Hitta din hudtyp

Pga lite tillgång till datorn så här kommer ett förklaringar och beskrivningar från Kicks på vad en glåmig hud är, här kanske du känner igen och kan beskriva din egen hudtyp. Då blir det lättare nästa du ska köpa en ny hudprodukt att välja rätt.

Känslig hy
Känslig hy blir lätt rödflammig och varm och får brustna blodkärl. Undvik stark sol och kraftiga temperaturväxlingar.

Glåmig hy
Trött och glåmig hy beror på döda hudceller som ”äter upp” fukten och hindrar huden från att andas. Peeling sätter fart på blodcirkulationen, tar bort småfnas och plockar fram ny hud som bättre kan ta till sig fuktprodukterna.

Narig hy
När din hy har blivit riktig uttorkad kan den bli så irriterad att du till och med kan få eksem. En torr och narig hud åldras fortare och får sämre immunförsvar.

Torr hy
Om din hy känns stram och lätt fjällar har du förmodligen torr hy. Denna hudtyp är mest benägen att bli rynkig, så det gäller att ta hand om den lite extra.

Ytliga blodkärl
När huden utsätts för stark sol, kyla eller blåst kan de fina blodkärlen i huden brista och resultera i röda strimmor eller fläckar.

Väderbiten hy
Runt 80 procent av de åldersrelaterade förändringarna i hyn beror på solen. När solstrålarna träffar huden frigörs fria radikaler. De startar en kedjereaktion som försvagar det kollagen och elastin som är hudens viktigaste ingredienser för att hålla sig ung. Använd alltid solskyddsfaktor på vintern!

 Här kan du hitta fler tips och  hudprodukter som passar din hudtyp, Kicks.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback