Ha en trevlig lördagkväll, det ska jag ha!

Empire

Det blev empire lösögonskugga, en helt underbar färg lila-grå-glitter. Jag är förälskad. En bild kommer senare ikväll, för jag ska på fest. Äntligen! Det blir nog ett födelsedagsfirande för Fanny och mig. Hon fyller år på måndag. Grattis i förskott! Nu ska jag göra mig klar och kasta något i min magen, jag är fortfarande mätt sen gårdagen. Ett tecken på att man åt för mycket?

Jag ska locka håret, ett oändligt projekt. Mitt hår tar aldrig slut, jag har praktiskt taget missat en skolavslutning för att det tog så lång tid men man kan ju inte fara med lockar i halva håret. Nej, sluta prata och börja jobba. Hej!

Bild kommer senare.

Clarins

161497-258

Jag var den första som fick kladda ner produkterna på Clarins nyheter. Det är så kul att få vara först, annars brukar jag jämt undra vem det var som var där sist.

Jag lyckades förälska mig i deras ögonskuggepalett. Helt underbar, den lila påminner lite om den jag
blandade ihop. Den har mest färg i sig, de andra skimmrar mer men är också jättesnygga. Något att kika på kanske om du vill ha en ny vårpalett. Tyvärr vet jag inte priset på den.

En ny necessär?

161497-257

Fortsättning på
budget.

Fråga

Postat av Emmi:
Hej! Tack för en inspirerande blogg! Har du några tips p åhur man får ögpnskuggan och kajalen att sitta bättre?
//Glad för svar!


Jag har själv problem med att få ögonskuggan att fastna, jag har nog tilltagit alla knep men mina ögonlock stöter ifrån sig ögonskuggan hur jag än gör.

Men det vanligaste knepet som fungerar för de flesta är att applicera foundation på ögonlocket och därefter svepa puder över ögonlocket. (Bäst fungerar det att använda löspuder). Det gör du för att få en lenare yta på ögonlocket. Pudret är till för att hålla foundation på plats, så att de inte glider runt. Annars kan du köpa Lumenes Eye Base Primer, en bra produkt för ca 90kr som utlovar samma effekt som foundation och puder.

Det är svårt att få kajalen att sitta bättre och jag kan inget tips. Det enda jag kan råda dig är att köpa en bra kajal, då du köper en kajal drar du en linje på handen. Gnugga på strecket då, du vill inte att den ska gnugga ut sig alltför mycket. Sen vill du inte att färgen ska försvinna, det ska fortfarande gå att se vart strecket låg och vilken färg det var.

Läsarnas tips:
Postat av: Mia

Jag kan ge ett litet tips. kajal är ju en fet produkt som foundation, därför kan man även fästa kajalen med puder eller skugga.

Postat av: nyans
Jag tycker bara puder fungerar bra


Mina 10 budord

161497-256

 • Du skall rengöra ansiktet med sminkborttagningsmedel.
 • Du skall icket använda tvål i ansiktet som torkar ut och förstör hudens egna oljor.
 • Du skall återfukta huden var kväll och morgon.
 • Du skall borsta tänderna varje dag, undvik kaffe och tobak. En perfekt makeup kan förstöras av ett par gula tänder.
 • Du skall lägga en ansiktsmask minst en gång i veckan för att ge huden extra lyster.
 • Du skall peela ansiktet en gång i veckan för att få bort döda hudceller och få fram nya och friska.
 • Du skall göra en hårinpackning en gång i veckan för att ge håret mer liv och glans.
 • Du skall smörja in hela kroppen varje dag, du kommer att vara dig själv tacksam på äldre dar.
 • Du skall icket bita eller riva naglarna.
 • Du skall ge minst en komplimang/per dag, om världen är gladare blir du gladare.

Inspiration

Jag försöker hitta inspiration till en ögonmakeup men jag har länsat hela huset på bilder och internet orkar jag inte leta igenom. Har ni någon makeup ni skulle vilja se mig göra?  Jag skulle kunna göra en steg-för-steg makeup på min tolkning av makeupen.

Skicka länkar till en snygg makeup eller skriv ett mail till makemeupblogg@hotmail.com.
Givetvis får ni ställa fler frågor eller vad som helst! Tycker du att någonting saknas på bloggen?
 Är det något du vill se mer av?
                                                                                                  // Lina

Dagens..

Utmaning: Gå till sista lektionen idag (slutar sent + att den är 2,5h lång + att den ligger ngn km bort).
Händelse: Jag vaknar av mig själv 9.20(!!!), om jag ska vakna av mig själv brukar det innebära kl 13. Och jag blev bjuden på tårta i skolan (en av killarna i klassen fyllde år). 
Make up: Kolla tidigare inlägg.

Irritationsmoment: Kyla, jag tål inte minus 25 en dag till
Vill ha: Varmare väder så att jag får ha klänning imorgon om jag ska ut.
Mående: Proppmätt, det känns som om jag stoppat i mig mat nonstop i 4 timmar.

Uppdatering: Hur kunde jag glömma? Dagens händelse är ju att jag var med mina två underbara kompisar sen ickegymnasieskolan (jag och synonymer hänger inte ihop då jag är trött). Nu måste jag bla bestämma vad jag ska köpa på Make up Store, det blir kul!

Jag funderar på Velvet eller en silverögonskugga, kanske dino? Annars är jag rätt sugen på deras cremerouge som är supersnyggt på sommaren. Kanske Aroma Balm eller deras primer? Det kommer att bli svårt att välja..

Ojämn ögonskugga

Om en ögonskugga blir ojämn är det lättast att ta bort det med en pensel med medelhårda strån. Jag använder Eye Shadow Brush Round från IsaDora (90kr) som jag tycker fungerar alldeles utmärkt.En skumgummi applikator förvärar det eftersom att den trycker in ögonskuggan i huden.

Blå-Svart

161497-255

Kvällens makeup
Marinblå ögonskugga från Smink.nu
Svart ögonskugga från HM
Clinique High Impact


The Body Shop

Varför ska The Body Shop i Sverige vara så dyrt?
Jag fick ett sms från min syster i Tyskland att ögonskuggan kostar 9,5 euro, i Sverige 129kr.
Täckstiftet 9 euro, i Sverige 119kr. Body Butter 15 euro, i Sverige 165kr. Alltså om man köper i dessa produkter i Tyskland istället så sparar man hela 65kr. T.o.m. ännu mer pengar eftersom att en euro inte är en hel tia.

Irriterande!

Lumene Beauty Base - Cover Palette

161497-91

Lumene Beauty Base - Cover Palette - 95:-

Beskrivning Kicks: En concealer med tre beige toner där de två gul grundfärg effektivt dämpar rodnad och kvisslor. Applicera med fingret och färgerna smälter vackert in i hudens ton.

Min beskrivning: Kicks ljög inte alls, jag tycker att den är mycket bättre än Coverl All Mix från Make up Store. Cover All Mix är så torr för att den ska sitta bättre men Cover Palette är sitter också bra utan att vara torr vilket också gör den mer lättarbetad. Den enda nackdelen med paletten är att den mörkaste är alldeles för mörk för svenska hudtoner och om en med mörkare hy skulle köpa paletten så skulle de andra två färgerna bli för ljusa. Jag förstår inte hur dom har tänkt.

Betyg: 4/5
Jag vill ge den en femma, men det är den mörka färgen som drar ner betyget. Dessutom måste kanske endel blanda den med en mer beigeaktig concealer så den är inte helt fullständig.

Dagen..

Idag blir en till inläggsfattig dag, jag har nämligen en lång skoldag sen ska jag snabbt förbi ICA för att handla till kvällens minikalas med mina två gamla barndomskompisar. Därefter göra allting klart inklusive mig själv och huset. Jag ska fråga om jag inte får lägga en makeup på dom. Alltid bra med variation på ansikten och färger, ska försöka lägga upp bilder på dem också.

Senare idag kommer en recension på Lumene Beauty Base - Cover Palette.

Dagens makeup

161497-254

Dagens makeup: Eftersom jag ska ha lugg idag (och rätt lång sådan) blev det en ganska odiskret makeup.

Bas: Lumene concealer, Biotherm  Aquateinté (foundation), Make up Store Carmel (rouge)
Mascara: Clinique High Impact
Ögonskugga: Make Up Store, Diva
Kajal: Lancome, Crayon Khol
 

Musik

Jag måste bara komma med en länk till schlagertoppen på aftonbladet, det är en ung kille som sjunger U2 - One och han är helt suverän. Rösta på fem plus!

Eyeliner

161497-252

161497-251

En "annorlunda" eyeliner, se så runda mina ögon blev.
Tänk er med lösögonfransar eller fransar i en annan färg än svart och brun.


Pandasmink

161497-253

Jag såg en bild på en flicka som hade sån här eyeliner, det var väldigt snyggt. Tyvärr såg det bara hemskt ut då jag gjorde mejken och det ser ut som om jag inte har några ögonfransar.

Det här var den enda bilden som kan tillåta mig själv att visa. Ni kanske förstår idén, vid inre ögonvrån ser det ut som tipparna av en pincett som trycks ihop.

Budget necessär

161497-249

Dagens..

Utmaning: Okej, nu börjar jag: vakna, vara aktiv på datalektionerna, städa, duscha, baka, laga byxor, gå någonstans i kylan, fotbad(nageltrång), projektarbetet mm
Händelse: Min enorma tabbe på idrotten, jag förstod inte reglerna så jag förstörde för laget hela tiden. Men vi vann trots min usla insats
Make up: ACO Mascara, Biotherm foundation, Lumene concealer, Camel fr MUS, Muffin och Old Gold från MUS

Irritationsmoment: Kyla, jag tål inte minus 25 en dag till
Vill ha: Värme och mindre måsten
Mående: Trött

Vanilla

161497-248

Här ser ni skillnaden mellan en vit och vanilla kajalen. Vanilla ger helt klart ett mjukare och snyggare intryck. Med andra ord är en gulaktig kajal att föredra framför en vit.

Använder förresten brun ACO mascara på bilden, jag gillar
High Impact mycket mer! 


Ampuller

161497-247

Jag har länge undrat varför man använde kapslar till hudprodukten, men nu vet jag. Eller jag tror att jag vet, ni kan ju hjälpa mig på traven.

Inne i Lumenes kapslar så är det elixir(är det kräm eller en mer flytande vätska?) som bla består av C-vitamin som ska pigg upp huden. Om C-vitaminerna kommer i kontakt med syre så ändras oxideras (kemisk reaktion där atomerna ändras) C-molekylerna och den nya atombindningen reagerar på ett annat sätt. 

Det är därför är det lättare att använda kapslar, för då kommer inte elixiret i kontakt med syre förrän man öppnar kapseln och produkten har inte lika kort utgångsdatum.
(Har jag rätt?)

9/2

 161497-246

Idag gick slank jag förbi stan innan jag for hem, jag köpte Vanilla från Make Up Store. Vanilla är en kajal som jag kommer att använda innanför fransraden istället för en vit. Jag tycker att det ser så hårt ut och utan någonting ser jag bara röd och trött ut. Dessutom får en vit kajal ögonvitorna att se gula och gamla ut, medans en gul kajal gör tvärtom.

Sedan ringde en kompis och sa att jag skulle gå till secondhand affären och pröva ett par skor som inte passade hennes fötter. Jag älskar skorna och det är "min" färg, vinröd/röd/lila-aktig.

Skorna kostade 40kr och kajalen 60kr (egentligen 110kr men jag hade VR-rabatten). 100kr fattigare och mycket nöjd Lina åkte hem med bussen.

Red Delicious

161497-244

Kicks har ett DKNY-valentines erbjudande. 30 ml Red Delicious och ett lipgloss i en hjärtformad plastnecessär för 295kr. I vanliga fall kostar endast 30ml 295kr. En present till dig eller din älskade?

Lumene Beauty Base – Cover Palette

161497-243

Den är helt underbar och täcker allt. Har bara använt den i två dagar, men jag är kär ändå.
95kr bara, definitivt ett kap!

Den mörkbruna använder jag knappt.
Den gula går till röda partier och den röda till blåa partier.


Halv kajal.

161497-242 161497-241

Jag såg den här mejken i ett reportage och det var riktigt snyggt, men nu vet jag inte längre. Iofs var det ju en modell och modereportage och kan man ju praktiskt taget ha vad som helst.

Jag vinglar fram och tillbaka, jag halv gillar den. Om det nu finns något sånt uttryck. 
Det svarta borde ha varit mer skuggat och varit ännu bredare vid inre ögonvrån.

Den bruna ögonskuggan är Old Gold, Make Up Store. En jättesnygg färg som kan användas jämt.

Dagens..

Utmaning: Att ta mig till skolan.
Händelse: Jag började med att försova mig rejält, vaknade kvart över 10. Till skolan, projektarbetet, psykologi, hem, projektarbetet, what about brian, sängen.
Make up: Se tidigare inlägg.

Irritationsmoment: Försvovning, sen blir jag irriterad på mig själv pga min brist på kommunikation. Jag lyckas aldrig få det jag vill ha sagt, sagt.
Vill ha: Sommar och jobb.
Mående: Längtansfull.

Beauty4net

161497-240

Alla hjärtans dag

161497-239
- My Preciiious Palette från
Sephora.
- Too  Faced Little Black Book från eleven.
- Fresh Bloom Allover Colour från Clinique.
- La La Gloss Lips från Make up Store.
- Cheeky Pop från pop.
- Tokidoki Soft Lights And Brush Set från pulpstore.
- Beauty Blender från Accessoara.
- Juicy Tubes från Lancôme.
-Bare Essentualls från Sephora.

Eftersom jag själv är singel så har det inte blivit några killpresenter, varför oroa sig över det? Något måste jag ju få tjäna på att vara singel, haha. Det fick bli ett kollage ändå, tänkt skippa det men sen tänkte jag att vi kan ju ändå köpa något. Om man inte har någon hjärtevän kan man ju ändå köpa en present till sig själv!

Greys Anatomy


Hur ska man kunna vänta till 15 mars? Jag vill se fortsättningen nästa vecka. Jag kommer nog inte kunna hålla mig, men spänningen förstör ju om man laddar ner avsnitten.

Eyeliner

161497-238   161497-237
Dagens makeup: Cake eyeliner, Mirage orangeaktig ögonskugga, brun brownie. Allt från Make up Store. 

Skönhetsböcker

I nr 2 av Elle skriver de om skönhetsböcker, jag hade bara läst en av böckerna som dom rekommenderade och det var Ica Förlag Smink 18+. Jag förstår inte ens varför dom nämner boken, jag tycker att den var urusel och innehöll bara sånt man redan visste. Det kanske är en bra nybörjarbok men njaa.. det är inte någon rekommendation.

Jag har bara läst två skönhetsböcker, det är Smink +18 och Face Forward av Kevyn Aucoin. Face Forward var väldigt underhållande och innehöll otroligt snygga bilder. Tyvärr innehöll den inte mycket användbart förutom inspiration. Hans andra bok Making Faces har jag hört ska vara till större nytta, alltså med sminkningar som vi kan använda oss av.

Vilken är din favorit skönhetsbok?

Datorer

Nu är våra datorer helt paj.
Det går inte att starta dom. Den jag har igång nu, det har tagit mig tjugo minuter att få igång den. Och det är bara genom att trycka på on, den slocknar efter några sekunder osv.

Nu kanske båda datorerna ska till verkstan (heter det så?) IGEN. Då vet ni vad problemet är ifall att det aldrig kommer några nya inlägg.

The Body Shop

161497-236 161497-235

Jag gick in på The Body Shop där en kompis praktiserade, det slutade med att hon la en makeup. Den vart riktigt fin, tyvärr har jag hunnit vara där och fingrat rätt mycket. Att jag aldrig lyckats lära mig. 

Hon använde shimmer palette 07, 4 st riktigt snygga färger för 298kr. Om du kollar på deras paletter, be dom visa dig hur färgerna blir om man applicerar dem med en blöt pensel. Olika paletter reagerar olika, dessutom kan de se helt annorlunda ut.
Paletten jag har får ett "krämigare" utseende. (Silverfärgen).

(Nu är jag proppmätt efter middagen men snart ska jag sätta mig ned och äta mango sorbet och se säsongsavslutningen på Greys Anatomy. Det är inte rätt temperatur varken utomhus eller inomhus för sorbet, men det är gott).

Dagen och shoppat

Jag slutade väldigt tidigt på praktiken (elva) så det blev lunch på skolan. Sen skulle jag bara snabbt förbi stan, det blev fem timmar. På den tiden hann jag nog gå in på make up store 3*30 minuter. Sista gången jag var in sa dom åt mig att sova på saken, haha. Jag gillar personalen. Jag ville köpa deras Cover All Mix men det kändes dyrt + att dom hade den inte inne så det slutade att med att jag köpte Lumene concealer. Jag har ju avskytt den, okej det var innan jag sett på affären men ändå.

Den verkar riktigt bra, inte alls lika torr som Make up Store´s.


ACO Mascara

161497-234
ACO Mascara: Denna mascara är lätt att applicera, ger en bra täckning och separerar fransarna väl. Mascaran är vattenlöslig och därför lätt att tvätta bort. Den innehåller inga fibrer som kan irritera ögonen, vilket innebär att även linsbärare kan använda den.

Jag var förbi apoteket idag på vägen till stan, såg ett priserbjudande på ACO's smink. Bla 50kr för en den bruna mascaran (jag tror det var volym mascaran som var lite "omtalad"). Jag vill ha en brun mascara och kan nog inte få den så mycket billigare så jag kunde inte motstå den. Recension kommer sen.

Andra erbjudanden var läppstift för 50 och Foundation Dry Skin var också nedsatt.

Jag fyller år idag

Vi får se hur det blir med uppdateringen idag, kommer nog aldrig att hinna sätta mig ned vid datorn. Ikväll blir det restaurang med familjen, det ska bli gott! Jag fick förresten min foundation, jag är så nöjd med presenterna =)

Vi syns senare

Lila-Rosa-Blå

    

 

Till min förra (vad ska man kalla det?) "fantasi-sminkning" ville jag göra något lila och rosa.
Nu fick det bli en vanligare variant. Jag gillar lilarosa kombinationen. Sminkningen är jag inte riktigt nöjd med.

Jag använde röd (färg i paletten men inte på ögonen) ögonskugga från HM och den blåa och lila kommer från smink.nu (nr03 och nr04).

Dagens..

Utmaning: Att andas i kylan, det var minus 17 idag och mitt svalg vill inte fungera i kyla. Om det är psykiskt eller fysiskt det vet jag inte riktigt, 50/50.
Händelse: Inte mycket, men allt som var annorlunda den här dagen var: annan buss, praktik på hörcentralen, köa för teaterbiljetter, emmaboda, övningskörning, besök hos doktor Hans.
Make up: Mascara

Irritationsmoment: Inget ? Wow!
Vill ha: En skolfri vecka och morgondag.
Mående: Glad, sen längtar jag till imorgon. Då fyller jag år! :D

Britney Spears

161497-233

Keep up the good work?
Good work skulle jag inte vilja kalla det. Hon ser fortfarande väldigt trashig ut. Seriöst, nu vill jag att hon kommer på fötter igen. Tänk om det bara är ett PR-trick, ett himla utdraget och dåligt PR-trick.

Förresten, kolla sminket på länken (bilden visar det inte så bra). Det kan se hemskt ut även om man gör "det rätta grejerna".

Väskor och inläggMina två väskor som jag köpte idag.
Jag älskar den platta väskan, 10kr. Det är ju bara löjligt. Det var äkta läder men insidan var fruktansvärd, plast eller något. Den gröna väskan köpte jag för att jag vill ha en färgväska, det här var ju inte mycket färg iofs. Fast den var billig, 75kr.

Jag vet att det är onödigt lika många BUS-inlägg, men blogg.se är så segt och fungerar knappt. Blev samma sak tidigare idag och det gick inte att reparera. Jag får fixa det imorgon då det förhoppningsvis går bättre.

BUS - Natusan Holiday Skin Body Lotion

161497-227

Solkräm + hudkräm = Hjärta.
Det borde vara patent på den kombinationen, utmärkt både lukt och utseendemässigt.

Nu har jag prövat Natusan's variant och jag tycker den är superb. Den går snabbt in i huden, färgen växer in gradvis, efter första användningen märkte jag ingen skillnad. Men efter andra och allt eftersom växte den på mer och mer. (På bilden har jag smörjt in mig 5 gånger). Den luktar knappt bus vilket är ett STORT plus.

Dryg konstistens, tillräckligt mjuk/hård flaska, inte mycket klet runt mynningen (jag tycker inte om då det är en massa torkad kräm på förpackningen, som på ketchupflaskor). Färgen då? Ja, det är väl inte riktigt äkta solbränna och jag själv ser att den är lite orange men den är helt okej!

Ja, förresten. Jag behöver nog inte ens säga det men det var det högra benet jag testade på. Priset är jag osäker på, men jag skulle säga ca 50kr
BUS = Brun utan sol

Dagen och lite smink

Döda mig inte men.. Äntligen har måndagen kommit, det känns jätteskönt! Jag har gått omkring och varit på gränsen till onödigt glad, en härlig känsla. Fast jag kände mig lite löjlig då jag gick och storflina utan någon anledning. Gick förbi en secondhand affär som vanligtvis aldrig har öppet, nu hade den det. Jag gick ut med en väska och ett halsband för 11kr (rea), det kändes löjligt då det var 50% på 1 krona så jag var generös(?!!!) med en 50öring. Det borde finnas minimumgräns.. typ.

Hursomhaver, jag gick förbi Kicks för att se om dom hade fått in några nyheter. Jag kollade bla på Colour Appeal, jag har aldrig köpt den förr men nu blev jag sugen. Den är bra och snygg (mamma har en). 
Den svarta(black noir) ögonskuggan blev jag jättesugen på (svart-grå ögonskugga med pärlemor i). Kostar ca 90kr. Om du funderar på att köpa en svart ögonskugga skulle jag rekommendera den!
161497-225 
Det blev ovanligt mycket  text idag, senare idag kommer ett inlägg på Natusan Holiday.

Plockning av ögonbryn

 • Plocka efter duschen, då är huden uppmjuknad och det tar mindre ont.
 • Bra ljus, helst dagsljus. Då ser man även det minsta strået.
 • Knyck till med handleden och inte med hela handen.
 • En isbit kan lindra eventuell svullnad

LilaGrön

161497-222Den här makeupen gillar jag! Använde lila ögonskugga från HM och en grön från IsaDora. 

Det var svårt att få till en bild som gav färgerna en rättvis bild, den här bilden vart nog bäst. 
I popup-bilden kan du se den gröna ögonskuggan på hela ögonlocket för att lättare kunna se hur färgen faktiskt ser ut. Tyvärr var den inte så snygg på mig, jag såg bara trött ut.   

Vardagsmakeup


161497-220  

161497-219


Jag gillar IsaDoras palett Classic Brown, den är perfekt till vardagen. Speciellt färgen i det nedre högra hörnet som blir jättesnygg om man applicerar den med fingret. Det blir lätt för mycket om man använder borste. 

Den ljusaste färgen är för gul, har knappt användt den. De två nedre är klara favoriter. Mycket pigment och det är lätt att applicera mer färg eftersom.

Svart ögonskugga

  

 

 

 
Alltid då jag ska använda mycket ögonskugga så brukar jag applicera mascaran före ögonskuggan. Det blir lättare att se och föreställa sig slutresultatet, utan mascara kan det se ögat se trött ut och det ser bara konstigt ut.

Använde: HM singelögonskugga, svart.
MUS muffin
Lancôme, Crayon Kohl
Clinique, High Impact

Vad kommer härnäst?

 • BUS krämer. Jag har fyra stycken flaskor ståendes i skåpet som ska prövas.
  1 flaska/veckan blir det, så att det tajmas med våren.
 • Svarta ögon i tre former
 • Budord (?)
 • Manikyr

Önskelista

161497-209
På tisdag fyller jag år, det här är vad jag önskat mig, i sminkväg då. Fast, nu har jag varit realistisk. Men jag tänkte att jag ska köpa en födelsedagspresent åt mig själv också, vi får se vad det blir.. Hmm..
Make up store: 495 + kursen.

Januariögonskuggor

161497-207

Ögonskuggor från januari 2007
Inläggen finns under kategorin Ögonskugga.

Jag kan inte bestämma vilken jag gillar mest, den tredje, sjunde och nionde ligger väl på topp.
Nej, nionde tycker jag nog bäst om.
Vilken tycker du bäst om?

Dagens..

Utmaning: Att springa, jag kom mig ut för att springa men jag ville inte springa så det blev någon blandning av allt möjligt.
Händelse: Dvdn som inte ville fungera. Jag var tvungen att gå och hyra en ny.
Make up: Hudkräm

Irritationsmoment: Icke fungerande elektronik
Vill ha: Uteliv
Mående: Glad att lördagen är slut. Det här har varit en tråkig helg. Det är nog första lördagen jag har vaknat och blivit ledsen över att det inte var söndag.

Melodifestivalen

Jag har melodistrejkat, jag förstår inte alls hysterin. Jag ska se de två sista avsnitten istället. Fast jag har ändå hunnit se små delar. Jag måste bara kommentera tjejernas smink. Det kunde inte vara mer förutsägbart och det kan inte bli tråkigare. Sotade ögon är ju alltid snyggt, men schlager.. Kom igen! Det vore mer spännande om ni kom osminkade.

Aftonbladet länk

Vitare ögonvitor. Passa på när du är utomlands att köpa clear eyes – ska inte användas ofta, men kan vara bra i nödfall för att lindra röda ögon.
2. Fräschare färg. Man känner sig oftast piggare med lite färg i ansiktet. Blanda i lite brun-utan-sol i dagkrämen för bara en brunare ton.
3. Snyggare bryn. Väl plockade – inte överplockade – ögonbryn öppnar ögonen och ramar in fint. Ett snabbt sätt att se lite piggare ut. Om du är osäker hur du ska plocka kan det vara en bra idé att först få dem plockade professionellt och sedan hålla efter själv.

Tips från Aftonbladet, finns mer att läsa
här.
Visst är tjejen till vänster Anna från Big Brother första säsonen?

Färga ögonfransarna

161497-201
Före (den riktiga bilden var för suddig)

161497-205
Du behöver, bomull och tops, ansikts/ögonkräm, mascaraborste, väteperodix, frans- och bryn färg, något att blanda med och en skål att blanda i.

161497-202
Ta överdrivet mycket ansiktskräm, då får du en "ögonmask" plus att då behöver du inte oroa dig för att få fläckar runt ögonen. Det är trots allt rätt pillrigt att färga ögonfransarna och färgen hamnar lite överallt.

Kläm ut ca 1,5 cm av färgen i plastskålen, häll sedan 10 droppar av väteperoxid i skålen. Blanda ihop "ingredienserna" tills de inte går att skilja på.

161497-203
Applicera blandningen på ögonfransarna på samma sätt som då du sätter på mascara. Nu är det bara meningen att det ska klumpa sig, då blir resultatet bättre. Första gången du färgar är det lättare att bara färga "toppen", om du tar från rot till topp slutar det ofta med att färgen kommer i ögonen och du måste börja om från början. Om det svider, börja om. Det är dina ögon vi pratar om.

Låt färgen sitta på i ca 15-30 min, jag brukar köra på 20 minuter. Se till så att det bara är färg på fransarna och inte huden. Efter tiden har gått, ta e bomull och torka bort färgen på ögonfransarna. Upprepa proceduren med en blöt bomull. Tvätta ögonen rikligt med vatten.

161497-204
Resultatet

På kvällen efter att jag har färgat ögonfransarna brukar jag lägga på ett tjockt lager med ansiktskräm på ögonfransarna för att återfukta dem.


Mena Suvari

161497-200

Hjälp mig, visst har Mena Suvari varit modell åt ett stort sminkmärke? Om inte tycker jag att någon borde skriva ett kontakt med henne genast. Hennes ansikte är så tacksamt för smink.

Jag fullkomligt älskar bilden och nu vill jag klippa lugg igen, så snyggt!

Feminas sminkskola

161497-199
Jag hittade bra tips på
Åhlens hemsida, det finns massor av tips. Första delen var väldigt bra,
det är roligt att se hur stor skillnad det kan göra på en dålig makeup och en bra.

Gul-grön ögonskugga.

Det här får bli mitt "morgoninlägg", imorgon bitti ska jag sova!

  
  

-Grunda  med krämögonskugga, det gör att pigmenten lättare fastnar
- Lägg gul ögonskugga i inre ögonvrån och mitten av ögonlocket.
-Applicera grön ögonskugga längs ögongloben.

Det här hade jag gärna vistats ute ikväll. Jag skulle haft en svart klänning och då tänkte jag ha färg på ögonen istället. Fast det blev ju ingen utgång ikväll. Det får bli sen.

Förresten, jag fortsatt på "dagens smink". Jag adderade gul och grön ögonskugga.
Gul ögonskugga från nouba-boxen som jag skrev om tidigare idag, de gröna ögonskuggorna är från IsaDora Duo Palette (rosa och grön) och den gröna HM paletten (4 ögonskuggor på rad).


Billigt smink

161497-194

Jag har svårt för att köpa smink på internet, även om det är många som lovordat produkten så vill jag ha produkten i handen och kunna pröva den. Speciellt om det har en speciell färg, tex på ögonskuggor. Tillsammans med en få hundralappar per månad, blir min sminkbudget rätt snäv och mina risker mindre.

I somras då jag fick mitt lönebesked satt jag mig ned vid datorn för att beställa. Trots x tusenlappar på mitt konto vågade jag inte ta någon större chans, så jag hamnade på smink.nu. Jag la en beställning och en vecka senare kom paketet.

Beställningen låg på under 200kr (jag sa ju att jag inte var en risktagare) och jag beställde 3 lösögonskuggor, läppstift för 15kr och det hemliga paketet för 99kr. Läs recensionerna om du funderar på att köpa paketet. Mycket var bara skräp, har du en hundralapp över spelar det ju ändå inte någon större roll).

Kommentarer: Jag tyckte att allt gick väldigt smidigt och hemsidan och servicen är helt klart godkänd! Kvalitén är också okej, ett läppstift för 15kr då räcker det med att det sitter snyggt någon timme och det gör det. Eftersom att sminket är billigt måste man lägga till någon produkt för att få beställa, det var ett smart drag av dom. Dessutom kostar frakten 49kr. En helt okej sajt, men jag kommer nog aldrig att beställa från smink.nu igen.


Nytt

Hej!
Idag har jag haft den här bloggen i exakt en månad och jag skäms för hur många inlägg det har blivit på den här korta tiden, det bara sprutade inlägg ur mig i början. Nu är jag uppe i rätt många besökare/dag, iaf jämfört med min gamla blogg. Det är trevligt att ni vill läsa min blogg, jag hoppas att ni vill fortsätta.

Hursomhelst, jag känner att det redan nu är dags att ordna med kategorierna. Jag tog bort kategorin Get The Look och Veckans Video. Istället la jag till Budget och Lyx, där ligger inlägg som innehåller, såklart budget och lyx. Det kan vara ett inlägg med billigt, ett blandat osv.

Sedan kändes det som om det blev för många tipsinlägg så nu är de uppdelade efter hud- och sminktips.
Kategorin  "Om mig" ändrades till jag, och material till applikatorer. Nu finns även steg för steg, där kan jag lägga upp baserna till en sminkning. Nu har jag två inlägg om ögon och läppar men det kan komma steg för steg till en ögonmakeup.

Nu hoppas att det blir lättare att hitta bland inläggen och att ni hittar vad ni söker.  Jag försöker även få till en snygg sida men pga mina icke-existerande kunskaper går det inte alls bra. Om ni har lust att hjälpa till vore jag väldigt tacksam. Jag skulle vilja få en snygg banner osv.

Om ni har en fråga eller vill tipsa om inlägg är det bara att kommenter eller maila:
makemeupblogg@hotmail.com 


Budget och Lyx, Läppar


Skillnaden mellan dyrt och billigt läppglans är att det dyrare ofta har segare konstistens. Ett lätt och vattnigt läppglans tenderar att försvinna då man äter och dricker.


Ett sent sminktips en fredag.

Då man ska ut på fest, speciellt fredagar brukar det bli lite stressigt. Så här kommer några snabba tips:

- Hoppa över foundation och puder, använd concealer istället för att täcka ojämnheter.
(För endel är foundation ett måste, använd matt foundation (oljefri) så att du slipper ta till pudret).
- Använd en bara ögonskugga Brun är lättast att få snygg om det är bråttom.
- Applicera mascara med zickzack metoden.
- Använd kajalpenna, eyeliner kan vara svårt att få snygg i brådska.
- Använd läppglans istället för läppstift, du hinner in lägga grunden och då blir det svårt att hålla den snygg. Dessutom kan du vänta med att sätta på läppglanset tills du sitter i bilen.
- Svep bronzer över ansiktet, om du hinner använd rouge också.

- Om du vill känna dig lite glammigare och ha glimten i ögat, använd glitter eyeliner och applicera det på ögonfransarna. Det höjer humöret kan jag lova!

(Hittade ett förvar av en massa gamla tidningar idag. Därför kanske ni kan känna igen innehållet en aning.)


Dagens..

Utmaning: Att följa skyltar på körskolan. OJ! och WOW! Är det enda jag vill kommentera mer om det :P
Händelse: Jag måste ändra det till dagens ickehändelse. Jag skulle fara och se livemusik ikväll, men allt blev bara fel och nu sitter jag här och är besviken. Inte bara på folk utan på arrangemanget också. Inte ditt fel Annelie.
Make up: IsaDora Quarter Palette, Classic och Clinque High Impact.

Irritationsmoment: Mycket.
Vill ha: Livemusik och inte bara sitta inne.
Mående: Ledsen, arg och besviken.

161497-193

Mitt värsta smink köp

161497-148


Den här lådan (inte just den här lådan, men väldigt lik) fick jag och min syster förra julen, den stod högst upp på listan och kostade 800kr. Jag tror aldrig att jag blivit så glad.. och besviken. Det fanns ingen möjlighet att pröva den i affären och då jag väl prövade dem så var det knappt något pigment i ögonskuggorna. Nagellacken var för transparenta, läppstiften var i konstiga färger, ett var tom orange!

Nu låter det som om den är jättehemsk, och det är den inte. Den innehöll många färger och tillsammans med krämögonskugga blir det trots allt rätt mycket pigment som fastnar på ögonlocket. Det har varit bra för då har jag en massa "konstiga" färger hemma. Eyelinern var helt gudomlig! Kvalitén på borstarna var usel, fast det var jag ju beredd på.

Och ärligt talat, jag ville ha en till nouba-box i vintras. Det var bara en massa ögonskuggor i alla möjliga fäger. Förutom svart konstigt nog.

Vilket är ditt värsta smink köp?

Veckans video


Rengör dina makeup borstar

(Vi får se hur många inlägg som görs ikväll. Jag ska fixa några grejer med bloggen och fixa kategorierna så att det blir enklare att hitta).

Fuktgivande hudkräm under 50 lappen.

161497-192
Vaselinflaskan ser inte riktigt ut såhär, jag hittade bara utländska bilder.

Jag tycker att dessa hudkrämer är riktigt bra budgetalternativ. Båda är rätt tjocka i konstistensen och inte särkskilt dryga, fast de är så billiga att det gör inget. De är dessutom väldigt återfuktande.

Eftersom att de är tjocka i konstistensen är de bra för personer med överkänslig hud. Om en lotion är väldigt rinnig och blöt i konstistensen är det mycket vatten i den. Eftersom det är mycket vatten i den, måste man göra den vätskan mer koncentrerad. Därför kan det vara bättre att välja en lotion med mindre vatten.

Gul ögonskugga och röda ögonlock.

161497-189  161497-188

Gul ögonskugga är snyggt. Det tog fram det blåa i mina ögon.
161497-191  161497-187

Jag började sminka ena ögat gult, och sen började det sticka på ögonlocket så jag gick och tvättade av sminket. En kompis till mig prövade den ögonskuggan tidigare i år, hon blev också röd men ännu mer svullen. Är det någon som vet vad felet på ögonskuggan kan ha varit? (Den är slängd nu, men den var bara 1 år gammal).

Smink för mörkhyade

Smink är till för alla och det finns ett enormt utbud och tips, tyvärr finns det inte lika mycket att välja mellan som mörkhyad vilket är väldigt fel. Så här har jag några få tips till mörkhyade som jag hittade i en gammal VR tidning.

 • Snyggt med metallic-färger (så det är bara att tuta och köra på med ögonskuggan nu).
 • Snyggt med starka färger, om du ska ut på kvällen varför inte pröva på en knallrosa, knallgul. Använd rött läppstift, ni förstår. Ni kommer definitivt vara snyggast och roligast sminkade på kvällen.
 • Använd guldbrunt rouge som ger skimmer om du inte vill att det ska synas för mycket.
Statistik

Jag gör allt som jag inte borde göra nu. Jag lovade mig själv att inte göra något sminkinlägg. Och det håller jag ju, nästan. Jag måste bara kommentera min statistik. På en månad (imorgon) har jag fått mer besökare på den här bloggen än min dagboksblogg som jag drev i drygt ett och ett halvt år.


min lillebrors konstnärstalanger

 klicka för att förstora.

Min lillebror är extremt dålig på att rita, det är ingen hemlighet. Jag måste bara visa några av hans alster. Ha hans ålder i åtanke, han ska fylla 17. På den första bilden ritade han av en av mina bilder (jag går Teknik, form och design). Det är en flicka med kort hår och kjol.

161497-186  klicka för att förstora

Här är några av hans bättre ark. Jag bad han rita på min hand idag, här är resultatet. Det är Göran Persson, och jag är faktiskt riktigt riktigt stolt. Han med. Fast kolla på andra bilden, vad ville han där? Jag tvingade honom att börja om. Att han fick G i bild trots att han nästan aldrig var där, det visar att betygsystemet inte är rättvist.

Ett tips

"Le och var glad.
Leendet spänner den stödjande bindväven
runt munnen som håller ihop ansiktet
och skickar dessutom må bra-signaler till hjärnan".

Aftonbladet.

Dagens..

Jag dumpar frukost och kör på utmaning istället.

Utmaning: Att sätta sig ner och skriva en bokrecension. Det är svårare än man tror.
Händelse: Att jag for på religionen, jag hade många anledningar att inte fara. Ni har ingen aning om hur stolt jag är över det.
Make up: Kan ses
här.
Irritationsmoment: Våren som aldrig kommer. Jag går och säger att det är vår varje dag.
Vill ha: Ett beslut, jag kan inte bestämma mig om jag ska ut imorgon eller inte.
Mående: Mätt och trött i huvudet.

Marilyn Monroe ögonskugga

Jag kände för att göra en sminkning á la Monroe.

161497-181

Applicera basen och lägg sedan en vit ögonskugga över hela ögonlocket. Lägg en brun skugga längs ögongloben men följ den inte hela vägen. Utan det ska bli en halvrak skugga istället, se det stängda ögat.

Sedan kommer den välkända måsvingen. Monroe brukade ofta ha bred eyeliner och det passar alldeles utmärkt om man har stora och runda ögon. Om man har små ögon kan det vara smartare att satsa på en tunnare linje. Slutligen mascara.

161497-180

Dagens smink

   

Mascara: Clinique, High Impact
Ögonskugga: Make up store, microshadow: Diva, Muffin
Kajal: Lancome, Svart Crayon Kohl
Övrigt: Hudkräm som ögonbrynsgele (fixerar ögonbrynen).